Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studiu. Preșcolarii care au o relație dificilă cu mamele lor sunt mai dependenți de cadrele didactice

Copiii care tind să fie mai dependenți sau mai apropiați de educatoarele lor au dificultăți în relațiile cu mamele lor, arată o cercetare realizată de Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development, în cadrul Universității din New York. 

Studiul a urmărit evoluția copiilor în clasele primare, arătând că acești copii tind să fie mai anxioși, retrași și timizi pe măsură ce cresc.

“Cercetarea noastră atrage atenția asupra rolului important pe care îl pot avea cadrele didactice din învățământul preșcolar în dezvoltarea copiilor care tind să fie mai dependenți emoțional de aceștia.”, arată autorul principal al studiului.

“Oferindu-le căldură emoțională și sprijin și încurajându-i să exploreze independent, educatoarele au șansa să rescrie traiectoriile de dezvoltare ale acestor copii care riscă să sufere de anxietate în clasele primare. ”, adaugă acesta.

Cercetarea s-a concentrat asupra comportamentelor copiilor la grădiniță, dar și asupra relației de atașament pe care aceștia o au cu mamele lor, la 3, 4, 6, 7 și 8 ani, măsurând nivelul de dependență, apropiere, conflict și alte comportamente care apar între copii și mame, dar și între copii și cadrele didactice.

Copiii care tind să fie mai atașați de cadrele didactice în grădiniță tind să aibă anxietate la vârste mai mari, inclusiv la 11 ani. Comportamentul dependent față de cadrele didactice a fost asociat de asemenea cu un atașament nesigur între copil și mamă.

Sursa: ScienceDaily.com


Sursă foto: Freepik.com

Învăţământ preşcolar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 24.03.2024 12:15 | 4376 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

386 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN