Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

NOUTĂŢI

»     Didactic.ro este partener de conţinut al HotNews Student, o platformă interactivă între studenţi şi profesionişti.

Începand cu 29 mai, Didactic.ro este partener HotNews Student, un portal destinat studenţilor care îşi propune să aducă în prim plan cele mai relevante informaţii de educaţie. Astfel, ştirile postate în cancelaria naţională vor fi preluate de HotNews Student. De asemenea, utilizatorii www.didactic.ro vor avea acces direct la ultimele informaţii ale portalului HotNews Student printr-o casetă special creată în secţiunea de ştiri.

»     Nota Olimpiadelor şcolare

Portalul www.olimpiade.ro a centralizat opinia elevilor participanţi la Olimpiadele ªcolare din acest an. Criteriile au fost: condiţile de cazare şi masă, condiţiile de concurs, organizarea generală, organizarea timpului liber, promptitudinea publicarii informaţiilor despre concurs: subiecte, bareme, rezultate, impresia despre corectitudinea concursului, impresia generală despre concurs, impresia despre subiecte şi relaţiile dintre organizatori şi elevi.

Cea mai bună medie a fost obţinută de Olimpiada Naţională de Chimie de la Oradea (clasele VIII-XII), urmată de Istorie de la Târgu Mureş şi Informatică (pentru liceu) din judeţul Pravoha.

Mai multe detalii pe http://olimpiade.ro/notaolimpiadei_final.php?an=2008

»     “Cadrele didactice consideră că notele de la tezele unice nu sunt în concordanţă cu nivelul de pregătire al elevilor.

În luna mai, INTUITEXT şi didactic.ro au realizat o cercetare în randul cadrelor didactice pentru a analiza opinia acestora despre tezele cu subiect unic. La chestionar au răspuns aproximativ 800 de educatori din toată ţara. Majoritatea participanţilor la studiu (63,64%) este de părere că notele de la tezele unice nu reflectă nivelul de pregătire al elevilor, în timp ce 23,51% apreciază că rezultatele sunt în concordanţă cu acesta. În opinia a 66,49% dintre cadrele didactice, în sesiunea din mai subiectele au avut un grad mediu de dificultate, în timp ce doar 16,11% consideră că acestea au avut un nivel ridicat de dificultate.

Rezultatele complete ale cercetării le puteţi descărca aici: http://www.didactic.ro/download.php?what=news_attach&nid=6691

»     Jocul pentru vacanţa de vară: www.carepecare.ro

Din 23 iunie INTUITEXT lansează un joc online de matematică în care copiii de clasa a III-a vor salva lumea alături de trei personaje: Kalin, Roto şi Pansi. Jocul este un concept nou în România având ca scop formarea de grupuri de elevi care se vor întrece învăţând unii de la alţii într-o manieră interactivă.

Din 16 iunie vă aşteptăm în confruntarea carepecare.ro!

»     Elevii de gimnaziu vor avea cu aproximativ 30% mai puţină materie începând cu anul şcolar 2008-2009.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat schimbarea programei şcolare pentru gimnaziu, eliminând anumite lecţii de la fiecare materie studiată în clasele V - VIII.

Programa şcolară a fost revizuită deoarece era considerată mult prea încarcată la unele materii. Noua programă va intra în vigoare în anul şcolar 2008-2009 pentru toate clasele, mai puţin pentru elevii care intră în toamnă în clasa a VIII-a. Volumul de materie a fost redus cu aproximativ 30%, urmând ca la toate materiile să se pună accent pe activitatea practică.

Ministerul a anunţat că până la apariţia noilor manuale, bazate pe programa revizuită, elevii vor învăţa dupa cele vechi, însa vor sări peste temele scoase din programă. Conform secretarului de stat din MECT, din toamnă vor fi demarate şi procedurile de simplificare a programei şcolare pentru liceu. http://www.edu.ro/index.php/articles/c543/

»     Curriculum pentru educaţia timpurie – dezbatere publică

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat în dezbatere publică curricula pentru educaţia copiilor între 0 şi 7 ani. Domeniile de dezvoltare vizate de curricula propusă de minister sunt: dezvoltare fizică, sănătate şi igienă personală, dezvoltare socio-emoţională, dezvoltarea limbajului, a comunicării şi a premiselor citirii şi scrierii, dezvoltarea cognitivă şi cunoaşterea lumii şi capacităţi şi atitudini în învăţare.

Mai multe detalii pe http://www.edu.ro/index.php/articles/10135

»     Câştigătorii primei ediţii a Concursului Naţional de Informatică Practică au fost premiaţi

Câştigătorii secţiunii Reţele de calculatoare vor reprezenta România la Concursul International "Networking Academy Games 2008" - Brno, Cehia
Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Cisco Romania au premiat câştigătorii primei ediţii a Concursului Naţional de Informatică Practică pentru elevii de liceu din România, cursanţi sau absolvenţi ai Cisco Networking Academy.
Câştigătorii celor două secţiuni ale concursului sunt:
Secţiunea: Reţele de calculatoare:
Locul I - Robert Dolca - Colegiul Naţional Aurel Vlaicu, Orăştie
Locul II - Teodor Chirică - Colegiul National "Tudor Vianu", Bucureşti
Locul III - Darius Romoşan - Colegiul National "Aurel Vlaicu",  Orăştie
Toţi câştigătorii acestei secţiuni vor reprezenta România la Concursul Internaţional "Networking Academy Games 2008" - Brno, Cehia, 23-25 iunie, a.c. Profesorul Coordonator şi însoţitorul de grup pentru concurs este Daniel Popa  de la Colegiul Naţional "Aurel Vlaicu" Orăştie.
Secţiunea Arhitectura PC:
Locul I - Bogdan Ghinea - Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu", Buzău
Locul II - Iulian Cristian Diţă - Colegiul Naţional "Unirea",  Focşani
Locul III - Emanuel Teodor Ciucă - Colegiul Naţional "Ion Minulescu" - Slatina

Mai multe detalii la http://www.agora.ro/index.php?qs_sect_id=126&qs_f_id=5&qs_stire_id=23031

»     PROIECT de ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind dotarea cu calculatoare tip desktop a unităţilor în care se desfăşoară învăţământ liceal şi profesional de stat

Guvernul României a emis o ordonanţă de urgenţă a Guvernului având ca obiect stabilirea unor măsuri pentru dotarea unităţilor în care se desfăşoară învăţământ liceal şi profesional de stat cu calculatoare tip desktop, în vederea formării de competenţe în utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Dotarea cu calculatoare are ca scop creşterea calităţii activităţii de învăţământ prin utilizarea tehnicilor moderne de învăţare.

Mai multe detalii la http://www.edu.ro/index.php/articles/10223

Azi: 30 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

524 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN