Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Programul de educație ecologică pentru copii "Tedi și prietenii naturii" dă startul ediției naționale

Educatorii grupelor mari din grădinițe de stat și private din toată țara sunt invitați să se înscrie în programul național de educație ecologică „Tedi și prietenii naturii” inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației.

Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării lecțiilor din program.

După debutul din anul școlar 2022-2023, când Tedi și prietenii naturii s-a desfășurat ca program pilot în trei județe din țară - Prahova, Suceava și Giurgiu - programul capătă, în anul școlar 2023-2024, anvergură națională. Astfel, copii de la grupa mare din grădinițe de stat și private din toată țara își vor însuși reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. Va fi abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

Varianta pilot a programului ne-a adus confirmarea că inițiativa noastră acoperă eficient o zonă de foarte mare interes pentru preșcolari. Copiii au fost fascinați de informațiile primite, iar doamnele educatoare s-au dovedit a fi foarte implicate și creative realizând, pe baza materialelor primite de la Tedi, activități extraordinare. De-abia așteptăm să întâlnim micii iubitori ai naturii și pe doamnele lor educatoare din toată țara pe care le invităm să se înscrie în program. Sunt sigură că împreună vom reuși să desăvârșim educația ecologică a copiilor și să obținem astfel un mediu mai curat și sănătos pentru adulții de mai târziu”, a declarat Ioana Vișean, Director Comunicare Maspex Romania.

Până pe 6 noiembrie 2023, educatorii grupelor mari de la grădinițe de stat și private sunt invitați să se înscrie pe site-ul programului https://tediprietenulnaturii.ro/inscriere/.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând  scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii. Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

Mai multe informaţii despre program se găsesc pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 23.10.2023 10:43 | 10077 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

31.10.2023 05:07 GabrielaC10

Bună ziua! Mă interesează acest pogram și doresc să-l implementez împreună cu micuții mei în acest an școlar.
Succes și la câți mai mulți colaboratori!

0 0

07.01.2024 19:02 afinuta05

Interesant! Deja am la clasă Siguranță in școală cu Tedi.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

441 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN