Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Școala de vară ”Joc și creație”

Clasa a 5-a, Clasa a 6-a, Clasa a 7-a, Clasa a 8-a
Scoala Gimnaziala Urechesti , Urechesti , Bacau

Vacanţa de vară reprezintă pentru elevii Școlii Gimnaziale Urecheşti nu doar sfârşitul unui an şcolar, cât şi începutul unei perioade mult aşteptate: Şcoala de vară „Joc şi creaţie”, aflată la ediţia a V-a, organizată de Centrul de Documentare și Informare ”Prof. Pompiliu Stan” din cadrul aceleiași școli. Pentru că de fiecare dată ne-am bucurat de apreciere şi interes din partea elevilor şi a părinţilor deopotrivă, am încercat să ducem mai departe proiectul demarat în vara anului 2011. Începută dintr-o joacă constructivă, după cum îi spune şi numele, şcoala de vară ”Joc şi creaţie” s-a dovedit a fi nu doar o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber ci şi un mediu atractiv, favorabil dezvoltării aptitudinilor, creativităţii şi imaginaţiei copiilor. Aceștia, prin sensibilitate, creativitate și gândire pot dezvălui, dacă sunt provocați, realizări fascinante. Școala de vară ”Joc și creație” este o școală în care predomină armonia și inventivitatea. Aici se regăsește un mediu atractiv și un cadru favorabil dezvoltării aptitudinilor, creativității, imaginației, gândirii critice. În această perioadă s-au jucat creând, au învățat jucându-se, s-au implicat într-o gamă variată de activități interactive, creative și recreative.
Succesul şi satisfacţiile pe care le-am resimţit după fiecare ediţie, ne-au motivat să organizăm şi în această vară cea de-a cincea ediţie a acestei şcoli, între 13 iulie și 30 iulie.
17 elevi s-au arătat dornici să descopere lucruri noi, să-şi pună în valoare creativitatea şi inteligenţa şi nu în ultimul rând „să se joace”, explorându-şi laturile necunoscute ale personalităţii.
Unele activităţi propuse pentru anul acesta reprezintă o continuare a celor din anii anteriori(Atelier de quilling, Atelier de origami, întreceri sportive, „Expediție în lumea cunoașterii”, „Încercări gastronomice”), iar altele sunt noi ( ”Labirintul copilăriei”, „Cum acordăm primul ajutor?”, „Carnavalul bucuriei”).
Această nouă călătorie într-o lume a cunoaşterii nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor colegi devotaţi şi dedicaţi verbului „a educa”. Şi pentru că „a educa înseamnă a semăna cu înţelepciune şi a culege cu răbdare, a fi un căutător care caută comorile inimilor” (A. Cury), d-l director Brătăşanu Petre, prof. Lazăr Răducu, prof. Florea Maria, profesor învăţământ primar Alexe Luminiţa, prof. Abaza Vasile, prof. Moisă Daniela şi prof. Oriță Marioara şi-au propus să descopere miracolul ascuns în fiecare dintre elevi.
Pe 30 iulie, ziua când am încheiat acest proiect, am resimţit aceeaşi bucurie născută din sufletele calde ale elevilor noştri, încântaţi că au participat şi la a cincea ediţie şi că-şi doresc cu nerăbdare o nouă vară, pentru o a șasea ediţie.

Propus de: nicaoc2009 | 02.08.2015 21:14

0 comentarii

365 vizualizări
Mulţumesc 2 voturi

Materiale înscrise:

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN