Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sute de elevi din Ruginoasa-Iaşi, evacuaţi

Doar şansa a făcut ca ieri dimineaţă tavanul putred prăbuşit într-o sală de curs să nu nimerească dascălii sau parte din cei 450 de elevi de la Şcoala cu clasele I-X din Ruginoasa, Iaşi, clădită în anul 1948. Încă din 2000, edilii Ruginoasei se tot jeluiesc în memorii Inspectoratului şcolar al judeţului că jumătate din cea mai mare şcoală din comună riscă să se prăbuşească din pricina infiltraţiilor. Apa a pătruns printre ţiglele ştirbe şi şi-a croit veritabile şanţuri în tencuiala şi scândurile cu care a fost căptuşit plafonul. La fiecare ploaie, apa ajunge imediat în sălile de curs, iar iarna acoperişul se încovoaie sub povara zăpezii. Jumătate din imobil a fost cât de cât renovat anul trecut, cealaltă jumătate fiind doar văruit de la ’48 încoace. Deşi costă foarte mult decopertarea acoperişului pentru schimbarea căpriorilor, bârnelor şi ţiglei, autorităţile s-au temut să urce muncitori pe acoperiş de frică să nu se prăvălească. Nu s-au temut însă să lase sute de elevi să circule zilnic, de dimineaţă până în amurg, pe holuri şi să înveţe în săli unde acoperişul risca în orice moment să cadă. Ieri, la 8.30, în timpul orei de Tehnologie, un metru pătrat de tavan s-a sfărâmat de băncile în care, din fericire, nu şedea nici un elev pentru că acolo curgea prea multă apă. Jumătate dintre elevi au fost evacuaţi şi trimişi să înveţe carte în două schimburi la şcoala din satul Dumbrăviţa, la 2 km de Ruginoasa. Paradoxal, în urmă cu câţiva ani, în şubreda şcoală din Ruginoasa era să cadă victimă un inspector general adjunct, Genovica Vulpoi (PSD), care inaugura noul an şcolar, în timp ce o bârnă se prăbuşea zgomotos din tavan în sala de curs învecinată şi încă nepopulată. (Gabriela Doboş, Gandul))

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 14.03.2006 21:54 | 631 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (2)

0 0

15.03.2006 09:13 nicoleta12

Am lucrat si eu in scoala aceasta si e intr-adevar groaznic.In timpul unei orei soarecii mergeau nestingheriti pe marginea asa-zisului lambriu.De vina este primaria, care niciodata nu are bani pentru scoala, in schimb au avut pentru sediul primariei.

0 0

15.03.2006 16:31 nerida_trofin

Dezastru!! Ceea ce e insa cu adevarat dezastruos este ca se intampla in foarte multe scoli din mediul rural. In conuma in care predau...scola arata groaznic, nu este apa potabila, toaletele profesorilor sunt primitive...elevii ingheata de frig!!!Primarul insa...construieste case, centre culturale pe care elevii nu le folosesc si au fost facute numai pentru publicitate. Pentru scoli nu sunt niciodata bani!! Au venit cei de la Sanepid, s-au facut ca dau amenzi...au tipat la noi, primarul insa a ramas nepedepsit si linistit pe tronul sau. Traiasca alegatorii! Nu sunt titular si voi pleca, insa cati copii se vor mai chinui astfel...Ce fel de "invatamant de calitate si rezultate spectaculoase" sa avem! Realitatea e cruda. Deseori acceptam un post laudat de inspectorii de la personal si cand ajungem acolo ni se prabuseste scoala in cap!Poate exagerez...sunt sigura ca sunt altii in conditii mai grele! Ideea e ca in asa hal, nu se vor putea obtine rezultatele cerute de minister cu atata insistenta( mai ales in ultima vreme)!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN