SIMPOZION NATIONAL "SIGURANTA ALIMENTARA"
Perioadă înscriere: 30.11.-0001
Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001
INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN TELEORMAN
CASA CORPULUI DIDACTIC TELEORMAN
LICEUL ECONOMIC ADMINISTRATIV
ROSIORII DE VEDE
organizează
SIMPOZIONUL NATIONAL
,, SIGURANTA ALIMENTARA "
EDITIA I
ARGUMENT :
Scopul organizarii acestui simpozion este acela de a oferi prilejul unor dezbateri şi a unui schimb de experienţe cu privire la aplicarea bunelor practici de igiena şi producţie , alături de utilizarea sistemului HACCP.
OBIECTIVE :
Formarea continuă pentru soluţionarea cerinţelor referitoare la protejarea vieţii şi sănătăţii consumatorilor ;
Îmbunatăţirea relaţiilor de colaborare, cooperare între toţi factorii implicaţi în formarea şi dezvoltarea competenţelor profesionale ale elevilor;
Promovarea celor mai creative modalitaţi de prezentare a preparatelor culinare în scopul preselecţiei resursei umane calificate pe piaţa muncii;
Conştientiyarea importanţei cunoaşterii cerinţelor referitoare la protejarea vieţii şi sănătăţii consumatorilor;
LOCATIE : Liceul Economic Administrativ Roşiori , str. Republicii , nr. 11
DATA : 30 mai 2009
GRUP TINTA :
cadre didactice din invatamantul primar ,gimnazial si liceal
elevi din invatamantul gimnazial si liceal
agenţi economici
ORGANIZATORI :
Liceul Economic Administrativ Rosiorii de Vede
COORDONATOR:
Director Proiecte: Dumitrescu Ion T.H.R BUCURESTI
PARTENERI :
Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman
Casa Corpului Didactic Teleorman
Oficiul Pentru Protectia Consumatorilor Alexandria
T.H.R. Bucuresti
Direcţia pentru Siguranţa Alimentară Nanov
SC Valmy SRL Roşiori
SC Farmacia Caritas SRL
SC Velvet Alexandria
COMISIA DE ORGANIZARE :
prof. Carmen Florescu , inspector de specialitate
prof. Olmazu Anişoara
prof. Oprescu Eugenia
prof. Trică Valentina
prof. Tănase Valentina
prof. Terci Maria
prof. Coman Monica , director Casa Corpului Didactic Teleorman
ACTIVITATI
A. Sesiune de comunicări ştiinţifice cu participare naţională cu urmatoarele sectiuni :
Secţiunea1:” Siguranţa alimentară-element primordial pentru sănatatea consumatorilor “
Secţiunea 2:”Formarea competenţelor profesionale ale elevilor în baza de practică a şcolii şi a agenţilor economici “
Secţiunea 3: Expoziţie culinară GASTRO EXPERT cu tema “Fantezii de primavara” , relizată de elevii Liceului Economic Administrativ
B. Concursuri şcolare pentru elevi
1.Concurs de eseuri cu tema: “Cum alegem produse de calitate ?”
- Secţiune destinată elevilor din învăţământul gimnazial
2.Concurs de eseuri cu tema : “Consum si trăiesc în stil european”
- Secţiune destinată elevilor din învăţământul liceal
PROGRAMUL ACTIVITATILOR :
- 09.30 - 10.00 – Primirea participantilor
- 10.00 - 11.00 - Festivitatea de deschidere
- Cuvant de salut din partea organizatorilor
- 11.00 - 14.30 – Prezentarea lucrarilor pe sectiuni
- 14.30 - 14.45 –Pauza de cafea
- 14.45 - 16.00 – Continuarea prezentarii lucrarilor pe sectiuni
- 16.00 - 16.15 – Desfasurarea concursurilor scolare
- 16.15 - 17.00 – Concluzii si evaluarea activitatii
Programul este cu caracter orientativ, organizatorii rezervandu-si dreptul de modificare dupa durata de desfasurare a sectiunilor.
REGULAMENT DE PARTICIPARE :
A. Sesiunea de comunicări ştiinţifice :
a. înscrierea se va face pe baza fişei de înscriere , concomitent cu trimiterea lucrărilor electronic , în ataşament , în două fişiere separate (lucrarea şi rezumatul acesteia) cu specificarea numelui autorului / autorilor şi a şcolii de provenienţă pe una din adresele de e-mail ale moderatorilor sectiunilor ( acestia va vor confirma primirea materialelor si acceptarea la simpozion prin email ), până în data de 20 mai 2009 , în funcţie de secţiunea la care doriţi să participaţi , astfel :
-Secţiunea 1 ,, Siguranţa alimentară-element primordial pentru sănatatea consumatorilor “:- aolmazu@yahoo.com
-tanase_valentina@yahoo.com
-Secţiunea 2 ,, Formarea competenţelor profesionale ale elevilor în baza de practică a şcolii şi a agenţilor economici “: valentinatrica@yahoo.com eugenia_oprescu@yahoo.com
b.fiecare lucrare poate avea maxim 2 autori;
c.lucrarea va conţine maxim 4 pagini ;
d.se accepta participare directa sau indirecta :
e.în ziua de desfăşurare a lucrărilor simpozionului, fiecare participant direct va prezenta moderatorului de secţiune lucrarea si rezumatul tehnoredactate si listate conform conditiile de redactare precizate ;
f.pentru susţinerea lucrării se pot folosi materiale demonstrative: portofolii, fişe, imagini , proiecte, prezentări PowerPoint , organizatorul punand la dispozitia participantilor : flipchart , reproproiector , calculator , tabla interactiva , whiteboard ;
g. pentru admiterea lucrării vă rugăm să vă integraţi în tematica simpozionului şi să trimiteţi un rezumat de maxim 100 cuvinte – neacceptarea lucrării va fi anunţată tot pe mail ;
h. se acorda pentru prezentarea lucrarii un timp maxim de 5 minute .
-Sectiunea 3.- : Expoziţie culinară GASTRO EXPERT cu tema “Fantezii de primavara” , relizată de elevii Liceului Economic Administrativ -moderator Terci Maria
B.Concursurile de eseuri :
a. lucrarile elevilor şi fişa de înscriere vor fi transmise pe urmatoarea adresa de email :
-valentinatrică@yahoo.com , moderatorului de sectiune , in atasament , specificandu-se autorul si profesorul coordonator , respectiv scoala de provenienta , pana la data de 20 mai ; moderatorul va va confirma primirea materialului si acceptarea la simpozion ;
b.o lucrare va avea un singur autor ;
c.lucrarea va contine maxim 2 pagini .
d.se vor acorda premii pe sectiuni de varsta si diplome de participare tuturor elevilor si indrumatorilor acestora .
TAXA DE PARTICIPARE :
A. Sesiunea de comunicări ştiinţifice :
- 20 lei / lucrare daca aceasta are un autor sau 35 lei /lucrare daca aceasta are 2 autori ;
- daca se doreste publicarea lucrarilor intr-o revista cu ISBN/ CD cu ISSN , taxa de participare va fi de 30 lei/lucrare ; 40lei/lucrare daca lucrarea are doi autori.
- taxa de participare include costul mapei , protocolul , organizarea , costul revistei / CD-ului şi taxele postale ;
- persoanele care nu participă direct la simpozion vor primi mapele, diplomele şi revista/ cd-ul prin postă sau personal .
- taxa de participare se poate achita direct la sediul scolii sau prin mandat postal la adresa : Liceul Economic Administrativ Rosiorii de Vede , str. Republicii , nr. 11 , cod postal 145100 pe numele Olmazu Anisoara pana la data de 20 mai 2009
CONDITII DE REDACTARE A ESEURILOR
Redactarea lucrărilor (lucrarea propriu-zisă şi rezumatul) si a eseurilor se va face pe format A4, pe o singură parte, la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justified”) cu caractere româneşti., titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat;
- la două rânduri de titlu se va scrie autorul ( si coordonatorul in cazul eseurilor ) şi instituţia (Times New Roman 12);
- la două rânduri de numele autorului se începe scrierea textului (Times New Roman 12);
PERSOANE DE CONTACT (ORGANIZATORI) PENTRU RELAŢII SUPLIMENTARE:
- Prof. Olmazu Anisoara tel:0728212047
-Prof. Oprescu Eugenia tel:0761669697
-Prof. Trica Valentina tel: 0763632689
-Prof Tanase Valentina tel :0767396020
-Prof Terci Mariana tel :0764801175
Propus de: valentinatrica | 09.04.2009 21:49 | 2158 vizualizări
Comentarii (5)
10.04.2009 21:17 gretairina
Imi place tema simpozionului. Felicitari!
Copiii care trimit eseuri la acest simpozion, platesc?
Multumesc
10.04.2009 21:37 gretairina
eseurile pot fi facute si in programul P Point? Multumesc
10.04.2009 22:58 valentinatrica - Autor
copiii care participa nu platesc iar eseurile pot fi facute si in power point. multumim pentru interes!
11.04.2009 11:45 dama
Incercam sa participam.
03.06.2009 17:59 gretairina
Concurs de nota 10!
Foarte multumiti elevii de premii dar si profesorii lor.
Felicitari organizatorilor.
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.