PRELUCRAREA LÂNII
Clasa 1, Clasa a 2-a, Clasa a 3-a, Clasa a 4-a
Scoala Gimnaziala "Remus Begnescu" Pietrele, Pietrele, Giurgiu
Cui nu îi place să afle cum trăiau românii în trecut?
Aceste lucruri minunate nu ar trebui să se uite niciodată. De noi depinde să le facem cunoscute, înainte de a-i pierde pe cei care ni le pot oferi în forma lor originală. Generaţiile mai tinere, pot ajunge să creadă că trecutul nu poate fi atât de interesant şi poate nici curiozitatea de a-l cunoaşte nu va mai exista.......şi ar fi păcat, mare păcat să nu se ştie că îndeletniciri precum cele ale inaintaşilor noştri, să se piardă definitiv.
Nu degeaba se spune că locuim pe plaiuri mioritice şi că ,,MIORIŢA,, este un simbol al neamului nostru.De apreciat este că acest simpatic animal nu este deloc pretenţios, în comparaţie cu ceea ce ne oferă.
Privind în jurul meu, constat că din ce în ce mai mulţi oameni poartă cel puţin în anotimpul rece , măcar un obiect tricotat manual, iar, dacă acel obiect se întâmplă să fie şi din lână, lucrul devine cert: ne întoarcem puţin câte puţin în trecut, din acest punct de vedere.
Nu cred că este decât îmbucurător ca acest aspect să recapete valoarea de altădată si să redevenim proprii noştri creatori de adevărate ,,bijuterii” tricotate.
Dar, până când aceste obiecte sunt finalizate, este necesară o muncă etapizată, de care numai femeile pricepute sunt capabile. Să ne grăbim, deci, până nu rămânem cu cât mai puţine astfel de mâini dibace, să învăţăm tainele acestei frumoase îndeletniciri, care alungă plictiseala şi poate constitui şi o formă de relaxare, iar mai apoi, bucuria lucrului realizat.
Institutor, Dima Ioana
Şcoala Gimnazială,, Remus Begnescu” Pietrele, jud. Giurgiu
Propus de: oana_di | 07.02.2014 10:13
0 comentarii
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.