Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Cum puteți consolida încrederea în sine a elevilor în noul an școlar

În curând începem un nou an școlar. Pornim la drum cu entuziam, planuri, obiective și schimbări pe care vrem să le aducem la clasă. Vă propunem ca în această toamnă, printre obiectivele pentru noul an școlar, să introduceți și îmbunătățirea echilibrului emoțional al elevilor – mai ales când vine vorba de încrederea în sine a acestora. Încrederea în sine este esențială pentru relațiile sociale ale copiilor, confortul simțit la școală și încrederea cu care participă la ore.

Programul Dove - Ai încredere în tine, al treilea an în România

Din anul 2021, elevii și profesorii din România au avut acces la programul educațional Dove - Ai încredere în tine, care are rolul de a crește încrederea în sine a adolescenților prin ateliere dedicate încrederii în propria înfățișare. Până în prezent, peste 50.000 de elevi au participat la ateliere organizate de peste 4.500 de profesori, iar programul continuă și în următorul an școlar.

În 2023, campania #FărăSfaturiToxice, lansată de Dove în cadrul programului Ai încredere în tine, atrage atenția asupra impactului negativ pe care sfaturile toxice din mediul online, legate de frumusețe și înfățișare fizică îl poate avea asupra adolescenților.

Cât de relevant este acest subiect pentru adolescenți? Iată câteva date din cadrul Raportului Dove Ai încredere în tine și social media1:

  • 50% dintre adolescente au declarat că sfaturile toxice din rețelele de socializare le afectează încrederea în sine, dar și că rețelele de socializare sunt primul loc în care caută sfaturi de frumusețe;
  • 70% dintre adolescentele participante la studiu au exprimat că s-au simțit mai bine după ce nu au mai urmărit sfaturi toxice de frumusețe în social media;
  • 60% dintre fetele participante ar pune în aplicare sau au pus în aplicare deja un trend de frumusețe recomandat de rețelele sociale;
  • 80% dintre adolescente ar vrea să poată vorbi cu părinții despre sfaturile toxice de frumusețe pe care le descoperă în social media;

Cum puteți implementa programul Dove în clasa dumneavoastră?        
Vă puteți alătura programului Dove - Ai încredere în tine în următorul an școlar. Toate resursele de care aveți nevoie pentru a organiza atelierul Ai încredere în tine împreună cu elevii dumneavoastră sunt oferite în mod gratuit de către Dove. Tot ce este nevoie să faceți este să le descărcați accesând direct de aici site-ul Dove sau următoarele link-uri:

Resursele de mai sus vă vor ghida pas cu pas în implementarea atelierului și vă vor oferi informațiile de care aveți nevoie pentru a vorbi elevilor despre subiecte precum:

  • impactul rețelelor de socializare asupra încrederii în propria înfățișare fizică;
  • importanța formării unor standarde de frumusețe personale, realiste;
  • efectul negativ al comparațiilor sociale asupra încrederii în sine;

Pentru mai multe informații despre implementarea programului la clasă, puteti scrie un e-mail la adresa contact@aiincredereintine.ro. Iar pentru a primi o diplomă de implementare a programului, dar și diplome de participare pentru elevi, puteti trimite câteva dovezi care atestă că trainingul a avut loc (fișe de lucru, poze, etc.) la aceeași adresă.

Există multe feluri în care putem încerca să avem un an școlar mai bun decât precedentul, însă toate au în comun importanța pe care o acordăm dezvoltării socio-emoționale a elevilor noștri. Aceasta este esențială în fiecare moment petrecut de copii la școală. Alăturați-că comunității de profesori care recunosc acest lucru aducând programul Dove – Ai încredere în tine în școala dumneavoastră.


1 Dove Ai încredere în tine și social media (aprilie, 2022) condus de Edelman DXI în parteneriat cu profesorul Phillippa Diedrichs.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 30.08.2023 18:12 | 3006 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Mihaela Nabăr (World Vision România) despre programul Dove – Ai încredere în tine: “A se accepta pe sine și a fi mulțumit cu propriul corp este primul pas către încrederea în sine”

intuitext | 11.01.2024

0 comentarii

Un nou training gratuit pentru profesori, pe 12 octombrie 2023, susținut in cadrul proiectului ”Dove - Ai incredere în tine”

intuitext | 06.10.2023

0 comentarii

Încrederea în sine se învață și la școală. Atelierele „Dove – Ai încredere în tine” continua în școlile din România

intuitext | 21.09.2023

0 comentarii

Cum predăm stima de sine la școală. Atelierul pentru adolescenți „Dove - Ai încrederea în tine”

intuitext | 30.05.2023

0 comentarii

17 Mai 2023 - Training online gratuit pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine”

intuitext | 11.05.2023

0 comentarii

Comentarii (1)

0 0

11.09.2023 23:33 NYcolle89

Bună seara! Pot implementa acest program la clasa a IV-a? Mulțumesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 38 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

364 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN