Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Trei ore de sport in programa scolara

Programul de guvernare PD-L-PSD si-a fixat mai multe obiective la capitolul sport, printre care si introducerea a minim 3 ore de educatie fizica, saptamanal, in programa scolara, dar si asigurarea unei traiectorii de tip "dubla cariera" sportivilor de performanta, pentru a sprijini reintegrarea lor in societate. Pe langa aceste obiective, noul guvern isi mai propune sa elaboreze Strategia Nationala si a unei noi legi in domeniul sportului, conform prevederilor UE, informeaza NewsIn. Pe de alta parte, se doreste implicarea si cointeresarea autoritatilor Administratiei Publice Locale in crearea, modernizarea si dezvoltarea bazei materiale, dar si a structurilor sportive din plan local si judetean. Guvernul isi mai propune organizarea de intreceri sportive, sustinute si co-finantate de Guvernul Romaniei, precum si acces gratuit in bazele sportive publice pentru tinerii proveniti din familii cu venituri reduse. De asemenea, se mai doreste construirea de baze sportive pentru disciplinele olimpice, conform cerintelor Comitetului Olimpic International, dar si infiintarea unor centre moderne de recuperare sportiva. Romania nu mai are un Minister al Tineretului si Sportului din 2003, cand printre cererile pentru aderarea la UE a venit si cea de micsorare a numarului de ministere. Printre cele la care s-a renuntat a fost si MTS, in locul acestuia aparand Agentia Nationala pentru Sport. In general, tarile europene nu au un Minister al Sportului, ci agentii guvernamentale. Romania este printre putinele tari care are o agentie de sine statatoare, in cele mai multe tari europene aceste institutii fiind subordonate altor ministere. Sursa: Ziare.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: amz | 30.12.2008 10:41 | 2388 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (21)

0 0

31.12.2008 14:47 nila

Buna, dar sa fie prima data sali de sport si baze sportive in fiecare localitate !

0 0

31.12.2008 15:04 letitiapetcu

Si, de curiozitate, ce ore vor mai disparea pentru aceasta a treia ora? Eu plang, pentru ca ma intereseaza in mod direct, stiind toata lumea ca istoria si geografia au doar 1 ora pe saptamana. Cei de sport, deja au liber si la invatamantul primar....

Sunt de acord cu sportul facut de noi toti, dar nu sunt de acord cu umblatul la ore....in favoarea unora.

0 0

31.12.2008 16:12 rosioru

UE vrea cetateni buni la munca de jos... ei nu trebuie sa aiba prea multa educatie...deci 1 ora istorie, 1 ora geografie, 1 ora cultura civica s.a....si poate sa la eliminam definitif din planul de invatamant si sa facem cu totii sport! Nu am absolut nimic cu DISCIPINA ed. fizica si nici cu cei care o predau...dar nu vedet ca trendul european este sa ne educam copiii cat mai sumar!De ce nu se insista pe istoria & geografia natioanala...a...si cum ramane cu nr. mare de ore pe care il au elevii pe saptamana...probabil trebuie sa reducem din limba romana, matematica, istorie, geografie, lb. engleza etc. iar elevii nostri sa faca SPORT.

0 0

31.12.2008 18:12 adelhaid

Problema se pune nu pentru orele de educatie fizica care daca sunt tinute corespunzator e in avantajul dezvoltarii fizice si psihice a elevilor,ci a orelor de limbi straine.In care tara din lume se studiaza doua limbi asta inseamna 4-6 ore pe saptamana.De ce va referiti la istorie sau geografie? Daca vrem sa reducem din numarul de ore se poate .

Si nu inteleg de ce trebuie 4 ore de matematica pe saptamana?Poate daca se reduc dispare si sistemul meditatiilor.

0 0

31.12.2008 21:14 dama

Nu stim sa vorbim, dar stim sa ne miscam...

0 0

01.01.2009 12:05 relly

Pentru -adelhaid-

Care este problema cu limbile straine? Vi se pare ca strica doua limbi straine, in conditiile in care circulam prin Europa, suntem parte din ea,avem nevoie sa comunicam oriunde mergem si asa mai departe.

De ce nu puneti problema educatiei tehnologice, a optionalelor fara impact asupra comunitatii de elevi?

Miscare facem destula, nu sunt romanii sedentari sau obezi ca sa se introduca trei ore de sport.

Iar cu matematica, ce sa mai zic, auziti, vi se pare mult 4 ore... desi am vrut sa comentez, chiar raman fara comentarii in fata a ceea ce ati scris...e de groaza...

0 0

01.01.2009 12:31 luminitamorosanu2

Ce ne facem cu prof de sport care nu-si fac orele?Cunosc cel putin 2 cazuri in mediul rural si cu siguranta ca mai sunt si alte situatii similare in alte scoli;sunt profesori care le dau elevilor o minge si eu isi beau cafeaua ,eventual cu directorul scolii ;cel putin 4 ani am intrat cu orele de geografie in orele prof de sport care nu venea la scoala; eu sunt obligata sa-mi iau completare de norma la alta scoala in timp ce pentru sport se aloca 3 ore;mi se pare revoltator;nu neg ca sunt si profesori de sport care-si fac treaba dar din pacate sunt multi care nu si-o fac.

0 0

01.01.2009 13:08 letitiapetcu

Bine spus. Punct ochit, punct lovit. Ce facem cu ei? le dam ore in plus...:) Asa vrea sistemul.

0 0

01.01.2009 14:22 elena1

Ma uit cu ingrijorare ,in clasele primare, la copii obezi(sau in devenire) care nu stiu sa mearga sau sa alerge(sa nu mai vorbim de alte deprinderi fizice elementare).

In liceu sunt zeci de copii cu deficiente de coloana sau alte boli, care ar fi putut fi prevenite prin practicarea sportului in copilarie.

Stim cu totii ce impact au in prezent TV ul si calculatorul , cand copii stau cu orele in fata lor si nici macar nu mai ies din casa.Copiii de azi nu mai stiu sa se joace .

Nu inteleg de ce se face o dezbatere pe aceasta tema , cand stim cu totii ca sportul inseamna in primul rand sanatate.

Nu sunt pentru excluderea unor materii sau includerea altora, dar cred ca se poate gasi un echilibru care sa sustina realitatea si adaptarea la vremurile noi .

Desigur eu sunt un profesor de educatie fizica si sport care ,,isi face treaba ''la ore.Desigur sunt si cei mentionati de dvs.mai sus, dar chiulangii exista peste tot si la toate materiile.

,,Faceti sport pentru sanatatea dumneavoastra!''

0 0

01.01.2009 15:10 elena_calin_2007

Dacă cineva ar lua în seamă părerile noastre ar fi minunat. Eu aş propune câte o oră de activitate fizică în fiecare zi. Şi nu mă gândesc strict la o oră de educaţie fizică ţinută după metodologia ştiută. Poate fi oră de dans, de plimbare în aer liber, de învăţarea tinutei mersului, întreceri sportive de tot felul etc. Orice, numai mişcare să fie. Eu încerc pe orice căi să combat acumularea straturilor de grăsime la nişte fiinţe care, datorită vârstei fragede şi inconştienţei unor adulţi, sunt ţinta ironiilor colegilor cu masă normală. Se poate găsi timpul necesar desfăşurarii acestor activităţi, programa şcolară are destul balast.Îl înlăturăm şi facem loc activităţilor care aduc sănătate şi vigoare fizică şi psihică unui neam.

0 0

01.01.2009 16:54 buburutza2005

asa, de curiozitate, de ce nu 3 ore de limbi straine? ehe, vba aceea, multi da prosti....

0 0

01.01.2009 19:57 livioara

Personal, din cele doua ore de educatie fizica fac doar una. Asta deoarece nu am acces la sala de sport decat o zi pe saptamana. Insa, daca se vrea o natie sportiva, de ce nu propune cineva activitati specifice dupa orele de scoala, in cluburi sportive, in cadru organizat si de specialitate. Si asa timpul liber, elevii nostri si-l petrec in fata blocului in anturaje dubioase.

0 0

01.01.2009 20:43 emil

Miscarea este extrem de necesara. Si noi si copii nostri am devenit sedentari, dependenti de TV de calculator, de birou, banca sau catedra ... Eu nu as pune ore de sport ci ore de miscare. Pot fi de dans, de gimnastica, de ...nu stiu ce... Nu cred ca a adauga ore de limbi straine ar fi mai benefic ... si nici ore in plus de calculator... Si as mai scoli niste profesori de sport seriosi, pentru ca mare parte din ei nu sunt....

0 0

02.01.2009 19:54 marcela

Dupa 32 de ani de munca la catedra am ajuns sa privesc, cu stupoare, cum li se arunca o minge elevilor mei la ora de ed.fizica iar prof.( in cel mai fericit caz ) sa stea de vorba cu cetatenii care treceau pe strada sau sa"viziteze"barurile din apropiere ...ca si cum nu erau de-ajuns 2 ore de pliciseala pt saracii elevi?! as propune sa faca inca o ora de sport , dar sa opteze elevii ce sport sa faca , in functie de preferinta si talent , sa nu parcurga pur si simplu programa , sa se faca separat program de activitate, pt. fete-baieti, in functie de anotimp ,de formele de relief din jur , etc.

0 0

03.01.2009 21:20 rasmina

Din pacate ne tot contrazicem intre noi fiecare dand mai mult sau mai putin importanta materiilor preferate ..unele nu chiar sunt vitregite datorita timpului acordat de plaja orara insa una peste alta ideea ar fi ca timpul acordat fiecarei discipline sa fie regandit astfel incat copiii sa poata avea parte de suficient timp pentru a putea strabate eficient o geografie, istorie ,limba straina sau chiar alte discipline optionale alese cu grija impreuna cu parintii ...dar pentru a se intampla acest lucru este necesar ca cei aflati in functii birocratice sa vada cu adevarat ce se intampla in invatamantul nostru in orice spatiu scolar din tara nu doar in scolile de centru unde rezultatele sunt previzibile ...

0 0

04.01.2009 20:50 mariean_ghe

Asta e altă modă, ca atâtea altele . De când mă ştiu au fost 2 ore la această disciplină şi, slavă Domnului, am avut o sumedenie de campioni mondiali . O oră în plus nu va modifica semnificativ mobilitatea copiilor pentru că MODUL DE VIAŢĂ S-A SCHIMBAT . În plus, există şcoli şi licee de specialitate, plajă orară şi ore opţionale ... Iar chestiunea e cam negândită : de unde să iei brusc atâţia profesori de sport - în 4 ani, încă 50 %?

0 0

05.01.2009 18:20 loana009

Sunt de acord cu orele de ed. fizica in scoala, desi m-e mila de colegul de sport care face hârţoage toată ziua încercând să întindă de programă (în situaţia în care nu are sală de sport, dotări materiale, etc.). Ce ne facem însă cu orele de muzică sau de desen? Pardon... jumătatea de oră pe săptămână de la clasa a 8-a... Ar trebui sa ţinem copiii la şcoală zi-lumină (eventual nemâncaţi, poate slăbesc şi nu mai au nevoie de atâtea ore de sport)

0 0

05.01.2009 19:45 gabriela_19652002

Si eu sunt de acord cu orele de educatie fizica;la noi se fac TOATE.Sprenorocul nostru avem si sala dotata si teren modern.Echipa de handbal a scolii a obtinut rezultate bune si foarte bune in competitiile la care a participat.Dar...mi-ar placea sa fie si ceva,,interdisciplinar" de genul ,,ed-fiz+muzica",iar aici ma refer la dans clasic,sportiv,etc.Sanatate tuturor!

0 0

12.01.2009 18:50 nutitrifan

Sunt de acord cu nr. de ore posibil introdus. Sportul inseamna sanatate si fara sanatate nimic temeinic nu se poate realiza in viata. Ganditi-va cate are stau copiii nostri in fata computerului, asta insemnand sedentarism care se va simti peste ani in sanatatea lor.Este o idee minunata, numai sa se aplice!!!!! Sunt sceptica in aceasta privinta.

0 0

24.01.2009 19:37 zaleeto

După ,,vacanța de Crăciun”, un cadru didactic îi întreabă pe copii ce cadouri le - a adus Moș Crăciun . Unul dintre copii , printre alte cadouri, spune că i - a adus și un TRELING. Dascălul îl corectează , bineînțeles, spunându - i că nu se pronunță corect ,,treLing” ci ,,treNing” ( din lb. engleză....).La care, elevul răspunde :

- Dar să știți că și doamna profesoară de educație fizică spune tot ”tre L ing”!

Dacă astfel de profesori ”bine pregătiți” intră în sistemul de învățământ, atunci să le dea lor toate orele din orar, că elevii nu mai au nevoie nici de limba română , nici de matematică, nici de nimic!

0 0

15.04.2011 17:05 jozsua

Rosioru!
Educatie nu avem si nici nu o sa avem chiar si atunci, daca scoatem toate orele de Educatie Fizica.Ai fost vreodata in tarile mai dezvoltate???Ai vazut ca aproape toata lumea face sport?Si ei tot sunt sunt in fata noastra aprox. 100 de ani.Nu stiu daca ai observat.Atunci unde e problema?
Cand iese cineva din scoala, care a avut 5 ore de matematica saptamanal, sau 4 unde o sa foloseasca integralele?Sti , toata lumea nu poate sa fie inginer etc. dar si ei au nevoie de miscare...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

676 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN