Şcoala cu
bune practici

71 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Manifestari in cadrul Complexului Muzeal National 'Moldova' Iasi



Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi are plăcerea de a anunţa deschiderea într-o nouă formulă a uneia din unităţile din subordine: muzeul din oraşul Hârlău. Construcţia, recent restaurată, datează din secolul al XIX-lea, şi cunoscută sub numele de Casa Logofătului Tăutu, găzduieşte astăzi o colecţie de etnografie de profil viticol, colectivul de specialişti ai Muzeului Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului amenajând în acest spaţiu un Muzeu al Viei şi Vinului unic în zona Moldovei. În spaţiile expoziţionale sunt ilustrate momentele cele mai importante în care vinul este în mod tradiţional utilizat în viaţa ţăranului român, obiecte specifice obţinerii vinului, precum şi aspecte inedite surprinse în fotografii de documentare, realizate pe teren, în timpul muncii de cercetare aferente expunerii. Inaugurat in data de 20 iulie 2006, muzeul poate fi vizitat in zilele de marţi – duminică, între orele 10.00-17.00.

Muzeul Ştiinţei şi Tehncii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi anunţă expoziţia de cartofilie a colecţionarului Eduard Ionescu din Cluj. Expoziţia, intitulat㠄Nostalgii ieşene”, prezintă imagini din Iaşiul de altă dată, rememorând clădiri şi străzi care astăzi din păcate nu mai există şi va fi deschisă spre vizitare în perioada 26 iulie - 25 august 2006 în holul central de la parterul Palatului Culturii. Vernisajul a avut loc joi, 26 iulie 2006, la ora 11:00.

Societatea Profesorilor de Arte Vizuale Iaşi, în colaborare cu Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, anunţă expoziţia profesorilor de arte vizuale, deschisă spre vizitare în Sala Voievozilor în perioada 15 iunie – 31 august 2006.
Evenimentul, organizat anual, este la a 5-a ediţie, şi tinde să devină un Salon de mare amploare. Astfel, ediţia din acest an se bucură de participarea a 4 expozanţi din Republica Moldova şi a altor 4 din Bucureşti, dintr-un total de 39 participanţi. Cele 60 de lucrări care constituie expoziţia sunt din diverse domenii ale artelor plastice, anul acesta artele decorative fiind foarte bine reprezentate. Dacă în anii precedenţi au fost expuse tapiserii, acum putem admira şi lucrări specifice artelor focului, respectiv sticlă şi ceramică. De asemenea, sculpturii i s-a acordat o atenţie sporită faţă de ediţiile anterioare, suporturile utilizate fiind variate – metal, lemn, etc.

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi anunţă expoziţia de pictură a artistului din Republica Moldova Tudor Zbârnea.
Expoziţia, intitulat㠄Schimb de tăceri”, este deschisă spre vizitare în perioada 21 iunie – 25 august 2006 în Galeria de Artă Contemporană II, de la etajul al II-lea al Palatului Culturii.
Vernisajul a avut loc în data de miercuri, 21 iunie, la ora 18.00, în Galerie, beneficiind de prezentarea pictorului Traian Mocanu, precum şi de prezenţa artistului.

Vineri, 5 mai 2006, ora 11.00, a avut loc vernisajul expoziţiei “Accesoriile, între lux şi utilitate”, la Palatul Culturii, în Sala „Orest Tafrali”, deschisă spre vizitare până la sfârşitul lunii august. Expoziţia a fost realizată în colaborare cu muzee de prestigiu precum Muzeul Literaturii Române Iaşi, Muzeul de Artă Iaşi, Muzeul “Vornic Vasile Alecsandri”, Muzeul “Mihai Codreanu”, Muzeul “Otilia Cazimir”, Muzeul “Mihail Kogălniceanu” şi Muzeul “Al. I. Cuza” Ruginoasa, şi cuprinde accesorii realizate în ateliere orientale, vieneze sau pariziene, purtate, în diferite combinaţii, de membrii unor familii celebre precum Ghica, Sturdza, Burada, Suţu, Cuza, Kogălniceanu, Alecsandri, ş.am.d, de-a lungul veacului al XIX-lea. Sunt, de asemenea, expuse piese de mobilier, tablouri şi fotografii, prezentate într-o manieră care surprinde cele două atribute ale accesoriilor, luxul şi utilitatea, în diferitele ipostaze ale vieţii sociale. În expoziţie se regăsesc şi obiecte de podoabă (paftale, cordoane, brăţări, inele, cercei, medalioane), accesorii pentru fumat (ciubuce, narghilele, scrumiere, porţigarete, pipe, cutiuţe de prizat tutun), evantaie, poşete, lornioane, punguţe de promenadă, pantofi, pălării, bastoane, casete pentru bijuterii etc.


www.muzeul-moldova.ro
www.palatulculturii.home.ro
contact@muzeul-moldova.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 08.08.2006 23:00 | 1284 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

De ce este necesara tristetea

Echilibrul emotional

Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

210 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN