Şcoala cu
bune practici

47 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări
Cum public un articol?

Revista electronică Didactic.ro, ISSN 1844-4679 Noiembrie 2009

Articolele Cancelariei Naţionale

S-a lansat noul KRPKR

La un an de la apariţia oficială, primul portal de concursuri educaţionale din România, www.CarePeCare.ro, defilează cu un nou design şi multe îmbunătăţiri. Participarea la cele 3 concursuri educaţionale active este GRATUITĂ, copiii având posibilitatea să îşi folosească noţiunile teoretice acumulate la şcoală pentru a câştiga premiile puse în joc.

Lansare ViitoriOlimpici.ro

În data de 5 octombrie 2009 INTUITEXT a lansat www.ViitoriOlimpici.ro, un portal dedicat pregătirii pentru olimpiada naţională de matematică ce se adresează elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal (clasele IV – XII). Portalul conţine materiale teoretice însoţite de aplicaţii (exerciţii şi probleme) necesare pregătirii pentru olimpiada şcolară de matematică. De asemenea, pe ViitoriOlimpici.ro se vor desfăşura online concursuri anuale.

MECI a publicat modele de subiecte pentru probele scrise şi de evaluare a competenţelor din cadrul examenului de Bacalaureat 2010

Au fost publicate modele de subiecte pentru probele scrise şi de certificare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Simpozion internaţional "Limbile moderne - orizonturi deschise"

Acest simpozion are ca scop atragerea tinerilor şi a elevilor dar şi a cadrelor didactice pentru aprofundarea şi studierea unei limbi străine, îşi propune păreri pro şi contra privind manualele alternative, examenul de Bacalaureat şi alte probleme curente. Simpozionul se adreseaza numai profesorilor de limbi moderne.

Concurs national "Artă şi imaginaţie" aplicaţii cu materiale din natură

Multitudinea de flori, frunze, seminţe pot oferi inepuizabile modalităţi de realizare a unor lucrări plastice. În perioada 26 octombrie-30 noiembrie 2009, vă invităm să participaţi la concursul naţional "Artă şi imaginaţie" - aplicaţii cu materiale din natură, adresat elevilor cls. I-VIII din întreaga ţară. Organizator: Şcoala nr. 1 Răuceşti jud. Neamţ. Parteneri ISJ Neamţ, CCD Neamţ Muzeul de Ştiinţe naturale.

Activităţile didactice şi dimensiunea de gen, Prof. Nicoleta Tătulea, Liceul Teoretic Nicolae Cartojan, Giurgiu

Având în vedere principiul egalităţii de şanse, promovat de societatea modernă, bărbaţii şi femeile sunt liberi să-şi dezvolte abillităţile personale, să aleagă profesia care li se potriveşte, fără a fi constrânşi de stereotipurile de gen.

Cunoaşte-ţi copilul! prof. Spahiu Viorica Floarea, Şcoala Generală \"Ecaterina Teodoroiu\" Tg. Jiu, jud. Gorj

Ca profesor diriginte am fost mereu în contact cu părinţii elevilor, apoi, mergând în tabere, am constatat că între copii şi părinţi nu este o bună comunicare. Am constatat că părinţii nu-şi cunosc copiii şi iau măsuri necorespunzătoare pentru educare şi disciplinare, iar aceştia sunt dezorientaţi. Pot să apară chiar şi unele obstacole: la primele activităţi, când nu ştiu la ce fel de activităţi sunt invitaţi, părinţii pot fi mai reticenţi.

Cultivarea creativitaţii la copii, Inst. I Hopu Daniela, Grădiniţa cu prog. săpt. nr. 9, Braşov

Copilăria este o vârstă a fabulosului în care lumea nu şi-a conturat cu precizie limitele. În timp, copilul devine un adult responsabil, raţional dar “nostalgic” după universul magic al copilăriei şi de cele mai multe ori rigid şi incapabil de a crea şi înţelege frumosul.

Didactica modernă - ,,Învaţă-i pe elevi să înveţe!’’, Prof. Caprariu Elena, Liceul Teoretic Teiuş, loc. Teiuş

Desfăşurarea procesului de învăţământ demonstrează că bunul său mers ca şi rezultatele obţinute depind de metodele utilizate, fapte evidenţiate de cercetări aparţinând lui Piaget, Galperin, Bruner, T. Radu, I.Roman, I.Cerghit. Prin rezultatele obţinute, aceşti psihologi şi pedagogi au relevat că folosindu-se metode diferite, se obţin diferenţe esenţiale în pregătirea elevilor.

Influenţa familiei asupra dezvoltării psihoindividuale a adolescentului şi preadolescentului - Cercetare

Cercetarea îşi propune să identifice dacă există diferenţe în ceea ce priveşte percepţia asupra importanţei familiei între preadolescenţii şi adolescenţii provenind din medii sociale şi tipuri de familie diferite.

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 34 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

429 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN