Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cât de importantă e tehnologia în educație?

Piața muncii s-a schimbat, au apărut noi tipuri de activități, ce țin pasul cu evoluția pieței IT, însă procesul de educare a rămas același. Guvernele, instituțiile de învățământ și companiile private trebuie să răspundă unor provocări și să profite de oportunitățile pe care le oferă tehnologia.

Simplul fapt că tehnologia ne însoțește peste tot, e un motiv suficient de bun pentru a încerca să schimbăm modul în care tinerii asimilează informațiile oferite în timpul cursurilor. În multe state europene și americane, companiile de IT, împreună cu guvernele, au implementat cu succes mii de proiecte în instituții de învățământ. Având ca scop facilitarea accesului la informație și la cursuri, clasele interactive, bazate pe programe software create pentru învățământ, au îmbunătățit considerabil nu doar relația dintre elevi și profesori, dar și relațiile dintre părinți și elevi, precum și modul în care studentul asimilează materia de curs.

Copiii reprezintă viitorul unei societăți, motiv pentru care e important ca aceștia să deprindă abilitățile necesare într-o societate bazată pe consum. Întrucât tehnologia poate fi o sursă de distragere a atenției, programele implementate în școli au scopul de a-i oferi elevului o experiență didactică interactivă, bogată și variată, devenind în același timp mai disciplinat și mai informat.

Pentru a sublinia importanța îmbunătățirii procesului de educare, compania Intel a implementat programul Intel Classmate în școli din Macedonia, sub sloganul „Transforming Education through Technology”. Sălile de curs au fost dotate cu calculatoare noi pe care copiii învăță materia de curs prin intermediul programelor software interactive. Tehnologia nu reprezintă un înlocuitor al metodei tradiționale de predat, însă poate îmbunătăți considerabil atât materialul de curs, cât și relația dintre cadrele didactice și elevi. Programul Intel Classmate a fost implementat în peste 2000 de școli din 36 de țări de-a lungul anilor, cu rezultate pozitive în ceea ce privește asimilarea informațiilor și rezultatele obținute de către elevi.

Primul program Intel Classmate din România va fi implementat în cadrul Colegiului Național „Avram Iancu” din Ștei, în urma unui proiect desfășurat de companiile Intel, Lenovo, Microsoft și Softwin (prin INTUITEXT, divizia sa educațională), și susținut de Consiliul Județean Bihor și compania orădeană CG&GC HiTech Solutions.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 03.12.2012 19:52 | 10329 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ce este fotbalul?

Metode alternative de educatie

Comentarii (1)

0 0

14.12.2012 20:13 violeta13

Ideea folsirii produselor IT , a softurilor educationale este exelenta . Eu folosesc la clasa de 3 ani aceste softuri iar elevii invata cu placere . Important este faptul ca elevii au inteles ca internetul si softurile , nu inlocuiesc invatarea ci doar usureaza intelegerea unor notiuni . Avem tabla interactiva la clasa , suntem conectati la Internet, folosim softuri educationale , sau chiar simpla proiectare a unei fise de lucru , faciliteaza elevii , prin iesirea la tabla de 2-3 ori /ora , rezolvarea unor exercitii , ii face atenti si activi .
Prin colaborarea cu sigur.info am invatat cum si cat trebuie folosit Internetul , cum sa ne ferim de anumite lucruri care ne pot fi daunatoare. Important este sa stii sa folosesti informatiile decat sa impiedici accesul la ele. Acesta este viitorul si elevii trebuie sa fie pregatiti corect in acest sens.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 8 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

188 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN