Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Buna administrare... in scoli?

In contextul in care scoala romaneasca este confruntata din ce in ce mai mult cu fenomene precum violenta, abuzul, administrarea defectuoasa, puternic mediatizate in ultimul timp, proiectul isi propune sa sustina managementul liceelor pentru a fi in masura sa previna practicile de administrare defectuoasa si sa sustina consiliile elevilor din licee pentru a putea reactiona in cazurile in care elevii sunt confruntati cu administare defectuoasa si cu practici de mica coruptie din sistemul romanesc de educatie.

Proiectul are ca tinta cadrele didactice, mass-media, sindicate, parintii, societatea in ansamblu. Beneficiarii directi ai proiectului sunt 15 directori de scoala, 15 secretari de scoala, 15 profesori de educatie civica; 750 de elevi ai liceelor cuprinse in proiect participanti la activitati (50 in fiecare scoala); 1000 de scoli care vor beneficia de intrumentele si materialele ce vor fi concepute. Proiectul va fi implementat in 15 scoli din Bucuresti, Arges, Valcea, Doloj si Sibiu in perioada decembrie 2005 – noiembrie 2006.

In primul rand proiectul este unul de constientizare a populatiei cu privire la existenta practicilor lipsite de integritate din sistemul de educatie si va incerca sa dezvolte instrumente peentru prevenirea si corectarea acestora. Pentru indeplinirea obiectivelor in cadrul proiectului se vor derula o serie de activitati logice:

Cu ajutorul unei cercetari calitative se vor inventaria cauzele care duc la administrare defectuoasa si va alcatui o tipoligie a practicilor de mica coruptie si de abuz in scoala. Raportul va fi facut public;
Consiliile elevilor din licee vor fi sprijinite (informational si logistic), vor derula activitati proprii, vor edita o publicatie lunara, toate acestea pentru a avea capacitatea de a participa la procesul de luare a deciziilor din scoli, decitii care ii vizeza direct pe elevi;
Directorii de scoli si secretariatul vor beneficia gratuit de formare profesionala in domeniul manangementului scolar;
Va fi derulata o campanie mediatica cu acoperire in judetele in care se va derula proiectul, cu scopul de a constientiza cadrele didactice, parintii si elevii asupra drepului la buna administrare;
Vor fi editate o serie de ghiduri si culegeri de bune practici destinate parintilor, elevilor si cadrelor didactice.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va adresati Centrului Educatia 2000+, la numerele de telefon (021)2120780, 2120781; fax: (021) 2120779; e-mail: cedu2000@cedu.ro persoane de contact:
Ciprian Ciucu, Coordonator Proiect (cciucu@cedu.ro)
Crina Mosneagu, Coordonator Relatii Publice (cmosneagu@cedu.ro)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 26.02.2006 08:48 | 1144 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

64 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN