Câştigaţi o excursie de o zi cu clasa la noul concurs didactic.ro “Dascălii şi părinţii fac echipă”
Prin proiectele înscrise în concurs ne dorim să descoperim exemple de bună practică privind cooperarea între părinţi şi cadre didactice şi să punem în valoare implicarea părinţilor în educaţia copiilor lor. Vom aprecia în mod deosebit rolul de educator al părinţilor care completează şi susţin activitatea cadrului didactic.
Înscrieţi un proiect în 3 paşi simpli
1. Organizaţi o activitate în care să implicaţi şi părinţii din clasă. Fiţi creativ şi imaginativ, gândiţi un rol activ şi educativ pentru aceştia care să-i inspire să participe în număr cât mai mare.
2. Faceţi multe fotografii în timpul activităţii, filmuleţe video, adunaţi impresiile elevilor şi ale părinţilor despre proiectul respectiv.
3. Înscrieţi proiectul în concurs:
- descrieţi cât mai detaliat activitatea desfăşurată,
- ataşaţi fotografii, filmuleţe, prezentări powerpoint la alegerea dvs
- prezentaţi impresiile elevilor din timpul şi de după activitate într-un fişier numit Impresiile copiilor
- invitaţi cât mai mulţi părinţi (minim 3) să prezinte contribuţia lor la proiect, pe site-ul suntparinte.ro (invitaţia se face din pagina proiectului înscris, după ce acesta a fost aprobat şi publicat pe didactic.ro).
Materialele înscrise de cadrele didactice vor fi publicate pe Didactic.ro în secţiunea dedicată, unde vor putea fi discutate şi notate de către membrii comunităţii, iar materialele înscrise de părinţi vor fi publicate pe SuntParinte.ro.
Tematică
Fiecare proiect înscris va prezenta în detaliu o activitate educativă la organizarea şi desfăşurarea căreia au contribuit în mod direct şi părinţii elevilor participanţi.
Premii
Se vor acorda 21 de premii după cum urmează:
Premiul I
O excursie de o zi pentru elevi, părinţi şi cadrul didactic. Se va pune la dispoziţia clasei un autocar de 50 de locuri. Traseul va fi stabilit de cadrul didactic împreună cu părinţii.
Premiul II
Cameră video
Premiul III
Cameră foto
Premiul IV, V, VI
Trei premii “biblioteca clasei”. Premiile, în valoare de 300 lei fiecare, vor conţine cărţi pentru utilarea bibliotecii clasei şi sunt oferite de librăria online libris.ro. Cărţile vor fi alese de către cadrul didactic în funcţie de vârsta elevilor.
Premii speciale
15 pachete cu softuri educaţionale Intuitext
Primele 15 proiecte câştigătoare vor fi publicate în revista electronică Didactic.ro şi în newsletter-ul SuntParinte.ro.
Se vor acorda de asemenea diplome tuturor participanţilor care au respectat condiţiile regulamentului.
Pentru mai multe detalii, consultaţi regulamentul.
Ca să înscrieţi un proiect, completaţi formularul de înscriere.
Succes!
Interes general | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: angelailas | 09.05.2011 14:18 | 9406 vizualizări
Comentarii (17)
09.05.2011 18:24 nnicco67
Poate participa si invatamantul prescolar? Multi colaboratori.
09.05.2011 19:05 angelailas - Autor
Da, pot participa şi cadrele didactice din învăţământul preşcolar.
09.05.2011 21:45 vica
Felicitari pentru initiativa!
10.05.2011 11:57 mihaelasirbu
Pot fi mai multe cadre didactice impicate in realizarea activitatii?
10.05.2011 14:44 angelailas - Autor
Da, pot fi implicate mai multe cadre didactice în realizarea activităţii.
10.05.2011 20:43 dobrila
foarte frumoasa ideea; care este perioada inscrierii?
10.05.2011 20:46 maria_64
Spuneti-mi, va rog, daca parintii nu au posibilitatea sa-si prezinte contributia lor la proiect prin accesarea sit-ului SuntParinte.ro. (nu au un calculator conectat la Internet), cum se poate proceda altfel?
Va multumesc !
11.05.2011 14:18 angelailas - Autor
@dobrila
Cadrele didactice pot inscrie proiecte pana la 15 august.
15.05.2011 18:24 moisa_florica_54
Multumim pentru aceasta oportunitate! Bine ar fi daca nu s-ar mai face greseala din vara trecuta cand au avut posibilitatea sa voteze elevii.
16.05.2011 17:23 reliamadur
O initiativă eficienta si mobilizatoare cu impact direct asupra sensibilizarii parinţilor in atitudinea de a fi mult mai aproape de elevi si de scoala, de a inţelege că educaţie durabila se face şi prin activitatea extracurriculară. Am mai facut asemenea activitaţi, iar dacă ideea este una de implicare directă a parinţilor alături de copii,eficienţa este una plina de motivaţie, in primul rând, şi ,nu în ultimul rănd,de deschidere faţă de şcoală prin susţinere morală şi materială a tuturor acestor activităţi din afara programului de curs.
Implicarea părinţilor în programe de acest fel ar fi o condiţie necesară şi obligatorie în fiecare plan de muncă al oricărui dascăl, dar această implicare nu trebuie umbrită de formalism.
Felicitări, domnă Angela Ilas! Vă mulţumesc!
18.05.2011 19:37 roxana_roxi
am si eu o intrebare: daca parintii nu au un calculator conectat la internet(scoala la care lucrez este situata in mediul rural , iar parintii nu au posibilitati pt internet) cum vor putea posta materialele si comentariile pe SuntParinte.ro.? Ce alta posibilitate exista?
18.05.2011 21:30 2005liliana
Ziua de 8 Martie este altfel decat celelalte zile, este mai specială de când băiatul meu merge la şcoală. De ce? Pentru ca baiatul meu, îndrumat de Doamna Învatatoare construieşte ceva cu mânuţele lui si apoi invata sa ofere acel ceva. Anul acesta a fost o floare, o felicitare foarte frumoasa şi invitaţia de a pregati bombonele de ciocolata la scoala, în clasă.
Dar câtă emoţie se oferea prin acel gest!.
- Îti place, mămico? parcă întrebau ochii lui oferind felicitarea .
Bombonelele de ciocolata le-am facut în echipă, urmând “instrucţiunile” date de căpitan. Ce veselie! Toţi membii echipei se străduiau să facă cât mai multe.
- E bine, mămico? întreba fiecare pe mămica lui.
Aaaa, să nu uitam de cîntecele. E ziua ta mămico…
A fost o zi foarte frumoasă!
Multumim Doamnei Învăţătoare că are asemenea iniţiative, asemenea idei, de a ne invita (poate mai des la anul) şi pe noi părintii la lecţii alături de năzdrăvanii noştrii.
O zi deosebită! Vă mulţumim!
18.05.2011 21:31 emil
Ajutati parintii sa aiba acces internet. Chemati-i la scoala, impreuna cu copii lor si invatati-i sa opereze pe portal. Scopul nostru este sa ii "educam"!
09.06.2011 02:02 borasorin
Unde înscriem proiectul? avem formular?
costă ceva înscrierea?
19.06.2011 10:41 livia_ionuta2001
In acest an scolar o colega, draga mie a organizat priectul eduacativ, intitulat EXPO VOLUNTARIAT in colaborare cu consiliul local al municipiului Oradea, admiistratia sociala Oradea, centrul unic de voluntariat comunitar Oradea, acest proiect educativ fiind inregistrat si pe etwining.
apreciey in mod deosebit acest proiect, deoarece consider ca este foarte important ca de la varste fragede copiii sa fie incurajati sa se implice voluntar in tot felul de activitati prin care sa-si deyvolte, initiativa, sprijinul necontenit fata de cei ce au nevoie de ajutor, dar si dragostea fata de natura sau semeni. Probabil ca datorita acestui aspect la acest proiect educativ EXPO VOLUNTARIAT, s/au inscris si au participat atat de multe cadre didactice impreuna cu grupele lor de copii, atat din tara cat si din strainatate.
Felicitari d-na Cati Grecu pentru organizarea acestui proiect si numai bine pe mai departe. Sunteti un adevarta exemplu pentru cadrele tinere din invatamantul romanesc si nu numai. Va pup, cu stima si respect Ioana Mihut
20.06.2011 23:40 intelepciune
Felicitări d-nei Ecaterina Grecu, de la Grăd.nr:41"Piticot" Oradea,pentru iniţierea şi coordonarea "Expovoluntariat"in cadrul proiectului Etwinning cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.Orice copil este o minune,un mic diamant care în timp şlefuit va străluci şi va deveni valoros,ne-a dovedit-o foarte des d-na educatoare,mai ales ,prin programul artistic prezentat de micii voluntari la deschiderea expoziţiei şi prin acţiunea de ecologizare a parcului"Lacul roşu".
În viaţă toţi avem un destin de îndeplinit.D-na Cati formează OAMENI,sădeşte în inimile celor mici iubirea şi şlefuieşte diamantul,ca acea fiinţă mică să devină mare şi puternică.
Cu deosebită consideraţie,ed.Agnes Costea.
21.06.2011 23:56 intelepciune
"Şcoala are rostul să te ridice undeva de unde să-ţi fie ruşine să mai cobori"(Paul Louis Lampert).
Din dorinţa de a obişnui copiii să trăiască în relaţie cu cei din jur,să-şi dezvolte stări afective pozitive,să manifeste prietenie,mi-am propus să lărgesc sfera noastră de prietenie prin încheierea unui parteneriat naţional "Ghiozdanul cu suflete-Punţile prieteniei" intre preşcolarii din oraşe diferite.
Colaborarea dintre Grădiniţa Ş.A.M. Târnava şi Grădiniţa nr.41"Piticot" Oradea a devenit astfel,o condiţie a realizării dezideratelor idealului educativ.
Prin acest parteneriat am permis părinţilor să se implice mai mult în problemele grupelor şi în asigurarea succesului fiecărui copil în toate domeniile de dezvoltare.
Pe această cale părinţii şi copiii cresc împreună într-o atmosferă de mândrie şi respect reciproc.
Coordonatoarea proiectului ,d-na ed. CATI GRECU -GRĂD.NR.41 ORADEA, are experienţă în elaborarea, implementarea,monitorizarea şi evaluarea proiectelor/parteneriatelor pe probleme de educaţie a preşcolarilor şi este un exemplu demn de urmat. FELICITĂRI !!!
"Răsplata oricărui lucru bine făcut este întotdeauna o sarcină în plus"(Mark Twain).
Cu simpatie şi admiraţie, colega din judeţul Sibiu: ed. Agnes Costea-Ş.A.M.Târnava.
"Oamenii se împart în două categorii:cei care caută sensul vieţii fără să-l găsească şi cei care l-au găsit fără să-l caute"( Emil Cioran).
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.