Simpozionul Judetean "Arta de a fi gazda"
Perioadă înscriere: 30.11.-0001
Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001
COLEGIUL TEHNIC „ION CREANGĂ” TÎRGU NEAMŢ
SIMPOZION JUDEŢEAN „ARTA DE A FI GAZDĂ”
Ediţia a II-a
19.02.2010
Organizator:
Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Tîrgu Neamţ – Catedra de Turism şi Alimentaţie Publică
Coordonator drd. Vîntu Raluca
Parteneri:
Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ
Centrul de Informare Turistica INFO TURISM Tîrgu Neamţ
Asociatia de Comunicare si Resurse Educationale Edumond Tg.Neamt
Data: 19 februarie 2010
Locul de desfăşurare: Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Tîrgu Neamţ
Obiective:
Organizarea simpozionului „Arta de a fi gazdă” are drept scop atingerea următoarelor obiective:
- conştientizarea importanţei turismului ca activitate economică profitabilă;
- dezvoltarea şi perfecţionarea deprinderilor necesare unei „gazde perfecte”;
- stimularea şi promovarea capacităţilor creatoare ale elevilor;
- stimularea activităţii de cercetare privind promovarea obiectivelor turistice;
- stimularea interesului elevilor pentru înţelegerea şi păstrarea tradiţiilor culinare moldoveneşti;
- realizarea unui schimb de experienţă între elevii şi cadrele didactice din unităţile şcolare de profil din judeţul Neamţ.
Secţiunile simpozionului:
1. Preparate culinare tradiţionale moldoveneşti
2. Desertul vesel
3. Promovarea obiectivelor turistice
1.Secţiunea preparate culinare tradiţionale moldoveneşti se va organiza sub formă de concurs.
Vor participa grupe de elevi de la specializările de Turism şi Alimentaţie Publică ale unităţilor şcolare din judeţul Neamţ. Fiecare echipă are dreptul să-şi aleagă preparatul care va fi executat în concurs. Echipele concurente vor veni cu materiile prime necesare executării preparatului ales.
2. Secţiunea desertul vesel se va organiza sub formă de concurs.
Vor participa grupe de elevi de la specializările de Turism şi Alimentaţie Publică ale unităţilor şcolare din judeţul Neamţ. Fiecare echipă are dreptul să-şi aleagă desertul care va fi executat în concurs. Echipele concurente vor veni cu materiile prime necesare executării desertului ales.
Criteriile de evaluare ale celor două secţiuni sunt:
- respectarea temei;
- complexitatea executării preparatului/desertului;
- modul de decorare şi prezentare;
- analiza organoleptica
- originalitate;
Juriul va fi format prin tragere la sorti din profesori de specialitate iar presedintele juriului va fi un director de la Colegiul Tehnic Ion Creanga Tîrgu Neamt.
3. Secţiunea promovarea obiectivelor turistice constă în prezentarea de referate. Subiectul ales va fi redactat în maxim patru pagini A4 plus anexe. Vor participa elevi de la profilul Servicii.
Criteriile de evaluare:
o Modul de prezentare
o Complexitatea materialelor de promovare
o Diversitatea materialelor de promovare
o Mesajul transmis
o Originalitatea prezentării
Condiţii de participare:
Participanţii îşi vor anunţa prezenţa telefonic/fax la secretariatul Colegiului Tehnic „Ion Creangă” Tîrgu Neamţ, cu specificaţia pentru Catedra de Turism şi Alimentaţie Publică, până la data de 13 februarie 2009, ora 16.oo.
Elevii vor fi insotiti de catre un cadru didactic de specialitate.
Responsabili:
Vîntu Raluca 0767 337993 – „Promovarea obiectivelor turistice”
Niculescu Eugenia 0744 127104 – „Desertul vesel”
Olariu Mihaela 0740 844146 – „Desertul vesel”
Cosma Cristina 0729 107728 – „Preparate culinare traditionale moldovenesti”
Tanasa Georgeta 0751 103766 - „Preparate culinare traditionale moldovenesti”
Finalitate
Fiecare participant la simpozion va primi o diploma de participare. Ocupantii locurilor I II si III la sectiunile de concurs vor primi diplome si premii.
Interes general |
Toate disciplinele |
Evenimente
Propus de: vinturaluca | 23.03.2010 12:58 | 1267 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.