Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs national "Copilul- cetăţean european cu drepturi şi responsabilităţi"

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Concurs naţional pe tema drepturilor copilului La începăutul lunii iunie 2010, la Şcoala Europeană nr.6 „Grigore Antipa” Botoşani,s-a finalizat concursul naţional „Copilul-cetăţean european cu drepturi şi responsabilităţi”, ediţia a II-a . Proiectul,inclus în CAE al MECTS pentru anul 2010,s-a derulat pe parcursul lunilor nov. 2009-mai 2010. Activităţile proiectului au avut ca scop principal ,creşterea preocupării elevilor pentru cunoaşterea şi afirmarea propriilor drepturi ,precum şi sensibilzarea elevilor , a părinţilor , a cadrelor didactice şi a comunităţii locale cu privire la acutizarea problemelor legate de respectarea drepturilor copilului într-o societate românească aflată în continuă transformare. Membrii echipei de proiect : director adj. profesor Iulia Corduban, prof. Alina Păduraru, inst. Felicia Gălăţeanu,inst.Silvia Voloşincu ,inst. Laura Mihalescu şi inst. Neagu Marilena, s-au preocupat în perioada derulării proiectului ,de organizarea şi desfăşurarea activităţilor din program în bune condiţii şi la termenul stabilit . La cele 4 secţiuni ale concursului-creaţii literare,creaţii plastice,proiecte video şi „Revista şcolii”-ediţie specială dedicată drepturilor copilului,au participat elevi din 62 de şcoli,din peste 20 de judeţe. Expoziţia cu lucrările plastice participante la concurs a fost organizată la Muzeul Judeţean de Istorie Botoşani în perioada 24-31 mai 2010,iar proiectarea filmelor realizate de elevi şi premierea lucrărilor câştigătoare a avut loc în aceeaşi perioadă,în aceeaşi locaţie.Dintre partenerii de proiect amintim:Inspectoratul Şcolar al judeţului Botoşani,Muzeul Judeţean de istorie Botoşani,Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,Consiliul local al Municipiului Botoşani ,Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu”şi alte instituţii din municipiul Botoşani.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: silvia62 | 15.06.2010 18:20 | 2850 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

18.06.2010 21:29 constantin_obreja

Felicitari! Cand ne veti spune si ce EFECTE CONCRETE are acest 'concurs'? M-as bucura, dragi derulatori de PROIECTE VIZATE de MECI, MECTS, SMECTA, MIN-CIU-NI sa ne prezentati macar rezultatele efective. De ex., in cazul de fata sa spuneti ca ati sensibilizat x-parinnti si y-profesori care au recunoscut ca 'din nestiinta' au incalcat drepturile copiilor! Altfel, ajungem la stiri de genul "Rubrica Vremea a fost realizata cu sprjinul 'Cofetaria Tosca'" (autentic Radio Nord-Est, Roman - unde profesorii n-au ce cauta iar prezentatorii si-au uitat obligatiile si drepturile!). Dincolo de asta, sa fie bine si sa fiti fericiti de ceea ce ati facut! Dar imprastiati semintele implinirilor dvs. si pentru noi! Numai bine,

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

64 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN