Şcoala cu
bune practici

77 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Noile programe şcolare de gimnaziu: dezbatere în Cancelaria Naţională

 

Căutăm răspunsuri la următoarele întrebări:

Care sunt problemele principale din programele şcolare de gimnaziu? Ce ar trebui scos din programele şcolare la disciplina dvs? Ce ar trebui adăugat?

Cum se suprapun anumite conţinuturi comune pentru mai multe discipline? Care ar fi ordinea firească?

Oferiţi exemple cât mai concrete, precizând anul de studiu, capitolul/ conţinuturile.

Scrieţi opinia dvs la secţiunea dedicată disciplinei pe care o predaţi, pentru noile programe şcolare de gimnaziu:

Limba şi literatura română

Limbi moderne

Matematică

Fizică

Chimie

Biologie

Istorie

Geografie

Informatică şi TIC


Cu ajutorul colegilor, putem prezenta o listă completă de soluţii pentru programe şcolare mai bune!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 01.06.2016 18:43 | 11246 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tristetea sau depresia de sarbatori

Momente de sarbatoare

Comentarii (15)

1 0

27.06.2016 19:03 mire-bro

Parca era necesara consilierea psihopedagogica a elevilor si trebuia introdusa ca avand ore de predare de sine statatoare?! Iar au uitat harniciile lor de ea si de copiii nostri!

5 0

29.06.2016 15:56 Pateli

Anul scolar sa inceapa pe 15 sept si sa se incheie pe 15 iunie.
Anul scolar structurat in trei trimestre cu 2 vacante : iarna si primavara ( in perioada sarbatorilor pascale ). Munca noastra si a elevilor ar fi mai eficienta. Elevii vor invata mai bine , vor da 3 teze si vor fi mai motivati .
Vacanta din noiembrie nu-si are rostul . Copiii abia s-au acomodat si se strica tot ce-am facut noi pana atunci. Dupa vacanta o luam de la inceput.
Tezele sunt prea tarziu stabilite , unele teze se aduc cu 1 sau 2 ore inaintea incheierii mediilor. Cand mai pot unii elevi sa-si indrepte notele ?
Ultimele două săptămâni din acest an școlar au fost goale de conținut din cauza caniculei. La etajul doi nu se mai putea respira. In clasa erau 40 grade. In ultima saptamana erau cativa elevi in clasa.

7 0

29.06.2016 18:24 alehandro69

Foarte adevarat!!

Nu are nici un rost "saptamana altfel" pt ca pierdem timp de predare si daca vrei sa faci o excursie ai nevoie de o groaza,aprobari,un dosar gros.
Mai sustin ca in acesta saptamana copii fac cele mai mari traznai deoarece nu se pun note si nici nu pot fi trasi la raspundere.

TREBUIE SCOASE TESTARILE NATIONALE!!!
este pierdere de munca,timp si nervi la clasa ,0,2,4,6!!
Nu se pun note ci doar punctaje mai mult fictive !!!
Admiterea trebuie sa se faca la liceu si acolo sa se dea testarea ,asa cum a fost pana in "90

Dar trebuie scoasa jumatate din programa inutila si sufocanta de informatie!!

9 0

29.06.2016 18:28 alehandro69

noi comentam aici aiurea!! Trebuia o adresa de contact a comisiei ministeriale ce face schimarea programei si nr cutie postala Bucuresti

3 1

05.07.2016 13:26 sandita_1

Nu are nici un rost "saptamana altfel" pt ca pierdem timp de predare si daca vrei sa faci o excursie ai nevoie de o groaza,aprobari,un dosar gros.
Mai sustin ca in acesta saptamana copii fac cele mai mari traznai deoarece nu se pun note si nici nu pot fi trasi la raspundere.

4 0

05.07.2016 13:26 sandita_1

Nu are nici un rost "saptamana altfel" pt ca pierdem timp de predare si daca vrei sa faci o excursie ai nevoie de o groaza,aprobari,un dosar gros.
Mai sustin ca in acesta saptamana copii fac cele mai mari traznai deoarece nu se pun note si nici nu pot fi trasi la raspundere.

0 0

07.11.2017 17:33 transductie

Subscriu

4 0

05.07.2016 13:32 sandita_1

Nici testarile nationale de la clasele:2; 4; 6; -sunt o pierdere de timp, nu sunt diferentiate, de exemplu eu predau la o scoala cu elevi 100% rromi, nu se compara nivelul de cunostinte cu cei din mediul urban, tinand cont ca ei vin in clasa I si nu stiu sa volrbeasca nici macar romaneste. Va dati seama ce munca titanica depunem noi.Apoi cu manualele, ori vin la inceput de an scolar sa putem merge si noi dupa programa noua, ori nu mai vin deloc. Anul acesta la clasa a III a au venit in ianuarie cele noi ,dar pana atunci am prwedat dupa cele vechi.

7 0

18.07.2016 20:48 Ciprian-Vlad

Eu cred că revenirea la împărțirea în 3 trimestre e necesară, cu o vacanță de trei săptămâni, iarna, fără mini-vacanțele din octombrie și ianuarie, deoarece acestea doar îi zăpăcesc pe cei mici - și nu numai. De asemenea, o vacanță de 2 săptămâni, la Paște. „Săptămâna Altfel” nu-și are rostul, cum bine a punctat cineva mai sus, deoarece e doar „hârțogărie” și zăpăceală. Eventual, să se lase la dispoziția școlii perioada și să se scoată pretențiile pentru atâtea aprobări, fără rost!
Cât privește materia, indiferent de disciplină, e încărcată și încâlcită, cred eu. Ar trebui structurată clar, concis, nu ca acum. De exemplu, la istorie, de ce să amesteci elemente de istorie națională cu cele de istorie universală când poți - și trebuie, cred - să înveți istoria țării tale și apoi, elemente din istoria universală?!?
Și nu în ultimul rând, educația fizică: măcar trei ore pe săptămână, dotarea cu materiale a școlilor și insistarea pe participarea la ore, deoarece nu toți vor fi olimpici, dar toți pot fi sănătoși.

5 1

20.07.2016 11:28 alexcory

secretar(a)_gimnaziu

SUPRAINCARCARE.... adevarat. Dar consider ca elevii au tot timpul din lume sa invate. Timpul lor trece cu butonarea telefoanelor, cautarea materialelor, a referatelor pe Internet, adoptand metoda copy-paste, nescriind, necitind suficient.
Prin introducerea unor discipline ca Educatia sociala, Educatia juridica in scoli si licee, rezultatele obtinute nu vor viza doar elevii, ci si parintii.Este nevoie de formarea acestora chiar si in al 12-lea ceas cand, credeti-ma, este nevoie de educatie.Ani buni de zile s-au ,,fabricat,, generatii si generatii care doar ,,cer,, si nu pot ,,da,, nimic societatii.Nu poti cere unui copil sa inteleaga un lucru drept, corect, daca acasa i se spune altceva.
Asa ca, macar de-acum incolo, sa avem viitori parinti care vor intelege ca nu au doar drepturi, ci si obligatii.Astfel se va obtine un profil al absolventului axat pe una din competentele cheie, si anume sociale si civice.

5 0

03.08.2016 14:10 butzyca

materie incarcata ,texte grele si urate.parinti si invatatori revoltati degeaba vorbiti!!

2 0

12.09.2016 06:42 danydany45

Unde sunt disciplinele tehnice? Era vorba ca elevul sa gandeasca, sa fie creativ, sa-i formam o serie de deprinderi, sa nu mai invete pe de rost si sa poata face conexiuni cu experiente din viata reala? Parca pe asta se bazeaza testele Pisa! Trebuie sa intelegem, ca elevul nu trebuie sa invete mecanic, TREBUIE SA GANDEASCA!

1 0

13.09.2016 21:12 MihaDia

De ce nu exista sectiunea ARTE pentru sugestii - programe?

0 0

15.09.2016 09:37 jonela

Doar câteva probleme:
1. Programe școlare supraîncărcate și nearticulate pe verticală și pe orizontală
2. Manuale greoaie, pline de greșeli, fără explicații pe înțelesul elevului
3. Conținuturi neatractive, cu foarte mult balast, fără aplicabilitate în viața elevului
Teorie = 100 %, Practică = 0 %
4. Metode tradiționale bazate pe dictare, memorare, repetare (și uitare rapidă) intens/ exclusiv utilizate în predare
5. Săptămâna Școala altfel - de multe ori o pierdere de vreme

0 0

12.01.2020 11:01 UngarI61

Se pare ca cei care predau domenii artistice, suntem descalificati din start. Nici nu apare disciplina, pe care o predau! In invatamantul gimnazial ( Scoala Gimnaziala-generala, cum se numea pe vremuri-, numarul de ore pe discipline nu este echilibrat, ori cultura nu mai are loc, nu mai este importanta??? La Liceu, in functie de profil real/uman, se pot stabili numere mai multe de ore la matematica/arte, dar nu intr-o Scoala Gimnaziala obisnuita! Referitor la programele scolare, ar trebui gandit odata si pentru totdeauna, nu facut experimente. Nu anumite discipline ar trebui" descalificate", ci programele scolare mai simple, nu supraincarcate. Sa invete bazele ( unii nu stiu sa scrie in clasa a V-a, nu stiu sa se exprime). Nu as insista pe lectii bazate pe fise( unde au de complectat doar cate un cuvant), ci sa scrie. Asta cere totodata reducerea numarului de elevi pe clase, ceea ce ar fi mult mai eficient. In loc de trei clase a cate 30 de elevi, sa fie ordonati in patru, sa se poata lucra mai eficient, in primul rand spre bunele elevilor!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

52 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN