Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studentii piseaza Ministerul Educatiei sa clarifice programele pentru doctorat, deoarece diplomele n

Asaltata de nemultumirile manifestate de catre studenti, in sfarsit, conducerea Directiei pentru Invatamantul Superior, prin secretarul de stat Dumitru Miron, s-a sinchisit sa organizeze o intalnire cu reprezentantii organizatiile studentesti, Agentia Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si Uniunea Studentilor din Romania (USR). Dupa o lunga discutie mai mult decat generala, factorii de decizie, printre care si o parte din rectori, prorectori, membri ai Academiei si lideri de sindicat, prezenti la intalnire, au remarcat faptul ca apropierea de anul 2007 duce la o acutizare a competitivitatii in toate domeniile. In acest sens, "programele doctorale trebuie constituite in asa fel incat sa motiveze potentialii candidati prin asigurarea unui loc si a unui statut in societate pentru doctorand", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei si Cercetarii. Mai mult, studentii au semnalat faptul ca legislatia privind modul de functionare a doctoratului este "slaba".


Evaluarea, in dorul lelii

O alta nemultumire a studentilor tine de faptul ca criteriile de evaluare a candidatilor, precum si a institutiilor organizatoare de doctorat, sunt facute dupa ureche. Purtatorul de cuvant al ministerului, Mircea Muresan, a confirmat, intr-un comunicat oficial, ca "participantii au punctat necesitatea existentei unor criterii clare de evaluare atat interna, dar mai ales externa a institutiilor organizatoare de studii universitare de doctorat si a conducatorilor de doctorat, stabilirea unei relatii eficiente intre programele de masterat si cele de doctorat prin creditele transferabile". In perioada imediat urmatoare, ministerul si-a impus sa faca toate demersurile pentru asigurarea suportului institutional, financiar si logistic, necesar inclusiv programelor postdoctorale.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 11.03.2006 04:47 | 561 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN