Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

5 octombrie – Ziua Internațională a Educației

Educația este un fenomen social despre care putem spune că a apărut odată cu societatea. Aceasta a fost percepută de oameni în moduri diverse care s-au schimbat în funcție de etapa istorică pe care aceștia o traversau, sau în funcție de condițiile materiale și spirituale pe care le aveau.

Ion Creangă, pe lângă operele emblematice pe care ni le-a lăsat moștenire, a fost și unul dintre „părinții” primului abecedar ”Metodă nouă de scriere și cetire pentru usul clasei I primaria” pe care elevii să îl poată folosi pentru a învăța să scrie și să citească (până atunci copiii nu au avut un suport fizic pentru învățare – se foloseau metode cunoscute azi ca “viu grai” sau “după ureche”).

Educația a apărut din nevoia omului de a se dezvolta, cunoaște și acționa.

Educația unei persoane își are bazele în familie, iar cadrele didactice sunt persoanele care ajută la adăugarea cărămizilor pentru consolidarea bazei pe care copiii o primesc din sânul familiei.

Desigur, greul nu trebuie lăsat pe umerii cadrelor didactice și este nevoie de crearea unui parteneriat între părinți și cadre didactice astfel încât cei mici să poată crește frumos și într-un mod cât mai sănătos să se dezvolte și să își găsească drumul în viață.

Această zi este despre dumneavoastră, dragi cadre didactice.

Vă mulțumim pentru toate generațiile pe care le-ați format și pe care le veți forma în continuare. Vă suntem recunoscători pentru efortul pe care îl depuneți în fiecare zi.

Suntem alături de dumneavoastră cu prețuri speciale și surprize la comenzile de auxiliare!

Editura INTUITEXT dorește să fie partenerul dumneavoastră de încredere în fiecare an școlar și vă stăm oricând la dispoziție.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 05.10.2023 08:19 | 9194 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

440 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN