Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vosganian: Modernizarea scolilor ar trebui finantata de banci romanesti

Programul de modernizare a institutiilor de invatamant, evaluat la un miliard de euro, ar trebui finantat de bancile romanesti, si nu din surse externe, a declarat ieri, la Iasi, senatorul Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci, din Senat. Potrivit Mediafax, Vosganian sustine ca a discutat cu Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, care si-a exprimat nelamurirea de ce Guvernul se orienteaza cu precadere spre surse de finantare externe, cand acestea exista si in tara. "Voi sustine acest punct de vedere in fata ministrului Educatiei si Cercetarii, pe care l-am invitat la o audiere miercuri", a explicat Vosganian. De asemenea, senatorul a afirmat ca va cere Guvernului sa imparta cu autoritatile locale responsabilitatea cheltuirii acestor bani. "Pentru obiectivele unde sunt necesare investitii masive, de genul universitatilor, licitatiile ar trebui organizate la Guvern, iar pentru scoli si obiective de importanta locala aceasta responsabilitate ar trebui sa apartina consiliilor judetene. Este si o chestiune de absorbtie a fondurilor alocate. Sa nu uitam ca unele obiective trebuie finalizate pana in luna septembrie a acestui an, deci 2006 este un an scurt pentru investitii", a subliniat Vosganian.

Acesta a oferit ca exemplu negativ programul de modernizare a 51 de scoli din judetul Iasi, finantat de Banca Mondiala, derulat in cursul anului trecut si care nu s-a finalizat nici in prezent. "Acolo, Guvernul a desemnat o firma din Bistrita - Topaz - sa faca lucrarile. Acesta a lucrat prost si greu. Nu si-a respectat termenele de finalizare si au aparut si niste subcontractari interesante. Este periculos ca si pe viitor Guvernul sa decida cum sunt arondate fondurile. S-ar putea suspecta ca exista mai mult interes pentru arondarile in sine decat pentru obiectivele vizate de aceste finantari", a mai spus Varujan Vosganian
articol preluat din ziarul "Ziua"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 27.02.2006 19:47 | 644 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN