Şcoala cu
bune practici

78 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Rebus - Tehnologia morăritului

Materialul poate fi utilizat la clasa a X-a, modulul "Tehnologii generale în morărit şi panificaţie" sau la modulele pentru materii prime în industria alimentară

Învăţământ liceal - Tehnologii Clasa a 10-a;

Capitol/lecţie: Cerealele - materii prime

vanghelis | 27.02.2016 01:37

903 vizualizări
0 rezolvări

0 comentarii

 

Generaţi link pentru elevi     Printaţi     0     Raportaţi

Conţinutul în apă al cerealelor

Măriţi rebus

Afișați rezolvarea
     A        
 1            
    2         
   3          
    4         
5             
 6            
 7            
    8         
    9         
     B        
1. Substanţele minerale din cereale
2. Strat al învelişului cerealelor
3. Substanţe de rezervă ale bobului, care la depozitare în condiţii necorespunzătoare, râncezesc
4. Grâu cu boabe sticloase folosit la fabricarea pastelor făinoase
5. Glucoza, maltoza, zaharoza
6. Enzime care catalizează descompunerea proteinelor
7. Biocatalizatori răspândiţi mai ales în embrionul cerealelor
8. Denumirea latină a grâului
9. Corpul făinos al bobului de grâu

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

56 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN