Cum folosesc alţi profesori testele online de pe Didactic.ro?
Iată cele 3 mari avantaje: profesorii au feedback de la elevi la sfârşitul orei; pot da o temă pentru data viitoare, care se corectează automat; pot pune o notă în catalog, după o serie de mai multe teste online. Performanţele elevilor se înregistrează la fiecare test.
Feedback la sfârşitul lecţiei
Nu sunteţi sigur cine a înţeles lecţia de azi? Aţi vrea să ştiţi cine mai are nevoie de ajutor şi explicaţii suplimentare? Cine a fost atent azi? E foarte simplu!
Cu un test online de 10 minute, la sfârşitul orei, cu câteva întrebări esenţiale, faceţi rapid “o fotografie” a situaţiei clasei. Un tabel uşor de urmărit cu rezultatele elevilor se generează automat în aplicaţie!
Testele sunt create de colegi, pentru toate clasele şi disciplinele! Sunt mii de teste şi sute de colegi care au ajutat comunitatea cu testele create de ei.
Selectaţi un test online potrivit pentru clasa dvs!
Pentru fiecare item din test, vedeţi în procente câţi elevi au răspuns corect. Doar 20% au răspuns corect la întrebarea 3? E clar, copiii au nevoie de explicaţii suplimentare! Vedeţi răspunsuri corecte în proporţie de 80%-100%? Ce bine, puteţi trece mai departe fără griji!
În fiecare zi dvs. ştiţi cum stau elevii, iar ei sunt încântaţi de provocare! Cel puţin aşa mărturisesc profesorii de învăţământ primar şi nu numai, care folosesc aplicaţia de teste online pentru feedbackul continuu despre ceea ce au înţeles şi ceea ce nu au înţeles elevii.
Şi mai este ceva frumos! După ce aţi lucrat din nou cu elevii, îi puteţi ruga să dea acelaşi test! Astfel, veţi vedea frumos progresul lor, de la prima rezolvare a testului, la ultima! Şi veţi descoperi că cei mai mulţi copii se vor bucura că au o a doua şansă. Vor căuta din proprie iniţiativă să afle unde s-au încurcat şi vor rezolva testul până când vor obţine punctajul maxim!
Temă pentru data viitoare
Încă mai corectaţi temele pe whatsapp, verificând zilnic zeci de imagini, pe care le transmiteţi înapoi elevilor? Există o cale mult mai simplă! Selectaţi un test online de 15 – 20 de minute, trimiteţi linkul ca temă elevilor până data viitoare şi …. gata!
Gata?? Aşa uşor?? Fără munţi de imagini şi poze de verificat?? Da, aplicaţia corectează automat răspunsurile date de elevi şi vă afişează rezultatele clasei şi ale fiecărui elev în parte. Doar intraţi să vedeţi cum s-au descurcat!
Unii profesori au descoperit şi opţiunea de a ataşa un material de pregătire unui test. Poate fi schema lecţiei scrisă pe hârtie şi fotografiată, prezentarea ppt discutată în Zoom sau Google Meet etc. Elevii studiază materialul de pregătire, apoi trec la rezolvarea testului primit ca temă. Dacă nu au obţinut punctajul maxim, ştiu că au nevoie să recitească încă o dată materialul, căci acolo găsesc sigur răspunsurile la întrebările din test! Apoi pot intra din nou să rezolve, de data aceasta corect!
Găsiţi un test pe care să-l trimiteţi ca temă elevilor
Test de evaluare
Mai aveţi de pus o notă în catalog? În acest caz, se potrivesc de minune testele online de 15 - 25 de minute, pe care elevii le dau în timpul orei. Îi puteţi anunţa că doar prima rezolvare contează.
La fel ca la un test pe hârtie, elevii pot începe cu întrebările mai uşoare, lăsându-le la sfârşit pe cele mai dificile. Dacă le mai rămâne timp, pot verifica încă o dată răspunsurile, navigând prin întrebări. Când sunt siguri că au dat cele mai bune răspunsuri, trimit testul către profesor.
Imediat se calculează media clasei, media pe fiecare item şi se afişează un grafic al frecvenţei notelor.
Cei mai mulţi profesori dau o serie de câteva teste de evaluare şi pun în catalog media obţinută de elev din mai multe teste.
Receptarea mesajului/textului oral – fişiere audio ataşate unui test
Dacă sunteţi profesor de limbi străine, de limba şi literatura română, profesor pentru învăţământ primar, sigur v-aţi dorit această opţiune! De unde ştim? Ne-aţi spus!
Puteţi ataşa un fişier audio la un test – o conversaţie scurtă într-o limbă străină, un fragment dintr-o poveste etc. Elevii ascultă, iar apoi răspund în test la întrebări, pe baza textului audiat.
Sunteţi gata să încercaţi? Ce este nevoie să le spuneţi elevilor
- elevii pot rezolva testul online fără a avea cont pe Didactic.ro. La finalul testului, li se va cere numele şi prenumele, ce vor apărea şi în tabelul cu rezultate al profesorului.
- imediat ce încep testul, porneşte cronometrul, care arată câte minute mai au la dispoziţie pentru rezolvarea testului (timpul de lucru este setat de autorul testului). Dacă timpul de lucru expiră, nu se pierde nimic! Elevul va vedea ecranul unde îşi poate trece numele, iar dvs vedeţi în Rezultate cum a răspuns la întrebările la care a reuşit să lucreze.
- elevul va vedea scorul obţinut doar la final, după ce trimite testul cu numele său. Dacă nu e mulţumit, poate da testul din nou. Noi vom reţine întotdeauna prima şi ultima rezolvare.
Cum trimiteţi un test online în 3 paşi simpli
Trimiteţi un test online elevilor
- Selectaţi un test potrivit pentru clasa şi disciplina dvs. Aveţi de ales din mii de teste, realizate de colegi.
- Click pe Generaţi link pentru elevi, copiaţi linkul generat
- Trimiteţi linkul elevilor pe WhatsApp, Facebook sau în platformele pe care le folosiţi.
Asta e tot! Vedeţi apoi rezultatele elevilor, corectate automat.
Veţi primi un e-mail când încep să apară primele rezolvări. Puteţi intra oricând în Rezultate test să vedeţi cum s-au descurcat.
Vreţi să creaţi un test de 10 minute? Durează doar 5 minute!
Creaţi un test rapid pentru clasa dvs!
- Daţi click pe Creaţi un test online.
În primul pas, daţi testului:
- un titlu,
- scrieţi o scurtă descriere,
- selectaţi nivelul de învăţământ, clasa, disciplina,
- setaţi nivelul de dificultate şi timpul de lucru.
Acum este momentul să adăugaţi un material de pregătire pentru elevi sau un fişier audio.
- Adăugaţi întrebările
În pasul următor, începeţi să adăugaţi întrebările.
Pot fi itemi obiectivi, cu un singur răspuns corect şi maximum 4 variante incorecte – distractorii!
Sau puteți construi itemi cu alegere duală, de tip Adevărat/Fals, Corect/Incorect, Da/Nu, dacă folosiți doar două variante de răspuns. Simplu!
Diplomă pentru creatorii de itemi la testele online!
Când aveţi 25 de itemi creaţi în total, în mai multe teste diferite, primiţi Diploma de creator de itemi la testele online!
La fiecare 25 de itemi creaţi, primiţi o nouă diplomă!
Le găsiţi în Pagina mea – Diplome şi adeverinţe! Pot fi descărcate în format pdf atunci când aveţi nevoie.
Mulţumiri colegilor care au ajutat comunitatea!
Mulţumim colegilor de pe Didactic.ro care au ajutat comunitatea cu ideile şi sugestiile lor şi au făcut din testele online un instrument util pentru toţi profesorii:
Liliana Grigoriu
Ifrim Daniela
Roxana Aldea
Tereza Cata
Turchean Otei
Alina Florea
Teodor Epure
Aţi încercat aplicaţia de Teste online? Ce alte idei şi sugestii aveţi?
Interes general | Toate disciplinele | Şcoala online
Propus de: angelailas | 27.05.2020 18:15 | 9014 vizualizări
Comentarii (6)
28.05.2020 12:01 elza
Am realizat astfel de teste. Sunt foarte atractive. Cum pot obține o fotografie a rezultatelor obținute de elevii clasei?
28.05.2020 22:57 emil
Vă rg să citiți acest tutorial. Poate nu înțeleg eu întrebarea și vă întreb eu. Ați dat teste la elevi? Le-ați văzut rezultatele?
01.06.2020 07:57 angelailas - Autor Acest comentariu a fost moderat de intuitext
Puteţi vedea rezultatele elevilor foarte uşor.
Intraţi în Pagina mea (colţul dreapta sus) - Materiale - Teste online trimise.
Acolo veţi vedea grupat toate testele trimise elevilor şi doar daţi click pe butonul Vedeţi rezultatele.
09.06.2020 10:19 Anna-Bogdan
Buna ziua. Am o problema tehnica, banuiesc. Daca dau click pe Generati link pentru elevi , mi se cere sa ma autentific. Daca ma autentific, dispare butonul Generati link. Nu merge sa copiez doar linkul si sa-l trimit pentru ca nu mai pot vedea daca ei il rezolva. Ce ma sfatuiti sa fac?
25.10.2020 18:17 profelenia
Buna ziua! Copiez linkul de la testul online creat de alt profesor, il trimit apoi elevilor ca atribuire tema pe grupul clasei ( Microsoft 365), dar, cand ei acceseaza linkul, li se desschide pagina de pe Didactic, toata, nu doar testul respectiv- pe care nu-l pot accesa, pt ca n-au cont. Ce nu fac bine? Multumesc mult pentru un raspuns care sa m-ajute.
16.01.2021 00:20 AugustinaAndreea
Mulțumim, un material de mare ajutor!
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.