Sondajele Didactic.ro
In opinia dvs. elevii si parintii sunt la curent cu tipurile de licee ( profiluri, specializari ) existente in Romania ?
Nr. total voturi: 97 Sondaje anterioare
16.06.2009 / 677 vizualizări
7 comentarii
Instrumente Didactic.ro
Creaţi un test online Propuneţi un material Propuneţi un eveniment Creaţi un rebus Creaţi pagina instituţiei Postaţi o revistă Creaţi un album Creaţi o diplomă şcolară Creaţi un calendar16.06.2009 / 677 vizualizări
7 comentarii
Comentarii (7)
16.06.2009 20:32 galaoan
marea majoritate a parintilor nu stiu detalii si nici dirigintii nu se preocupa prea mult sa le explice si de aceea multi copii ajung in scoli si la profile nedorite, departe de casa. De aceea si multi copii abandoneaza mai tarziu scoala acolo unde au fost repartizati de computer.
16.06.2009 21:01 mariflor
In judetul Hunedoara, lucrurile sunt foarte clare. Pe parcursul clasei a VIII-a, dirigintii au intalniri periodice cu parintii impreuna cu elevii. Acestia sunt informati despre toate posibilitatile pe care le au, iar la finele intalnirii se intocmesc procese-verbale si fiecare parinte semneaza ca a fost informat. In caz ca exista absenti la o anumita intalnire, dirigintele este obligat sa se intalneasca cu parintele in cel mai scurt timp si sa-l informeze.
Deasemenea majoritatea liceelor isi trimit delegatii in scolile generale si prezinta oferta lor scolara. La aceste intalniri, elevii interesati pot pune intrebari astfel incat orice nelamurire este rezolvata. Exista deasemenea "Ziua portilor deschise" la licee, cand elevii claselor a VIII-a, impreuna cu dirigintii si parintii, care doresc, pot vizita liceele, pot vedea clar posibilitatile, pot chiar participa la anumite lectii. Din punct de vedere al informarii elevilor si parintilor despre oferta liceelor, nu stiu daca poate fi facut(deocamdata) mai mult de atat. Problema este ca majoritatea covarsitoare a parintilor si elevilor refuza sa plece intr-o alta localitate, sa faca naveta sau sa stea la internat(in niciun caz), si de aceea aleg ce le ofera localitatea lor, chir daca profilul nu li se potriveste. Din aceasta cauza inca sunt multe situatii in care elevi de la filologie, doresc sa urmeze medicina s.a.m.d.
16.06.2009 21:15 burdusel
Citind comentariul anterior,primul gând mi-a zburat ,, Cum sã fac sã ajung profesor în judeþul Hunedoara? " Apoi m-am liniºtit, ºtiind cã ºi la mine în Dolj existã aceeaºi teorie. La practicã, noi stãm mai rãu.
16.06.2009 22:21 dorina_dinu
De ce credeti ca profesorii nu sunt informati?
La mine la scoala toti dirigintii claselor a VIII-a i-au informat pe elevi si parinti de reteaua liceelor din Bucuresti
17.06.2009 07:11 floarebernad
Parintii sunt interesati si cunosc bine problema; poate copiii (unii) sunt dezorientati desi la scoala li se expune situatia.Vorbesc in calitate de dascal si mama unui absolvent; nu stiu de ce, dar am senzatia neplacuta din pricina faptului ca ei(copiiii) nu stiu exact ce vor si aici cred ca si scoala mai are de munca, de gasit metode sa-i indrume spre acele licee in care copiii sa-si exploateze abilitatile.Mai sunt parinti care, cu orice pret , vor sa-i faca ce ei n-au putut deveni si aceasta e o mare greseala.
17.06.2009 09:24 exdirfeb29
Este grav daca elevii si parintii de la unele scoli nu stiu la ora aceasta detalii privind tipurile de licee, profile ale acestora si alte amanunte! Exista multe surse de informatie, au venit brosuri in scoli, dirigintii si directorii au avut timp si sarcini precise care vizau aceste obiective. S-au facut sedinte cu parintii care sub semnatura au confirmat ca li s-au prelucrat cele necesare pentru viitorul absolventului clasei a VIII -a pe care il au in familie. Unde nu a fost interes din partea familiei, sigur ca nu se cunoaste mai nimic, dar astea sunt cazuri izolate.
Ilie Obreja Tg. Neamt
17.06.2009 09:50 0503ana
Am avut aceasta curiozitate si in luna mai la o sedinta cu parintii am aplicat un chestionar. Printre altele parintii trebuiau sa dea cat mai multe exemple de profiluri de licee din judet , apoi specializari cunoscute.Majoritatea au scris mate-info si uman.Din 24 prezenti 5 au scris si pedagogic iar 3 economic.Mentionez ca parintii clasei au primit in martie o brosura cu reteau scolara din judet. Concluzia?
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.