,,Părinţi şi dascăli – parteneri în educaţia de tip european’’
Perioadă înscriere: 30.11.-0001
Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001
Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 Botoşani în colaborare cu Casa Corpului Didactic Botoşani şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani organizează Simpozionul Naţional ,,PROFESIONALISM ŞI EFICIENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT’’, ediţia
a VII-a, cu tema ,,Părinţi şi dascăli – parteneri în educaţia de tip european’’.
Simpozionul se adresează educatoarelor, învăţătorilor/ institutorilor şi profesorilor şi se va desfăşura la Şcoala cu cl.I-VIII Nr. 11 Botoşani, în ziua de 0 8. 05. 2010.
MOTIVAREA PROIECTULUI:
Rezultatele educaţiei şcolare de tip european sunt dependente în mare măsură de modul în care se realizează colaborarea dintre şcoală şi familie. Conţinutul fundamental al colaborării dintre cei doi parteneri se concretizează într-o informare reciprocă privind problemele dezvoltării copilului şi în convergenţa activităţilor educative.
Părinţii, pe umerii cărora apasă o uriaşă responsabilitate şi care prea mult timp au fost lăsaţi să-şi exercite funcţia doar pe seama experienţei empirice sau a autoinformării, resimt astăzi nevoia de ajutor specializat pentru a-şi împlini cum se cuvine rolul. Având funcţia de coordonator în cadrul acestui parteneriat, şcoala trebuie să se preocupe de pregătirea pedagogică a părinţilor. Consilierea şi implicarea lor în viaţa şcolară sunt necesare pentru combaterea insuccesului şcolar, optimizarea procesului de învăţământ şi alinierea învăţâmntului românesc la cel european.
OBIECTIVE URMĂRITE:
• Promovarea unui învăţământ centrat pe elev şi orientat spre formarea capacităţilor cognitive, creative şi acţionale;
• Identificarea rolului părinţilor în derularea procesului instructiv-educativ printr-un management eficient al clasei de elevi;
• Valorificarea exemplelor de bună practică ale dascălilor, ca urmare a formării, dezvoltării şi perfecţionării acestora în comunicarea cu părinţii;
• Rolul psihologului şcolar în optimizarea relaţiei familie-şcoală;
• Stimularea educaţiei, cercetării şi a dezbaterilor ca potenţială sursă de creaţie şi inovaţie.
Interes general |
Toate disciplinele |
Evenimente
Propus de: greta | 06.04.2010 20:21 | 2161 vizualizări
Comentarii (8)
07.04.2010 12:48 roatis_cristina
Nu mi se pare corect ca un dascal care achita taxa de inscriere (20 ron) si taxa pentru publicare(30 ron) sa nu primeasca diploma de participare daca nu poate fi prezent sa sustina lucrarea. Cu stima.
07.04.2010 17:41 yoyo_ioanab
Si eu sunt de acord cu Cristina. As dori sa particip dar in mod indirect.
09.04.2010 02:29 greta - Autor
Cum ar fi un simpozion doar cu participări indirecte? Ce fel de schimb de experienţe ar mai fi? Imagimaţi-vă că sunteţi organizator...
Cerem prezenţă celor din judeţul Botoşani si din judeţe apropiate.Cei cu participare indirectă trebuie sa facă un rezumat de jumătate pagină, pe care să-l prezinte moderatorul, iar lucrarea completă să fie publicată în revistă.
11.04.2010 16:02 ioana_serban
sunt din sudul tarii. as vrea sa vin in moldova dar e asa departe...imi place si tema.
12.04.2010 09:15 greta - Autor
Vă aştept cu participarea indirectă.
12.04.2010 14:12 lumyfloryn
Daca nu poti fi prezent nu primesti diploma de participare dar primesti macar revista in care va fi publicata lucrarea daca platesti taxa de editare de 30 Ron? Pentru asta ar trebui sa trimitem un plic autoadresat si timbrat?
13.04.2010 19:52 greta - Autor
Desigur! Trimiteţi materialul prin e-mail sau prin poştă, adresa, telefon. Dacă sunteţi din alt judeţ, puteţi participa indirect.
În acelaşi plic se pot pune şi lucrările pentru concursul de desene, care are o temă foarte frumoasă.
10.06.2010 21:17 mona-ton
Ce se mai aude de finalitatea activitatii.........va multumesc anticipat!
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.