Expeditia lui Cristofor Columb
Cristofor Columb
23.07.2020 21:11
Nivel de dificultate: mediu
O fisa interesanta, consider mai practica in cazul unui optional MARILE DESCOPERIRI GEOGRAFICE, care poate trezi curiozitatea si interesul elevilor. In aceelasi timp aduce informatii interesante despre felul si in ce au constat expeditiile lui Cristofor Columb. Interesant!
10 review-uri
Review util:
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Termeni geografici
23.07.2020 21:02
Nivel de dificultate: mediu
Un material bine gandit care apeleaza la cunostiintele insusite de elevi, solicita acestora sa faca anumite corelatii, le solicita gandirea si intelegerea unor astfel de termeni. Nu mai putin interesanta este si cea de-a doua cerinta care cere elevilor sa identifice si sa coreleze termenii respectivi pe schita alaturata. Foarte util, o sa-l folosesc. Multumesc!
10 review-uri
Review util:
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Superlative
23.07.2020 20:56
Nivel de dificultate: mediu
Un material interesant, prin simplitatea lui, care pune in fata elevului cele mai mari fluvii ale Terrei. Rezolvarea cerintelor solicita elevilor valorificarea unor cunostinte de baza privitoare la situarea geografica a celor doua fluvii precum si conditiile climatice care influienteaza debitul acestora. Util si interesant!
10 review-uri
Review util:
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Test de pregătire Concursul Național Terra etapa locală
Concurs Terra
23.07.2020 19:29
Nivel de dificultate: mediu
Materialul propus devine deosebit de util in vederea pregatirii elevilor de clasa a V-a intrucat prin prezentarea si desfasurarea subiectelor are menirea sa ajute elevii sa se familiarizeze cu subiectele de concurs. Testul cuprinde itemi similari cu cei de concurs, este bine structurat, ilustrat si conceput in concordanta cu programa. Foarte util! Multumesc!
10 review-uri
Review util:
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Formarea și evoluția reliefului României
Relieful Romaniei!
23.07.2020 19:23
Nivel de dificultate: mediu
Un material, o lectie interesanta care cuprinde succint si la nivelul clasei a VIII-a, ceea ce inseamna formarea si evolutia reliefului tarii noastre, etapele formarii reliefului. Cuprinde deasemenea ilustratii si explicatii adecvate adaptate unui nivel corespunzator de insusire a cunostiintelor. In principiu, din cate am observat aceasta lectie impune o buna valorificare a cunostiintelor anterioare, de aceea materialul propus faciliteaza o buna insusire a cunostiintelor de catre elevi a ceea ce inseamna formarea si evolutia reliefului tarii noastre! Foarte util!
10 review-uri
Review util:
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Hazarde sociale
16.07.2020 12:35
Nivel de dificultate: uşor
Un material util pe care l-am folosit in cadrul optionalului Hazarde naturale si antropice, material care pune in fata elevilor principalele probleme cu care se cofrunta societatea de astazi. Pe baza acestui material, elevii au dezbatut, au venit cu sugestii, au emis pareri. Foarte util, multumesc!
10 review-uri
Review util:
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Uniunii Europene- caractere generale
U.E
16.07.2020 12:29
Nivel de dificultate: uşor
Un material care cuprinde cele mai importante aspecte ale formarii U.E., care vine in intampinarea elevilor cu informatii utile si practice in ceea ce priveste U.E. L-am folosit, foarte util, multumesc!
10 review-uri
Review util:
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Test initial Asia
16.07.2020 12:00
Nivel de dificultate: uşor
Un test interesant asupra unor aspecte geografice de baza ale geografiei continentelor. Testul urmareste verificarea unor cunostiinte de baza ale continentelor extraeuropene si pune in valoare achizitiile generale ale elevilor. Foarte util, multumesc!
10 review-uri
Review util:
Da (1) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)FIȘĂ DE LUCRU - APELE CURGĂTOARE
Apele curgatoare
16.07.2020 11:51
Nivel de dificultate: mediu
O fisa de lucru interesanta care cuprinde cele mai importante aspecte legate de o buna insusire a principalelor aspecte ale apelor curgatoare pornind de la caracteristicile acestora, tipurile de ape curgatoare, identificarea elementelor unui bazin hidrografic, interpretarea unui grafic privind debitul si bineanteles caracterizarea unui fluviu la alegere ceea ce a dat elevilor posibilitatea valorificarii cunostintelor acumulate.
Folosind aceasta fisa am reusit in mare parte sa captez atentia elevilor acestia dand dovada de receptivitate si interes pe parcursul lectiei. Multumesc!
10 review-uri
Review util:
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Schimbările climatice, problemă actuală a omenirii
Evolutia climei globale ca urmare a activitatii antropice
16.07.2020 11:42
Nivel de dificultate: uşor
materialul prezentat este deosebit de interesant prin prisma faptului ca abordeaza o problema cu care societatea de azi se confrunta. l-am folosit la clasa in cadrul optionalului hazarde naturale si antropice reusind sa le transmit elevilor care sunt principalele cauze care au produs schimbari la nivelul climei globale si care este directia pe care omenirea trebuie sa o urmeze pentru a reduce efectul negativ asupra climei. elevii au fost foarte receptivi, au venit cu sugestii, au schitat anumite planse, desene pe aceasta tema, au constientizat importanta pastrarii unui mediu curat, si-au format o atitudine pozitiva asupra mediului inconjurator din orizontul apropiat si la nivel global
10 review-uri
Review util:
Da (1) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Pagina 1 din 1