Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Guvernul, dator vandut profesorilor

Cadrele didactice din judeţul Constanţa vor intra, începând de săptămâna viitoare, în plata sumelor restante pe anii 2001 si 2002. Potrivit declaraţiilor liderului Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SLSIP) Constanţa, prof. Ioana Purcărea, se aşteaptă, săptămâna aceasta, oficializarea ratei inflaţiei. "La nivelul judeţului nostru este vorba despre suma de 808,630 miliarde lei vechi, însă aceasta va fi reeşalonată în momentul în care se va stabili rata inflaţiei", a mai precizat liderul SLSIP Constanţa. Prof. Ioana Purcărea a mai adăugat ca la nivelul Constanţei nu s-au înregistrat întârzieri în plata sumelor restante către cadrele didactice, operaţiunea decurgând conform graficului stabilit.
Procese câştigate
O mare parte din cadrele didactice constănţene au intentat proces prin intermediul SLSIP Constanţa. Se pare ca acestea vor primi sumele integrale, într-o singură tranşă. Profesorii care nu au dorit să deschidă acest litigiu vor beneficia de despăgubiri în mod eşalonat, timp de 36 de luni, adică în 3 ani. Restanţele sunt o urmare a calculării greşite a sporurilor de care beneficiază cadrele didactice. Astfel, trebuie recuperate sumele din anul 2001 până în 2004. Ministerul de Finanţe a promis alocarea, încă din săptămâna aceasta, a sumei de 3 mii de miliarde lei vechi pentru acoperirea datoriilor către cadrele didactice.
Problemele sindicaliştilor din sistemul de învăţământ continuă şi în anul 2006. De mai bine de 11 ani, nemulţumirile lor sunt aceleaşi. Banii reprezintă mărul discordiei dintre profesori şi Guvern. Statul le-a promis sindicaliştilor din învăţământ că va mari salariile doar cu 11,83% pentru că nu sunt fonduri suficiente. Tot din acest considerent, Guvernul a promis solemn ca restul bugetarilor nu vor primi decât o majorare de 8%.
Promisiunea a fost încălcată odată cu majorarea celorlalte salarii cu 18%, astfel că dascălii au fost din nou duşi cu zăhărelul. Sindicaliştii ameninţă cu ample mişcări sindicale în cazul în care Guvernul nu va începe să-şi respecte promisiunile. Ultimatumul acordat este luna iunie a acestui an. Unele sindicate din învăţământ sunt decise să îngheţe anul şcolar 2005-2006 prin neprezentarea cadrelor didactice la testările naţionale.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 15.03.2006 06:18 | 1197 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (1)

0 0

15.03.2006 20:02 happydia

Din pacate, ma indoiesc ca aceasta atitudine a dascalilor va fi unitara.Foarte multi colegi considera ca a da dovada de maturitate inseamna a renunta la a ne sustine prin orice mijloace ceea ce ni se cuvine.Este nevoie de o unitate in profunzime, dincolo de doctrine sindicale sau de politica ,,bisericutelor" de cancelarie.Faptul ca vom castiga mai mult sau mai putin la salariu n-ar trebui sa ne bucure atat timp cat asistam la o deteriorare continua a propriului nostru statut.Insa cei din jur nu-si vor schimba atitudidea in ceea ce priveste personalul didactic, pana cand noi insine nu vom invata sa ne privim in oglinda si sa nu ne fie rusine ca suntem dascali.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN