Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Adevărul a testat serviciul de audienţe online al Ministerului Educaţiei

"Sunt o elevă din Bucureşti, în clasa a IX-a. Am rămas însărcinată şi diriginta mă umileşte în faţa clasei şi a colegilor, mă face în toate felurile... Îi zice toată ziua domnului director să mă dea afară din şcoală... Îmi este foarte greu, toată lumea îşi bate joc de mine... Vă rog, domnule ministru, daţi-mi un sfat. Eu nu vreau să fiu dată afară din şcoală. Vă rog, ajutaţi-mă!"
SCRIE ELEVA

Aveţi nevoie de un sfat pe probleme educaţionale? Vă oferă o consultaţie online, în premieră, însuşi ministrul Mihail Hărdău, care a lansat de curând un serviciu de audienţe online, pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro.
Serviciul de audienţe online a fost înfiinţat pentru eventuale sugestii, reclamaţii sau chiar întrebări din partea cadrelor didactice, elevilor şi studenţilor. Dacă vreţi să-i scrieţi domnului ministru, nu trebuie decât să accesaţi site-ul MEdC, la secţiunea "Audienţe online". Trebuie să vă înregistraţi cu numele, adresa de email şi organizaţia în care lucraţi. Trebuie să precizaţi în mod clar care este subiectul discuţiei cu ministrul: o întrebare, o sugestie sau o reclamaţie.
Zis şi făcut, numai că ministrul nu răspunde mesajelor. Redacţia Adevărul i-a trimis domnului ministru un mail, în care "o elevă" cerea cu disperare ajutorul ministrului, lucru care nu l-a înduioşat deloc pe domnul ministru Hărdău. "Sunt o elevă din Bucureşti, în clasa a IX-a. Am rămas însărcinată şi diriginta mă umileşte în faţa clasei şi a colegilor, mă face în toate felurile... Îi zice toată ziua domnului director să mă dea afară din şcoală... Îmi este foarte greu, toată lumea îşi bate joc de mine... Vă rog, domnule ministru, daţi-mi un sfat. Eu nu vreau să fiu dată afară din şcoală. Vă rog, ajutaţi-mă!", scria eleva. La scurt timp după trimiterea mesajului, administratorul site-ului MEdC a avut grijă, printr-un mesaj generat automat, să dea asigurarea că mesajul a ajuns la domnul ministru, care va răspunde în cel mai scurt timp posibil: "Mesajul dumneavoastră a fost transmis ministrului educaţiei. În scurt timp, veţi primi pe adresa dumneavoastră de email un răspuns din partea D-lui Ministru, în funcţie de specificul solicitării dvs. Vă mulţumim pentru mesaj". O săptămână am aşteptat, dar nimic. Pe ministru l-a lăsat rece problema elevei umilite la şcoală. Mesajul elevei disperate figura cu numărul de înregistrare 1.611.

Ministerul are o scuză
Ministrul Mihail Hărdău, prins cu treburile de partid, a promis că ne va da un răspuns legat de audienţele online. Până la închiderea ediţiei, domnul ministru nu a mai putut fi contactat, dar şeful său de cabinet ne-a dat câteva lămuriri: "Noi verificăm zilnic e-mailurile primite, le printăm şi le distribuim direcţiilor din minister, care au competenţa de a formula un răspuns în termen de maximum 2-3 zile. Am găsit e-mailul dumneavoastră. Se redactează în acest moment un răspuns. Întârzierea a apărut din cauza numărului foarte mare de e-mailuri primite pe problematici legate de învăţământ preuniversitar".

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 14.03.2006 00:16 | 881 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (6)

0 0

14.03.2006 10:53 cmd_classic

Si eu i-am trimis o intrebare, care a ramas pana acum fara raspuns. Simptomatic pentru rusinea din guvern!

0 0

14.03.2006 21:44 vali_liurca

Si eu am pus doua intrebari la care nu mi s-a raspuns.Intrebarile erau formulate foarte clar.Nu am primit raspuns, desi a trecut o luna de atunci.

0 0

15.03.2006 03:41 emil

Ministerul a transmis oficial in judete recomnadarea catre directori sa participe la o dezbatere despre calitatea educatiei pe un "forum". Evident ca nici acolo nu a raspuns nimeni!

0 0

15.03.2006 17:10 lumidragan

Nunarul de inregistrare era doar 1611, probabil ca daca ar fi fost 2000, 3000, ..., sansa ar fi fost mai mare!

0 0

21.03.2006 16:55 ileananaita

probabil ca le citeste cineva dar sint prea ocupati sau chiar incapabili sa raspunda

0 0

02.04.2006 16:26 discobolul

daca nu se raspunde sa se scoata rubrica on line.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN