Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ziua Internațională a Matematicii - culegerile – resursa necesară pentru exersarea materiei predate la clasă

Matematica poate fi o materie provocatoare pentru copii încă din clasele primare. Este necesar ca elevii să nu aibă lacune pentru a reuși să înțeleagă materia predată la clasă. De aceea, pe lângă exercițiile rezolvate la clasă din manual sau auxiliarul dedicat acestuia, este util ca aceștia să dețină încă un auxiliar pe care să-l poată folosi pentru a exersa.

Culegerile au scopul de a-i provoca pe copii cu exerciții și probleme diverse și cu grade diferite de dificultate astfel încât să treacă în mod progresiv prin materia deja învățată.

Manualele și caietele auxiliare au la bază diferite teme care să ajute la corelarea și aplicarea materiei învățate în viața de zi cu zi. Desi manualele si auxiliarele respectă programa școlară și abordează teme de interes, sunt cumva limitate la un număr mic de exerciții și probleme. Aici intervine avantajul culegerilor -   ele sunt concepute astfel încât să poată fi folosite indiferent de manualele și caietele auxiliare pe care le utilizați la clasă cu elevii și conțin o varietate mai mare de teme care sunt abordate prin aplicații diversificate.

Culegerea de matematică și explorarea mediului pentru clasa a II-a este concepută conform programei școlare în vigoare și respectă abordarea interdisciplinară a învățării.

Structurată accesibil și axată pe conexiuni inter și intradisciplinare, culegerea pune la dispoziția elevilor:

  • exerciții numeroase, variate, organizate gradual pe nivel de dificultate și explicate punctual in partea denumită „Exercițiu rezolvat”;
  • probleme cu pronunțat caracter aplicativ;
  • evaluare formativă;
  • teste de antrenament;
  • aplicații pentru componenta de explorare a mediului;
  • teste de evaluare finală, structurate după modelul evaluărilor naționale.

Culegere de exerciţii și probleme pentru clasa a III- a este organizată în așa fel încât să fie ușor de parcurs de către elev.

Este structurată în 10 unităţi de învăţare care pot fi abordate în funcție de proiectarea didactică realizată de fiecare învățător. Sarcinile de învățare respectă integral programa școlară, se adresează tuturor elevilor și facilitează atât consolidarea achizițiilor de bază, cât și pregătirea în vederea participării la concursurile de matematică.

Cele 20 de teste conțin 140 de exerciții și probleme utile în activitatea la clasă, pentru cunoașterea nivelului de formare a competențelor specifice.

Culegerea de exerciții și probleme de Matematică pentru clasa a IV-a cuprinde lecții grupate pe unități de învățare.

Este structurată în 10 unități de învățare, dintre care primele 9 conțin o serie de tematici aferente unității din care fac parte și sunt încheiate cu două teste, iar unitatea a zecea este de evaluare finală. 

Materialul pune la dispoziție 811 exerciții și probleme, având contexte variate pentru dezvoltarea tuturor competențelor prevăzute de programa școlară. Sunt propuse spre rezolvare 18 teste sumative (câte două pentru fiecare capitol) și 10 teste finale care conțin 70 de exerciții și probleme utile în activitatea la clasă, precum și în pregătirea pentru concursurile școlare.

Propus de: intuitext | 14.03.2024 10:49 | 1944 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

325 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN