Cine sunt autorii didactic.ro?
Cel mai activ portal al cadrelor didactice din România aduce în prim plan nenumãratele resurse bazate pe tehnologia informaþiei ºi nu numai, la îndemâna cadrului didactic din orice colþ al þãrii ar fi el. Aproape fiecare ºcoalã are aici o micã prelungire, o legãturã construitã printr-o micã contribuþie a unui coleg la acest tezaur naþional de idei ºi valori dedicate educaþiei. Zeci de mii de educatori care se pot mândri cã au îmbogãþit tezaurul de instrumente utile ºcolii postate pe portal, pot fi numiþi autori ai acestui edificiu. Astfel, didactic.ro poate fi numit, dupã mai mult de 4 ani de existenþã, opera colectivã a corpului didactic din învãþãmântul preuniversitar ºi preºcolar.
Fiecare zi a sãptãmânii, inclusiv zilele de sãrbãtoare, începe pentru mii, chiar zeci de mii de oameni cu o vizitã pe portal, fie spre a descoperi ce noutãþi mai sunt, fie pentru o discuþie pe teme profesionale, nu în ultimul rând, pentru o participare la crearea unei resurse ce poate fi pusã la dispoziþia întregii comunitãþi.
Pentru mulþi dintre noi a devenit o obiºnuinþã sã ne ghidãm orice demers didactic consultând comunitatea “cancelariei naþionale”. Discuþiile pe Forum sunt un prim exemplu de acest fel, dar putem extinde aria exemplelor observând diversitatea sutelor de materiale postate zilnic.
Ce instrumente de lucru oferã în prezent didactic.ro? Am putea spune cã nu existã preocupare a unui educator care sã nu fie reprezentatã pe portal: planuri, planificãri, lecþii, teste, ghiduri ºi manuale, în numãr de cca 60.000; peste 20.000 de fotografii reprezentând preocupãri zilnice, evenimente deosebite, experimente, naturã, excursii, lucrãri ale elevilor, sute de reviste ºcolare în format electronic, manuale ºi cãrþi de specialitate, peste 500 de pagini web ale ºcolilor ºi gradinitelor, peste 3500 de ºtiri din lumea educaþiei commentate de de zeci de mii de utilizatori.
Pentru cã suntem o comunitate activã ºi implicatã, am considerat necesar sã emitem judecãþi de valoare asupra procesului didactic, pe baza unor analize statistice ºi sondaje în care s-au implicat mii de colegi, în cadrul pachetului de Cercetãri didactic.ro care va continuã cu succes.
Toate cele de pânã acum ne determinã sã spunem din toatã inimã cã ne bucurãm sã colaborãm cu cei aproape 50.000 de membri activi ai comunitãþii, majoritatea putând fi consideraþi coautori ai portalului, cãrora le mulþumim pentru implicare ºi îi invitãm sã fie în continuare alãturi de noi pentru dezvoltarea acestui unic loc de resuse educaþionale deschis ºi interactiv.