Şcoala cu
bune practici

77 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Titularizare 2011 - Rezultate finale

Ministerul Educaţiei a dat publicităţii statistici privitoare la notele obţinute de candidaţii de la examenul de titularizare din data de 13 iulie. Doar 30% au obţinut note peste 7.

Analiza distribuţiei notelor din perioada 2008 - 2011 arată că numărul notelor peste 7 a scăzut cu 15%: în 2008 45% dintre candidaţi au obţinut peste 7, în vreme ce anul acesta doar 30% au realizat această performanţă. Numărul notelor sub 5 a crescut alarmant, de la 18% în 2008 la 32% în 2011.

Pentru prima dată, în 2011 notele sub 5 au fost mai multe decât cele peste 7 (32% vs 30%).

Cum vă explicaţi această situaţie? Ce soluţii există pentru a avea dascăli de calitate în învăţământul românesc?

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 26.07.2011 14:55 | 8298 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tristetea sau depresia de sarbatori

Momente de sarbatoare

Comentarii (13)

0 0

26.07.2011 21:44 claudia1976

Învăţământul românesc are dascălii pe care şi-i permite. E adevărat că profesia de dascăl presupune vocaţie şi dragoste pentru meserie şi elevi , dar la un moment dat avem nevoie şi de motivaţie de natură pecuniară.
Din ce să trăiască un debutant care face naveta şi rămâne în mână cu 4-500 RON ????
A fi dascăl nu e uşor şi nu presupune doar 18 ore de muncă / săptămână (cum cred unii...) .

0 0

28.07.2011 08:50 neicu_elena1965

Sunt de acord cu claudia 1976. Pana nu se vor cerne toate "problemele" dintre profesori, nu vom avea un invatamant performant. Numesc "probleme" profesorii iesiti pe banda rulanta din facultatile producatoare de diplome, dar si pe cei inraiti la meditatii(din cauza salarizarii nepotrivite), ce nu-si fac datoria la clasa pentru a-i aduce pe elevii disperati de notele proaste pe care le iau(uneori pe nemerit) la meditatii.

0 0

28.07.2011 09:44 diogene67

Sunt curios cum va fi organizat concursul de anul viitor la nivel de scoala?...
Si apoi ce inseamna titularizare pe post?Printr-o astfel de titularizare te mai poti sau nu detasa sau tranfera pe un alt post la o alta scoala ca pana acum ?
Cei care s-au titularizat anul acesta nu s-au titularizat tot pe post?
Ce e cu debandada asta in sistem?
Cand se va aseza odata sitemul pentru totdeauna,fiindca vin alegerile si daca pica PDLul,ceilalti vor schimba iarasi tot...

0 0

28.07.2011 12:01 mickybuz

Sistemul, bata-l vina! Sa va povestesc: am luat 9,25 la titularizare si am un post la 100 de km de casa dar cu masina personala caci cu mijloace de transport in comun trebuie sa fac vreo 150 de km pe alte rute si schimb 4 masini, deci o zi intreaga pe drumuri. Asta nu ar fi tot, dar la mine in localitate este post, doar ca e pe un an si vor intra in posesia lui probabil colegi suplinitori (poate chiar d-alde nota 5) care vor solicita si 600 ron pt naveta, doar pt ca noi, cei care ne-am titularizat acum avem drept de detasare abia din septembrie cand nu mai sunt posturi..... Sistemul e jalnic pentru ca permite celor cu note mici si chiar foarte mici sa predea. Daca incompetentii nu ar ajunge sa predea, si inca pe posturi bune, nu ar mai veni si in anii urmatori sa ia tot note mici si sa profeseze in continuare, dar ne place situatia asta, asa ca o intretinem....

0 0

28.07.2011 13:28 clemansa_m

Multe sunt anapoda in tara aceasta, sistemul are hibe ... insa se refuza sistematic la a mai intelege cum se petrec unele lucruri. Am urmarit in ultimele zile discutiile despre "calitatea" celor care au participat la concursul de titularizare. Unii candidati daaaaa, sunt foarte slab pregatiti....traiasca lipsa claselor de liceu vocational pedagogic fara scoala de aplicatie, acele colegii , DPPD-uri , facultati cu taxa care nu asigura si practica/ mentorat/ asistente pe langa "maestri". Apoi, daca un candidat doreste un post la o anume disciplina pentru care sunt 3 catedre titularizabile si s-au inscris 20 de oameni, el stie ca are nevoie de o medie peste 9:60. Atunci cand primeste subiectul in sala de concurs , acesta se autoevalueaza, isi cantareste sansele si, daca el conchide ca nu poate avea o prestatie atat de valoroasa ....paraseste sala , obtinand astfel o nota /medie sub 5. Aceasta nu inseamna ca acel candidat este nul, ci doar ca doreste sa isi ofere o alta sansa pentru a pune "mana" pe ceva mai bun! Stiu si dascali care ocupa posturi caldute, dar sunt sub nivelul decentei pedagogice, insa , daca partidul ii sustine...."patria copiilor" nu le este recunoscatoare. Eu, personal, nici atat! S-auzim de bine!

0 0

28.07.2011 14:04 vica_62

Vai de titularizarile ce se vor face prin deciziile directorilor care, si asa, sunt fixati pe criterii politice sau treseist politice. Marea mea dezamagire , pentru ca am 30 de ani vechime, este ca tot mergem in deriva. Tinerii care au exprimat ideile de mai sus spun, din pacate, mari si dureroase adevaruri.
Acum triumfa incompetenta si dosariada plina de hartii care nu ilustreaza calitatea de dascal ci de copiator de texte .

0 0

31.07.2011 15:20 penelopa_45

Subscriu, vica_62 si eu am 30 de ani vechime si mi-e tare urat de hartii.

0 0

10.08.2011 14:13 burebista

Sunt in aceeasi situatie cu mickybuz. Vestea cu adevarat dureroasa este ca a aparut un proiect al noii metodologii de miscare a pers. did. pe anul 2012-2013 si calendarul miscarii , dar nu se vorbeste absolut nimic despre pretransfer. S e pare ca vom ramane blocati care pe unde ne-am titularizat.

0 0

16.08.2011 14:29 magape

Este foarte greu pentru acei dascali care fac zilnic o naveta de 70-80 de km,nu mai pot da randamentul normal mai,ales ca programul lor la scoala depinde in cea mai mai mare parte de modul cum circula autobuzul. prima si ultima ora este pe jumataea in statie .atunci ce rezultate sa mai poti obtine la clasa ?

0 0

20.08.2011 13:52 lilien

Totul este gandit pentu a putea fi controlat ideologic(ideologia de clan) asa ca nu ne mai miram de deciziile de tip :sa vedem ce zice CA,consiliul profesoral doar se stie ca directorii vor incerca sa disipeze raspunderea dar decizia o vor lua tot ei,in functie de interese.

0 0

23.08.2011 09:16 violetta

A scazut nivelul pentru ca elitele nu sunt atrase de acest sistem. In Finlanda, tara cu cea mai buna scoala din Europa, candideaza peste 40 pe un loc la admiterea in facultate pentru a deveni profesor. Doar elitele ajung sa faca aceasta profesie. Stiti de ce? Pentru ca un profesor primeste la angajare dublul salariului mediu pe economie si mai ales pentru ca este o profesie tratata cu mare respect de catre toata lumea, de la guvern, la parinti si elevi. La noi salariile sunt foarte mici si neatractive pentru absolventii de universitate. De aceea, multi din cei mai buni absolventi refuza sa faca aceasta profesie si prefera sa se angajeze la diferite firme sau sa plece in strainatate. Ce sa mai spun de respectul pentru aceasta profesie? Se stie fara sa mai nominalizez eu aprecierile facute de sus pentru cadrele didactice. Este o atitudine de lipsa de respect pentru aceasta categorie de bugetari care este transmisa catre parinti si elevi. Acestia din urma nefiind la randul lor manifestand in mare parte lipsa de interes fata de scoala si de invatatura.

0 0

25.08.2011 19:22 stanislau

Cel mai bine este sa ne privatizam invatamantul gimnazial,ca sa nu mai depindem de un stat care nu ne mai poate tine,dimpotriva,vrea sa se scape de noi.
Dar si noi de el.
Asa a fost cand am lucrat in intreprinderea pe care au dus-o incet si sigur la faliment si vanzare:nu mai conta nici omul nici functia,nimic. Este solutie si metoda tipic romaneasca:cand vrei sa te scapi de ceva.iti bati joc.
Oare ce ne impiedica sa gandim inainte ca ei?

0 0

03.09.2011 22:47 vandacris1

Multe lucruri sunt dureroase pentru profesori! Si eu fac naveta cu masina si sunt la mana unui primar idiot si frustrat (caci si-a luat BAC-ul la 45 de ani la a treia incercare) care nici macar nu ne-o deconteaza. Si ce daca am obtinut in instanta dreptul! A gasit un subterfugiu - oferit chiar de Boc - prin care imi va da banii in trei transe.
Apropo de notele care se iau la concursuri. Cred ca o mare influenta asupra tragerii de inima pe care o au colegii nostri cand se prezinta la toate aceste concursuri o are si remuneratia. Asa cum bine spunea cineva mai sus, ce faci cand ramai cu 500 de lei in mana si acasa te asteapta propriii tai copii care au si ei dreptul la o copilarie frumoasa si nu le-o poti oferi? Trebuie sa te gandesti doar la copiii altora pe care ii educi si nu "trebuie" sa faci greva in perioada examenelor pentru ca le strici viitorul celor care merg la BAC cu speranta ca vor gasi sa copieze de undeva... marea majoritate caci nu vreau sa generalizez. Slava Domnului ca mai avem si copii care invata cu drag si obtin rezultate extraordinare la olimpiade, examene si alte concursuri!
Mai sunt si colegii nostri care la titularizare iau note peste 9 si nu au niciun post pe care sa se poata titulariza. Acestia ce reprezinta pentru cei de la Minister? Niste cifre in niste statistici care dau bine?... Oare la va tine si de foame? De fapt vor ocupa, bietii de ei, tot niste posturi valabile un an, insa sa fie linistiti caci cei din Minister au "retinut" ce note au obtinut si li se va face statuie! REVOLTATOR!
Amara si trista realitate! Oare vom putea spune vreodata ca radacinile au fost amare dar viata noastra, pana la urma, dulce?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

52 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN