Precizări în legătură cu accesul candidaţilor în sălile de examen
În cazuri excepţionale, comisia de testare poate accepta în sală candidaţi care nu au documentele menţionate anterior, cu condiţia ca aceştia să fie recunoscuţi de un cadru didactic sau de doi candidaţi şi sub rezerva prezentării documentelor până a doua zi. În caz contrar, lucrarea candidatului va fi anulată şi candidatul va fi eliminat. Comisia judeţeană va fi informată despre situaţia creată înainte de a fi luată decizia de eliminare sau de acceptare a candidatului în examen fără documentele menţionate. Situaţia va fi menţionată într-un proces verbal special, care se va păstra alături de celelalte documente de testare.
Se interzice intrarea în săli cu manuale şcolare, materiale scrise sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare cu exteriorul. Supraveghetorii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea acestor dispoziţii duce la eliminarea din sală a candidatului de către preşedintele comisiei de testare, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu şi, după caz, la sancţionarea supraveghetorilor.
Candidaţii se aşează câte unul în fiecare bancă, în ordine alfabetică, conform listelor afişate. Fiecare elev primeşte o coală tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui şi toate prenumele personale (în ordinea din cartea de identitate sau din certificatul de naştere) şi completează citeţ celelalte date de pe colţul care urmează să fie lipit. Candidaţii vor primi atâtea coli tipizate câte vor solicita şi vor completa pe fiecare dintre acestea datele personale, în colţul care urmează să fie lipit.
Înainte de începerea fiecărui test, supraveghetorii vor explica elevilor modul de desfăşurare a acestuia şi modul de completare a datelor generale sau personale de pe foaia tipizată. Se va insista asupra faptului că rezolvarea subiectelor se face exclusiv pe foaia tipizată şi că soluţiile scrise pe ciorne sau pe testul multiplicat nu se iau în considerare. Candidaţii semnează un proces-verbal de luare la cunoştinţă a informaţiilor primite de la supraveghetori.
Colţul colii/colilor tipizate va fi lipit, în mod obligatoriu, de către supraveghetori, după distribuirea subiectelor în săli şi după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor, iar supraveghetorii au verificat identitatea candidaţilor, precum şi completarea corectă a tuturor datelor prevăzute. Supraveghetorii vor semna fiecare lucrare în locul prevăzut pentru semnături, în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată. Pentru lipirea colţului lucrării se va folosi lipici sau acelaşi tip de etichete autocolante pentru toate centrele de testare din judeţ. Preşedintele comisiei va pune ştampila tip Teste Naţionale 2006 - C.T." peste colţul închis şi lipit al lucrării, fără a semna lucrarea. Aceste operaţii se vor încheia înaintea ieşirii primului elev din sălile centrului de testare. Înscrierea numelui candidaţilor pe foile tipizate, în afara rubricii care se sigilează şi orice alt semn distinctiv care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea acesteia.
sursa: www.edu.ro
Interes general | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: cdiasimi | 18.06.2006 15:00 | 868 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.