Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Emil Boc vrea să promoveze videolecţiile pentru elevi

Premierul Emil Boc a anunţat astăzi la Cluj că a stabilit o serie de măsuri pe care vrea să le promoveze în perioada în care va gira, ca interimar, portofoliul Educaţiei şi Cercetării. Printre schimbările pe care vrea să le promoveze este introducerea unor lecţii video, care să fie predate de cei mai buni profesori, a spus premierul, care este el însuşi cadru didactic la Universitatea Babeş-Bolyai, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Emil Boc a declarat că, astfel, atât profesorii, cât şi elevii vor putea să compare diferitele modalităţi de predare. De asemenea, şeful Guvernului vrea să creeze biblioteci virtuale, unde elevii să poată citi gratuit cursuri ori lecţii legate de subiectele de examinare din evaluările naţionale. Emil Boc a mai spus că doreşte să elimine din supraîncărcarea elevilor, astfel încât aceştia, după ce pleacă de la programul organizat de şcoli după lecţii, să nu mai aibă teme de făcut acasă, potrivit site-ului www.clujtoday.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: constantin_obreja | 03.10.2009 20:41 | 1782 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (17)

0 0

04.10.2009 12:51 ivlivia

Simplu de tot: dl profesor X pregateste din timp o lectie, avand cele mai bune conditii , elevii vin cuminti si frumos gatiti, ca doar se vor vedea pe site, si uite ce tare lectie... nu ca in liceul y , in care unii elevi fac raliul clasei, altii stau la taclale, iar profesorul trebuie sa fie "politist" si mai vrea si sa le vorbeasca despre... Herodot, sau papadie. Pai aceste informatii le gasim oriunde pe net. Chiar asa... la ce mai sunt buni profesorii? II dam afara pe majoritatea, facem scoala virtuala cu cei "mai buni" profesori si am reusit sa facem si economie la buget... super tare ideea... reusim sa platim si sporurile magistratilor si am iesit din criza.

0 0

04.10.2009 13:33 fratiladorina

S-a întrebat dl. Boc câţi elevi au acces la internet?

0 0

04.10.2009 14:32 monika

eu cred ca domnul Boc a vazut ca la universitaea Spiru Haret are succes acest sistem si vrea sa-l promoveze si in inv.prescolar,primar,gimnazial si liceal si uite asa nu mai are nevoie de cadre didactice.Ce conteaza cati au acces la internet?pe hartie trebuie ca totul sa arate bine.

0 0

04.10.2009 16:54 oanamihaela

"Cei mai tari profesori" vor fi tot cei care au conceput lectiile din AEL, pline de greseli necorectate si in prezent? Lectii de fizica se pot folosi la nivel de primara si nu la nivel de liceu care are elevi olimpici. Anul trecut, directiunea colegiului a instituit un program de instruire in AEL pentru toti profesorii colegiului, pe discipline. La instruirea profesorilor de fizica, am accesat lectii de la fizica atomica. Surpriza: la testul grila, nu stiam sa raspundem pentru ca nu exista niciun raspuns corect! Rezultatul: avem o hartie din partea scolii care confirma ca am fost instruiti, dar niciunul dintre noi nu mai vrea sa auda de AEL!

Deci d-l Boc vrea sa inventeze un nou AEL!

0 0

04.10.2009 17:06 constantin_obreja - Autor

1. Sper ca n-am fost inteles gresit: eu am preluat stirea si v-am atentionat asupra ceea ce pregateste 'micul cardinal' din Palatul Victoria! N-am facut vorbire nici de AEL nici de alte soft-uri educationale! Chiar daca am unele rezerve, programele AEL au si calitati care merita luate in comsiderare; mai mult: ele sunt produsele unor colegi, deci criticati colegii (punctual) si nu sistemul informatic! El sustine si permite acces la o baza de date pe care NOI o construim; daca nu ne place ceva, fie refacem (!!!!) fie cautam altceva.

2. D-l Boc se pricepe la toate, asa cum s-a vazut! De ce sa nu se priceapa si la invatamant, izvorul devenirii sale din 'lacrima in ... fluviu'? Dar, pare-mi-se ca Nilul era mai bland, ca, dupa navalnice suvoaie de apa si namol incepea sa dea si .. coltul ierbii, deci roadele! Deocamdata, d-l Boc mi se pare a fi un vant uscat de primavara care usuca tot, desertizand totul! Din nefericire, in spatele lui, din pupa, ii sufla un vant mai tare! De ce s-a autonumit Ministrul MECI-ului? E simplu: presedintele e 'jucator', deci premierul poate fi actor si/sau arbitru.

3. Ce mi s-a parut curios in aceasta stire, este faptul ca ACEI CARE STIU CA NU AU BANI CU CARE SA PLATEASCSA SALARIILE CELOR ANGAJATI SE ANGAJEAZA SA CREEZE UN SISTEM CARE VA INGHITI MULT MAI MULTI BANI DECAT MIZERELE SALARII OFERITE DASCALILOR VII, NU ELECTRONICI! Oare d-l Boc mai gandeste?Unde, cum si cand se vor aplica aceste VIDEOLECTII? La 'Cucuietii din Vale', transmise prin protavoce de postasul satului insotit de profesorul clasei care sa prezinte, din cand in cand, planse facute de el, acasa, dupa modelul celor de pe computer? ... Dar sa ma opresc! D-l Boc putea cel mult sa promita INFIINTAREA SI FINANTAREA UNUI PORTAL INFORMATIONAL-EDUCATIV care sa permita elevilor sa vada si alte tipuri de lectie decat cele obisnuite. ARE BANI? DE UNDE? Sau isi aminteste de 'am cravata mea, si-s ...premier';, crezand ca, in caz de necesitate, ar putea prelua toate ministerele, ca nu e prea mare diferenta intre a semna la un minister sau altul!! Sau crede ca isi poate permite sa ceara munca voluntara in folosul guvernului? Oricum, munca voluntara exista: majoritatea site-urilor sunt free, deci exista oameni care muncesc din placere, dar nu ma pune sa bocesc la poarta lui Boc!

4. Fiecare colectiv de elevi are particularitatile lui; o VIDEOLECTIE se adreseaza unui elev imaginar: deci este proasta pentru un elev bun, este proasta pentru un elev slab, poate fi inteleasa de un elev mediu. Care-i procentul eficientei? 30%?? Unde apare 'invatamantul diferentiat' de care se tot face vorbire in ultimii ani? Cum se poate face legatura dintre ceea ce s-a realizat pana atunci si ceea ce urmeaza? Stie 'programatorul de la centru' ca desi a inteles bine Teorema lui Pitagora, Gheorghita nu stie tabla inmultirii sau nu stie sa scrie corect?

5. Daca cineva s-a gandit ca trebuie sa existe un ministru al educatiei si acest lucru s-a perpetuat pe mai multe generatii, insemna ca trebuie SA EXISTE CINEVA CARE SA SE OCUPE DE EDUCATIE si nu de aparitii jenante la teledizolvator! Candva doream acestei coalitii sa existe cel putin 10 ani si nu 10 luni (sau saptamani) pentru a putea sa ne punem la punct un sistem legislativ (inclusiv de valori) cu care sa ne putem permite si guverne de 3 zile! N-a fost sa fie asa! Dar nici nu putem accepta ca unii sa se joace cu viata noastra si a copiilor nostri! Cine nu e in stare sa respecte o promisiune, scrisa sau legiferata printr-o strangere de mana, sa-si dea demisia, sa-si ia jucariile preferate si sa-si caute Castelul, in care se simte in largul lui, sau Morile de Vant cu care sa se lupte (dar ... in tacere!)

Numai bine,

0 0

04.10.2009 17:19 nicole70

Dl Boc sa tina videolectiile la nenea aia din parlament, ca de aia si-au luat laptopuri de ultima generatie. In pauze sa le puna Imnul de Stat, sa nu adoarma:))).

0 0

04.10.2009 17:22 nicole70

Cat despre AEL s-a dovedit ca e "mort" inca din 2001, de asta in 1999 l-au aruncat americanii:)))). Dar noi suntem obisnuiti cu "morti -vii" care papa banii de la buget. De data asta si hard-ul si soft-ul:)))).

0 0

04.10.2009 20:45 tita2008

STUPEFACTIE! De unde așa o dotare intelectuală ? Să conduci 2 ministere concomitent ? Vai de noi !Anul trecut d-nul BOC striga in gura mare (către premierul de atunci -Tăriceanu)că sunt bani de mărirea salariilor profesorilor!Acum ,unde a dispărut ideea-lege?Nu mai zic ,că s-a promulgat o LEGE care nu s-a aplicat!Astăzi ,in mass media circula o altă idee -schimbarea manualelor elevilor !Dragi colegi ,să ne pregătim sufletește ,urmează alte idei mărețe,doar suntem în prag de alegeri prezidentiale! P.S.Nu sunt membra sau simpatizanta vreunui partid ,sunt doar un cadru didacit umil!

0 0

04.10.2009 20:50 tita2008

Domnule ,să zicem precum marele CARAGIALE "DACĂ E TRĂDARE, TRĂDARE SĂ FIE ,DAR SĂ ȘTIM ȘI NOI...!"Oare partidul PD-L este dotat cu așa supermeni?Să vezi tată viitor!

0 0

04.10.2009 21:13 oanamihaela

Inainte de a trece la invatamantul informatizat total, ar trebui macar sa trecem la invatamantul intr-un singur schimb desfasurat in cladiri la standarde europene!

0 0

04.10.2009 21:42 constantin_obreja - Autor

Citat: "De asemenea, şeful Guvernului vrea să creeze biblioteci virtuale, unde elevii să poată citi gratuit cursuri ori lecţii legate de subiectele de examinare din evaluările naţionale. Emil Boc a mai spus că doreşte să elimine din supraîncărcarea elevilor, astfel încât aceştia, după ce pleacă de la programul organizat de şcoli după lecţii, să nu mai aibă teme de făcut acasă."

1. Biblioteci virtuale exista; poate noul ministru MECI dorea sa spuna ca vrea sa le sistematizeze intr-o configuratie adecvata elevilor. 2. Despre 'Evaluarile Nationale' putem spune foarte putine; motiunea va fi sau nu, va trece sau nu, elevii raman si ... nu stiu ce-i asteapta! Noi, educatorii, stam si ne minunam ca de aureolele boreale, admiram sau detestam spectacolul (politic) si .. ne continuam munca! Ce va fi ..va fi...! Un INTERIMAR, fie el si CEL MAI MARE OM DE STAT, nu poate da legi! El este pur si simplu un administrator temporar cu atributii restranse.

2. Cred ca ieri ma uitam pe un post Sport in care cineva cara 400 kg pe umeri; nu era tema pentru acasa, nu era sensul existentei lui, dar era UN TARM PE CARE VOIA SA-L ATINGA! D-le Boc, scoala nu inseamna numai REPREZENTATIA TEATRALA a profesorului in fata unui auditoriu mai mult sau mai putin 'activat', scoala da directia in care copilul, dupa canoanele stabililte de societate (si aici sunteti responsabil!!!!!), trebuie sa EXERSEZE pentru a fi compatibil cu societatea in care va trai! Un copil care se uita si priveste (!) si nu are nimic de facut acasa decat sa se uite la teledizolvator sau sa se joace pe computer, nu va putea fi decat un sclav (italian, spaniol, englez, irlandez etc.) sau .. prim-ministru intr-o tara in care toti ceilalti sunt ca el! Dvs. ati avut teme? Ati fost Profesor (sesizati litera P?), ati dat teme? V-au incurcat, foarte bine; aveati un scop: sa descurcati ceva! Nu v-au incurcat, excelent: era vorba doar de exersarea unor competente specifice. De ce sa eliminam TEMELE PENTRU ACASA?

3. Propunere (pentru cineva din guvern care citeste si altceva decat statul de plata): Mergeti pe strada pe care locuiti (va recomand sa nu va aventurati pe alte strazi!) fara garda personala, vizitati parcurile si zonele invecinate lor si veti vedea cati copii (7-12 ani) sunt la ora 23 in strada. Nu temele de acasa rezolva problema, dar o poate ameliora! Multe sunt de spus, educatia se indreapta catre apus (la Est e Moscova!), dar mi-e teama de cei care, din motive colaterale educatiei, se dau mentori dogmatici. In AGORA se intalneau inteleptii; disputele erau ineviatbile, dar din ele se obtinea ceva: UN ADEVAR, macar temporar!

Numai bine,

0 0

04.10.2009 23:09 dana_t

Dragi colegi, in sfarsit un forum liber!!! Daca veti intra pe forumurile televiziunilor de stiri, veti vedea cum inflacaratii latrai prezidentiali si guvernamentali stau la datorie, ca sa nu le fie terfeliti prea tare idolii. Felicitari, dragi colegi!

0 0

05.10.2009 00:11 emil

Chiar daca Forumul si aceste comentarii la stiri sunt libere, rog sa pastrati un ton decent, sa argumentati ideile. Despre stirea publicata de colegul nostru. Opina mea, evident o utopie cu acelasi impact mediatic folosit frecvent. Din pacate, politicienii peroreaza in detrimentul educatiei copiilor nostri! Ideea promovata nu e rea, e un sharring de resurse. Costa enorm de multi bani si este mai mult decat evident ca nu este realizabila.

0 0

05.10.2009 10:38 dansimaster

Dragi colegi,

Nu mai luați în seamă toate „noutățile” din această perioadă. Nici nu mă deranjez să explic de ce.

Sistemul AEL e conceptual o mare tâmpenie și nici implementarea nu e grozavă.

Colegii autori de lecții sunt auditați pe calitatea lecțiilor, așa că nu aș transfera răspunderea doar spre ei.

Nu știu dacă am voie să fac sugestii de soft aici dar există alternative la AEL și mai ieftine și mai bune.

toată stima,

0 0

05.10.2009 13:13 constantin_obreja - Autor

1. Pentru Emil: "Daca libertate nu e, nimic nu e"! Depinde de fiecare ce intelege prin asta!

2. Aici nu e o discutie despre AEL! Daca ma respectati, macar cat umbra unei efemeride pe luciul lacului deasupra careia isi duce traiul de 2-3 zile (?), comentati doar stirea. Aveti multe de spus; de exemplu; in acest monent primul ministru il poate demite pe Ministrul MECI-ului ca a dictat un 'pinalti' imaginar? Azi suntem in greva; sa presupunem ca vom obtine DEMISIA MINISTRULUI MECI (utopic, dar posibil!!!) Cine va pleca? Emil sau Boc? Eu as elimina indoiala, disjunctia sau cum vreti sa-i spuneti! Tinandu-se ' amandoi' de mana, cu celelalte sa ne ureze, asa cum ii sta bine oricarui trecator, NUMAI BINE!

0 0

05.10.2009 21:58 monika

Domnule Constantin Obreja sunt convinsa ca daca in Romania ar fi mai multi oameni cu gandirea dumneavoastra lucrurile ar fi mers spre bine.Dar,cine stie?poate Boc o sa faca totusi...POC.

0 0

07.10.2009 22:12 constantin_obreja - Autor

Pentru Emil=Administratorul si Creatorul Site-lui Cancelariei Nationale: Nu credeti ca anumite stiri ar trebui mentinute pe prima pagina, daca isi au rostul? Constat ca pe prima pagina apar fel de fel de stiri la car NIMENI NU SPUNE NIMIC! Dar le postati si impingeti (cu sau fara voie!!!?) stiri ce ar interesa ceva mai multe persoane implicate in sistem! Am vazut ca puteti face asta, o faceti cu ceea ce vreti dvs., e site-ul dvs., dar mai priviti-i si pe cei din jur! Cred ca voi propune o stire cu desene pe peretii partidelor mincinoase. Nu stiu care sunt acelea dar cred ca va sta mai mult in atentia dvs.

Cu amaraciune,

Numai bine,

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN