Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Caietul de vacanță pentru clasa I propune teme ce îndeamnă elevul să îndeplinească activități interesante în perioada acesteia

Specialiștii în educație susțin că de-a lungul vacanței de vară temele au rolul de a diminua posibilitatea ca elevii să uite noțiunile învățate la clasă. Prin exersarea informațiilor deja acumulate, elevii care trec clasa a II-a vor fi mai bine pregătiți o dată cu începerea noului an școlar.

Totuși trebuie ținut cont de faptul că este indicat ca în vacanță elevii să repete noțiunile deja învățate la clasă, nu materie care încă nu a fost predată.

Caietul de vacanță pentru clasa I vizează: identificarea informaților din text, transpunerea, interpretarea, analiza textului propus, efectuarea unor jocuri de cultivare a limbii, a unor exerciții de tip joc matematic, rezolvarea de probleme cu un conținut adecvat temei unității.

Fiecare temă abordată vine ca o provocare, îndemnând elevul să îndeplinească activități interesante în perioada vacanței. Provocarea este realizată într-o manieră interactivă, prin adresare directă, motivantă, care îi stârnește curiozitatea.

Prin intermediul textelor sugestive, copilul are impresia că sarcinile de lucru devin prilej de joacă și de relaxare.

Sarcinile sunt subordonate tematic textului propus la începutul fiecărei unități, dar, în același timp, sunt strâns legate de experiența de viață a copiilor, de preocupările și interesele lor.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 11.03.2024 11:32 | 1630 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

326 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN