Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul "Lumina Math", la a IX-a ediţie


28 Februarie 2006, România Liberă
Preluare de pe http://portal.edu.ro

Înscrierile se fac până pe 10 martie, prin completarea unui formular tip care se găseşte la secretariatele tuturor unităţilor de învăţământ. Taxa de înscriere - 10 RON (100 de mii lei vechi).


Potrivit declaraţiilor directorului Liceului Internaţional de Informatică, Salih Katirci, concursul constituie o oportunitate pentru elevii claselor a VIII-a de a-şi verifica toate cunoştinţele acumulate în ceea ce priveşte matematica şi a se pregăti pentru examenele naţionale. "De asemenea, concursul urmăreşte îmbunătăţirea cooperării dintre şcoli, precum şi acomodarea elevilor cu testele tip grila şi cu atmosfera de examen", a mai precizat directorul Salih Katirci. Concursul se va desfăşura sub forma unui test grilă ce va cuprinde o serie de câte 40 de întrebări cu 4 variante de răspuns.

Subiectele sunt de nivel mediu şi urmăresc cu stricteţe programa şcolară. Ele vizează materia parcursă. până în cea de-a doua săptămână a lunii martie şi o mică parte a materiei de anul trecut. Timpul de rezolvare a testului este de 2 ore pentru fiecare nivel de dificultate în parte. Premii în bani Directorul Liceului Internaţional de Informatică a precizat că anul acesta la centrul zonal organizat la această unitate de învăţământ se aşteaptă participarea a circa 2.500 de elevi atât din judeţul Constanţa, cât şi din judeţele vecine.

La Bucureşti, "Lumina Math" se va desfăşura în patru centre. Premiile sunt foarte atractive pentru fiecare categorie, astfel că elevii clasaţi pe locul I vor primi 300 RON (3 milioane lei vechi), cei de pe locul II - 200 RON (2 milioane lei vechi), iar cei de pe locul III vor primi 100 RON (1 milion lei vechi). Elevii clasaţi pe locurile IV-V vor primi 50 RON, cei de pe locurile VI până la IX - 30 RON, iar elevii clasaţi pe locurile XI până la XX vor primi 20 RON. De asemenea, fiecare elev va primi câte o diplomă de participare, iar primii 50 clasaţi vor primi şi tricouri.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: sfetnicul | 28.02.2006 22:49 | 1398 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

64 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN