Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

5 lucruri pe care le pot face cadrele didactice pentru o vacanță de vară reușită

Vacanța de vară poate fi o perioadă dedicată refacerii forțelor fizice, emoționale și intelectuale, reflecției și experimentării în plan profesional și personal sau creării de planuri pentru viitor sau pentru schimbări care pot fi implementate în noul an școlar. Iată 5 direcții de acțiune care pot ghida cadrele didactice către o vacanță de vară cât mai revigorantă.

Odihna și relaxarea

Când vorbim de odihnă, majoritatea dintre noi ne gândim la odihna fizică. Știați însă că se poate vorbi de odihnă emoțională, cognitivă sau spirituală? Toate aceste tipuri de odihnă se orientează către alte aspecte ale vieții noastre, care deseori au nevoie de o pauză. De exemplu, odihna emoțională în cazul cadrelor didactice se poate referi la eliberarea stresului acumulat în timpul anului și la încurajarea unor stări emoționale de calm și mulțumire. Odihna cognitivă sau intelectuală se referă la pauza pe care o luăm de la gândurile și preocupările legate de un anumit subiect – de exemplu, materia predată la școală. Putem lua o pauză cognitivă citind cărți doar de dragul de a citi și de a ne relaxa, ascultând muzică sau ieșind la plimbare.

Noi hobby-uri sau pasiuni

În timpul anului școlar, oboseala sau epuizarea emoțională pot reduce resursele pe care cadrele didactice le au la dispoziție pentru a descoperi noi hobby-uri sau pasiuni. Vacanța de vară este momentul perfect pentru a corecta acest lucru. Hobby-urile noi pot fi dezvoltate în mod individual sau împreună cu alții, urmând cursuri față în față sau online. În epoca digitală, accesul la informațiile necesare pentru a explora o nouă pasiune sau un nou interes sunt destul de ușor accesibile. Mai dificil este să găsim timpul sau energia necesare pentru a ne dedica acestuia. O modalitate prin care putem face acest lucru este să dedicăm o oră pe zi, de câteva ori pe săptămână, unei activități noi de care suntem interesați.

Mișcare fizică

Timpul petrecut în mod activ, mai ales în aer liber poate face diferența dintre sănătate și boală, pe plan fizic și emoțional. Așadar, plimbările, mersul cu bicicleta sau un sport nou ar trebui să facă parte din programul zilnic de vacanță din acecst an.

Socializare

Timpul petrecut cu prietenii sau familia este extrem de important pentru echilibrul emoțional și pentru refacerea rezervelor noastre de energie. Nu este întâmplător faptul că studiile arată că relațiile sociale reprezintă unul dintre cei mai importanți factori care influențează satisfacția față de propria viață. Întâlnirile cu prietenii, vizitele de familie, participarea la evenimente alături de persoanele apropiate sunt modalități prin care putem încuraja socializarea în această vară.

Dezvoltare profesională

Vacanța de vară înseamnă pentru multe cadre didactice și timp dedicat dezvoltării de noi abilități profesionale, explorării unor noi practici sau pur și simplu, îmbunătățirii cunoștințelor teoretice. O mulțime de cursuri online gratuite pentru cadrele didactice sunt disponibile în limba engleză, la fel ca multe cărți dedicate abilităților profesionale necesare cadrelor didactice. Conferințele sau workshop-urile dedicate cadrelor didactice sunt de asemenea resurse importante pe care le putem lua în considerare în această vacanță.

*Sursa foto: Freepik.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 09.07.2024 05:29 | 277 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN