Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CREANGA ... LA EL ACASA

Colegiul Tehnic "Ion Creanga" Targu Neamt, Targu Neamt, Neamt
Clasa a 5-a, Clasa a 6-a, Clasa a 7-a, Clasa a 8-a, Clasa a 9-a, Clasa a 10-a, Clasa a 11-a, Clasa a 12-a, Clasa a 13-a

Tip de activitate: culturale

Proiectul naţional cu participare internaţionala,organizat de Colegiul Tehnic Ion Creanga din Tg. Neamţ, înscris in CAEN 2012 şi aflat la a III-a ediţie a adunat in oraşul de la poalele Cetatii Neamţului peste 1000 de participanţi (invitati de onoare, concurenti, oraganizatori, spectatori, voluntari).

Proiectul Naţional care a adunat în urbea de sub Cetate sute de copii a ajuns în acest an la a III-a ediţie.
În colaborare cu instituţii din zona Neamţului (ISJ Neamt, CCD Neamţ, Primăria Oraşului Tg. Neamţ, ATRF Tg. Neamţ, EDUMOND Tg. Neamţ, Casa Culturii Tg. Neamţ, Fundaţia Culturală „Ion Creangă” şi Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional al judeţului Neamţ), Colegiul Tehnic „Ion Creangă” a organizat în zilele de 2-3 aprilie o manifestare cultural-artistică de mare aploare, care s-a bucurat de prezenţa domnului profesor universitar doctor Constantin Parascan şi a doamnei profesor universitar doctor Nicoleta Armanu. Din partea ISJ Neamţ a fost alături de profesorii de la Colegiul „Ion Creangă” doamna inspector Elena Preda care, an de an, ne-a onorat cu prezenţa dumneaei pe care o motivează prin dragostea de Creangă şi prin admiraţia pentru echipa organizatorilor acestui Preoict.
Activităţile au debutat cu pomenirea povestitorului, moment emoţionant în care toţi cei prezenţi, alături de pr. prof. Viorel Cojocaru, preşedintele Fundaţiei Culturale „Ion Creangă” şi pr. prof. Bogdan Ailenei, s-au rugat pentru sufletul diaconului Ion Creangă. În atmosferă de sărbătoare, elevii Colegiului au propus o serie de momente artistice prin care au adus în faţa publicului foarte numeros din sala mare a şcolii spiritul personajelor povestilor crengiene.
Prima secţiune - Creaţie literară – a înregistrat un număr impresionant de lucrări care au adus concureţilor premii de care să fie mândri. Imaginaţie, îndemânare şi talent au dovedit concurenţii înscrişi la secţiunea Proiecte. Desenele, colajele, machetele, prezentările video şi filmele realizate de elevi au fost apreciate de juriu cu premii şi menţiuni. În acest context, eleva Cătălina Dălilă, din clasa a XII-a, a lansat cel de-al doilea roman al său intutilat sugestiv „Mi-e dor de tine, Doamne”. Momentul cel mai aşteptat din concurs a fost secţiunea Dramatizare care a făcut neîncăpătoare Casa Culturii “Ion Creangă” din Tg. Neamţ. Pe scenă s-au întâlnit cincisprezece trupe de la unităţile scolare locale sau invitate: Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Ioacob” de la Dorohoi, Liceul Economic „Vasile Conta”, Seminarul Teologic Liceal „Cuvioasa Parascheva” de la Agapia, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi, Liceul Tehnologic Petricani, Colegiul Tehnic „Ion Creangă”, Şcoala nr. 2 Vatra Dornei, Scoala Rădeni, Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”, Grupul Şcolar „Petru Rareş”, Bacău, Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, Oneşti. Premianţii din acest an au fost pentru gimnaziu echipele “Un bulgăre de humă“ de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” şi „Contează” de la Liceul Economic „Vasile Conta”, iar liceeni câştigători au fost echipele „Conta Boiz” de la Liceul Economic „Vasile Conta” care au impresionat publicul cu o reprezentare demnă de marile scene ale ţării după „Ivan Turbincă” şi „Haris” de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Ioacob”, Dorohoi, elevi care au prelucrat dramatic într-o manieră originală, cu decoruri de poveste, secvenţa „Pupăza din tei” din „Amintiri din copilărie”.
Echipa organizatorilor mulţumeste tuturor colaboratorilor, participanţilor, musafirilor şi invită târgnemţenii la manifestările proiectului din anul şcolar viitor.

Coordonator proiect,
Profesor Adina Timofte

Propus de: adina_ | 27.04.2012 10:03

0 comentarii

1004 vizualizări

Galerie foto


Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN