Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Festivalul Interşcolar Interjudeţean de Teatru pentru ciclul primar\

Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca, judeţul Cluj, organizează Festivalul Interşcolar Interjudeţean pentru ciclul primar „O mască râde, o mască plânge”, ediţia a II-a, în 12-13 aprilie 2008.
Înscrierile se pot face pe baza fişei de înscriere anexate, până în 24 martie 2008.
Festivalul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din municipiul Cluj-Napoca. Juriul este format din personalităţi de artă şi cultură din municipiu.
Evenimentul urmăreşte o mai bună cunoaştere şi aprofundare a literaturii române şi universale.

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE

Festivalul se află la a doua ediţie. “O mască râde, o mască plânge” se organizează din doi în doi ani. Este itinerant, organizarea ediţiei următoare aparţinând de fiecare dată câştigătorului locului I.
Vârsta participanţilor: 6-11 ani, elevi ai ciclului primar
Organizatorii festivalului oferă trupelor participante cazare şi masă gratuite (pentru elevii din trupă, coordonatorul trupei şi încă un adult).
Piesele de teatru abordate vor fi din literatura română sau universală pentru copii.
Timpul de expunere scenică: maxim 15 minute. În deschiderea reprezentaţiei, fiecare trupă va avea la dispoziţie un timp de 3-5 minute pentru a se prezenta într-un mod cât mai creativ (cu ajutorul pantomimei, a afişelor, joc de scenă… etc.)
Componenţa juriului va fi din 5-7 persoane (reprezentanţi ai teatrelor profesioniste clujene).
Criteriile de apreciere vor fi:
-prezenţa scenică: mişcare scenică, dicţie şi interpretare vocală
-originalitatea şi calitatea artistică a interpretării
-scenografie(costume, decor, recuzită)

Persoană de contact:
Institutor Iulia Chende
Telefon: 0264-427764 sau 0742359228
E-mail: iulia_kende@yahoo.com







FESTIVALUL INTERŞCOLAR INTERJUDEŢEAN PENTRU CICLUL PRIMAR„O MASCĂ RÂDE. O MASCĂ PLÂNGE”
EDIŢIA A II-A
12-13 APRILIE 2008
CLUJ-NAPOCA

Formular de înscriere

Şcoala/Liceul:____________________________________________
Localitatea:______________________________________________
Judeţul: _________________________________________________
Titlul piesei: _____________________________________________
Autor: __________________________________________________
Timp de prezentare(maxim 15 minute) :______________________
Număr actori: ___________________________________________
Vârsta:__________________________________________________
Clasa:__________________________________________________
Conducător trupă: _______________________________________
Telefon conducător de trupă:_______________________________
Telefonul unităţii şcolare: _________________________________



Conducător trupă, Director,




Notă:
Vă rugăm să ataşaţi un tabel nominal cu elevii participanţi la festival, precum şi coordonatorul trupei de teatru.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: iuliache | 05.03.2008 00:01 | 3581 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (20)

0 0

07.03.2008 21:54 emilia67

Felicitari pentru idee... chiar daca am aflat mai tarziu,sunt impresionata de proiect...dar dezamagita de lipsa de interes a colegilor, lipsa comentariilor, am impresia ca nu se mai termina goana dupa simpozioane, un spectacol de teatru, stiu din experienta, nu-l uita nici copilul nici tu o viata intreaga...sper sa fie un semnal si o invitatie dezinteresata de a participa cat mai multi...stiu ce talentati invatatori sunt in toate partile tarii, SUCCES IULIA

0 0

07.03.2008 21:59 emilia67

Si...eu prefer piese de teatru scrise de mine, am una in lucru dar nu cred ca ne incadram in cerinte, chiar daca am scris o carte de teatru si mai multe piese pare ca nu am intrat in clasicii lit romane sau universale, oricum m-ar interesa ...astept raspuns

0 0

09.03.2008 23:37 felixmunteanu

Eu am intrat in legatura pe e-mail cu doamna Chende si a fost foarte amabila sa imi raspunda ca pot participa cu o creatie proprie. Deci: curaj!

Am fost si la prima editie si a fost foarte bine, tinand cont ca a fost PRIMA. Sper ca la aceasta si la urmatoarele sa fie si mai bine daca se tine cont de bunele si relele anterioare in folosul micilor actori.

0 0

10.03.2008 14:05 iuliache - Autor

In urma dialogurilor avute cu posibilii participanti am stabilit ca acestia pot veni si cu piese puse in rol din creatii proprii.Multumesc primilor participanti care s-au inscris si astept cu drag inscrierea si altor trupe de teatru din tara interesate.

Va asteptam cu drag,

Iulia Chende

0 0

10.03.2008 20:20 luminitachetan

O idee minunata, o experienta pe care, cu siguranta, micii actori, chiar daca pentru o zi (dar ce zi!) nu o vor uita. Vom participa cu siguranta, asteptam de mult un astfel de festival si poate, anuntati de neuitatul ,,Clopotel de argint,, ne vom depana si amintirile unui aprilie ce a trecut.

FELICITARI SI MULT SUCCES, IULIA!

0 0

10.03.2008 20:24 ivangabriela

Chiar acum am vorbit cu d-na Iulia... mi-am inscris copiii cu "Vizita", de Caragiale... Sunt atat de incantata de ideea festivalului, mai ceva decat copiii din trupa! E lucru mare sa asiguri cazare si masa unui numar mare de oameni si organizezi totul ca la carte. Eu, una, felicit organizatorii din tot sufletul si sper sa existe si alte editii in anii urmatori. Cu siguranta voi participa de fiecare data! Iar daca festivalul nu este pe agenda Ministerului Educatiei, ei, bine! ar trebui sa fie si ar trebui sa existe stimulente deosebite pt astfel de manifestari care incurajeaza exprimarea copiilor, creativitatea si, de ce nu, îi ajută să iasă în lume cu ce au ei mai bun: suflete mari, talent, umor, inteligenta emotionala... Un 10 mare de tot pentru Cluj!

0 0

10.03.2008 20:33 iuliache - Autor

Clujenii va asteapta cu drag la Festival!!!Deja s-au inscris trupe din judetele Brasov, Mures si Cluj!

0 0

11.03.2008 05:22 iuliache - Autor

Si judetul Alba este printre primii incrisi la Festival!Felicitari tuturor celor care s-au inscris si ii asiguram de totala noastra implicare pentru ca actiunile festivalului sa se distinga prin excelenta calitate a organizarii.

0 0

11.03.2008 19:50 iuliache - Autor

De azi judetul Arges ni s-a alaturat!Prezenta atat de numeroasa a micilor actori in cadrul acestui festival denota faptul ca arta teatrala nu a fost uitata.Astfel de manifestari cultural-artistice se doresc de catre scolarii mici pentru atractivitatea textelor puse in rol , dar mai ales pentru empatia cu personajul preferat.

0 0

13.03.2008 12:37 emilia67

Ma bucur de comentariile colegilor, apreciez mult calitatea de regizor a invatatorilor si astept cu drag sa va intalnesc la cluj, entuziastul satului care va ureaza succes tuturor, putere iuliei si ...sanatate

0 0

18.03.2008 18:00 invatator

In urma cu doi ani, am pornit pe acest drum cu strangere de inima, dar cu gandire pozitiva in realizarea primei editii a festivalului de teatru scolar primar, in viziune de teatru itinerant; ideea s-a dovedit mai cuprinzatoare decat am gandit-o si azi am bucuria sa ma numar printre invitatii de onoare de la cea de-a doua editie a acestui festival. Am convinegerea, acum, ca acest festival va dura peste ani, aducand bucurie in viata de invatator, coleg, prieten! E Carunta

0 0

19.03.2008 12:42 iuliache - Autor

Ne bucuram ca micii actori din Ocna Mures ni s-au alaturat in concurs.Acestia sunt insotiti si coordonati de initiatoarea Festivalului pentru copiii ciclului primar" O masca rade, o masca plange",de doamna Elena Carunta.Festivalul a debutat in 2006 la Ocna Mures.Doamna Elena Carunta este cadrul didactic care in 2006 a stimulat numeroase cadre didactice si elevi din tara sa exprime prin arta teatrala valorile culturii romanesti si universale. O felicitam si ii multumesc in numele tuturor iubitorilor de arta pentru initiativa de acum 2 ani.Speram ca editia a doua a festivalului care va avea loc la Cluj sa se ridice la cote maxime calitative astfel incat sa motiveze editiile ce vor urma.

0 0

24.03.2008 13:59 iuliache - Autor

Astazi este ultima zi de inscriere pentru festival.Pana in prezent sunt inscrise in concurs 15 trupe din judetele Alba(Aiud,Ocna Mures),Arges(Pitesti),Brasov(Sacele),Cluj(Negreni, Dej, Cluj-Napoca),Mures(Iernut),Sibiu(Cisnadie, Sibiu).

Rugam trupele inscrise in concurs sa comunice pana in data de 26 martie numarul exact de participanti, fete si baieti, adulti.Recuzita ,decorul si costumatia vor fi aduse de fiecare trupa.Pentru a veni in sprijinul trupelor ,in reprezentatiile scenice, rugam fiecare conducator de trupa sa specifice daca are nevoie de lumini, acompaniament muzical, mese, scaune, etc.

Multumim tuturor celor care s-au inscris si le dorim mult succes.Va asteptam la Cluj, micilor actori!

0 0

04.04.2008 07:00 iuliache - Autor

Anuntam ca Festivalul de teatru pentru copii"O masca rade, o masca plange" ce se va desfasura la Cluj-Napoca in 12 -13 aprilie 2008 a fost aprobat in Calendarul activitatilor extrascolare , regionale si interjudetene , ale MEC la pozitia 78.

0 0

13.04.2008 10:53 felixmunteanu

E ora tarzie, dar nu pot sa nu las gandurile sa se astearna aici.

Festivalul s-a incheiat. A fost o zi de basm. Clujul ne-a primit cu vreme buna si cu bratele deschise, dar mai ales cu sufletul cald al Iuliei, gazda perfecta care, cu glasul si rasul de clopotel ne-a cucerit pe toti. Are ceva din candoarea Micului Print.

A fost o zi in care, oprind parca acele ceasornicului, am redevenit copii alaturi de copiii nostri de pe scena.

Le multumesc tuturor pentru toata stradania. Ii felicit pe toti participantii. Au fost doar 16 trupe, dar la cat efort implica pregatirea unei trupe de teatru, e de inteles.

Felicitari de asemenea celor care au primit si rasplata pentru prestatie. O merita din plin.

0 0

13.04.2008 10:54 felixmunteanu

Si inca un aspect care aseara, din cauza oboselii, mi-a scapat.

Organizatorii nu au perceput nicio taxa. Au asigurat cazare, masa calda, mape, ecusoane, diplome, trofee... doar din sponsorizari. FELICITARI tuturor celor care au inteles sa ii ajute!



Cred ca nu e numai aici locul pentru a arata ca se poate si FARA TAXA.

Azi toata lumea organizeaza cate o actiune, pune taxa, jurizeaza niste desene, trimite diplomele prin posta si rasufla usurat ca a mai pus o frunza de laur in cununa si o fisa la dosar.

Nu, dragi colegi! Nu asa se castiga punctele! Cred ca nu ar trebui sa ne complacem in acest gen de actiuni pe care, pana la urma, NOI le intretinem.

Si, pentru a incheia pozitiv: FELICITARI, A MIA OARA, IULIEI CHENDE SI TUTUROR CELOR DE LA CLUJ!!!!



Felicia Munteanu

0 0

13.04.2008 15:15 ivangabriela

Acum cateva momente am intrat pe usa casei, dar am gasit puterea sa scriu si eu cateva randuri despre acest festival si despre organizatorii sai: foarte frumos, foarte bine organizat si mediatizat, EXCEPTIONAL!!!!! Draga Iulia Chende, nu stiu cum ati reusit voi, organizatorii, sa puneti totul la punct atat de bine, insa trupa RAZA DE SOARE de la Sacele, jud.Brasov,s-a simtit foarte bine la Cluj. Nu mi-am vazut niciodata copiii atat de fericiti ca in aceste zile! Iar fericirea lor nu este neaparat legata de mentiunea pe care au primit-o pentru prestatia pe scena, ci pentru ca, dragii de ei, nu mai doreau sa plece de la Cluj!!! Atat de bine s-au simtit! Le-a placut mancarea, iar cazarea a fost excelenta. Insotitoarea grupului nostru, Cornelia, o persoana deosebita, sensibila, cu mare dragoste fata de copii, ne-a facut sa ne simtim ca acasa prin toate colturile Clujului. Nu cred ca exista cuvinte pentru multumirile noastre, dar e suficient daca-i citez pe copii: "doamna, noi vrem sa ne mutam la Cluj!"...

0 0

13.04.2008 17:55 iuliache - Autor

Felicitari tuturor trupelor de teatru participante pentru frumoasa prestatie artistica.Am putut cu acest prilej, ca manager de proiect, sa vad luminile bucuriei si ale implinirilor sufletesti in ochii copiilor care au venit pe meleaguri ardelene.O atmosfera feerica superba ne-a calauzit festivalul si a evidentiat pregatirea superioara a micilor actori indrumati de cadre didactice absolut remarcabile.Sperante,evolutii , incantari,realizari, trairi la cote maxime sunt doar cateva din punctele esentiale ale acestui festival.Multumesc micilor actori si celor care i-au sustinut pentru inalta tinuta profesionala de care au dat dovada.Multumesc institutiilor si echipei de voluntari clujeni care au sprijinit organizarea acestui fetivalPentru ca majoritatea participantilor si-au exprimat bucuria si incantarea de a evolua pe scenele clujene , vom lua in considerare propunerea acestora de a organiza la Cluj anual un festival de teatru pentru copiii mici.Va voi anunta din timp, dragi copii!Felicitari!

Iulia Chende

0 0

14.04.2008 23:47 luminitachetan

O alta primavara minunata, alaturi de oameni minunati!

Un glas launtric ne-a chemat in inima Ardealului, purtand cu el dorinta copiilor de a fi actori, pentru o zi, pe o scena adevarata. Un festival minunat, oameni minunati, organizare impecabila, in cele mai mici detalii. MULTUMIRI celor implicati, initiatoarei proiectului, doamnei invatatoare Elena Carunta si doamnei invatatoare Iulia Chende, echipei de voluntari, in special doamnei Anisoara Muresan, insotitoarea iernutenilor. Cu siguranta nu vom uita aplauzele si mai ales fericirea copiilor,cea care a unit inimile tuturor celor care au ras si au plans de bucurie. MULTUMIM!

0 0

15.04.2008 20:35 felixmunteanu

Doamna Luminita, scrieti-va impresiile si pe forumul ciclului primar unde exista deja un topic. E pacat sa nu afle cat mai multi colegi despre evenimentul de la Cluj!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 14 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

640 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN