Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cele mai proaste note din ultimii trei ani

Dezastru pe toata linia la simularea din acest an pentru examenul de Capacitate. In ultimii trei ani s-au inregistrat cele mai slabe rezultate, la toate probele de examen, iar Ministerul Educatiei pare neputincios in fata fenomenului de semialfabetizare.
Desi unii sustin contrariul, rezultatele slabe obtinute de elevii claselor a VIII-a la simularea din acest an, pentru examenul de Capacitate, demonstreaza tot mai mult slaba pregatire a copiilor, la finalul unui ciclu de pregatire. Dupa cum se stie, chiar daca nu au fost centralizate si rezultatele obtinute la ultimele doua probe scrise, cele de la Geografia Romaniei si Istoria romanilor, promovabilitatea de la Romana si Matematica este de numai 50% dintr-un total de 209.534 de elevi participanti la cele doua probe. "Nu trebuie sa ne facem griji, deoarece asemenea rezultate s-au inregistrat si anul trecut. Este un moment din pregatirea elevilor. Insa, este un semnal pentru viitorii candidati de la testele nationale si pentru profesorii lor, deoarece subiectele date au un grad mediu de dificultate", ne-a declarat Adrian Stoica, directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare din cadrul ministerului. In schimb, nu impartasesc aceeasi opinie cadrele didactice implicate in acest proces. "Fata de anul trecut, rezultatele elevilor sunt ingrozitor de slabe. Nu stiu ce se intampla, dar nivelul de pregatire a copiilor este din an in an tot mai slab. Cauzele sunt numeroase si cele mai multe dintre ele sunt cunoscute", ne-a declarat Sergiu Garlesteanu, directorul Scolii nr. 197 din sectorul 6 al Capitalei, care a fost si presedintele unui centru de examinare. Judetele cu cea mai mica promovabilitate, la proba de Limba Romana, sunt Harghita (32,59%), Calarasi (35,34%) si Iasi (41,90%). La proba de Matematica, cei mai slab pregatiti s-au dovedit a fi elevii din judetele Covasna (29,40%), Sibiu (40,28) si Ialomita (48,33%). Si Bucurestiul s-a prezentat la fel de prost. De exemplu, la Romana, doar 47,74% au promovat aceasta proba.
Ministerul Educatiei nu ne-a informat ca asistam la un proces de semialfabetizare la copii si adolescenti.
Greseli pe toata linia
Imediat dupa corectarea lucrarilor de la Romana, profesorii evaluatori si-au dat seama ca aceasta situatie are drept cauza atat slaba pregatire a elevilor, la acest moment, cat, mai ales, lipsa de responsabilitate la redactarea subiectelor. Astfel, la aceasta ultima observatie se poate incadra gafa autorilor de subiecte care, la cerinta a doua, au gresit total enuntul.
Ei i-au pus pe elevi sa scrie urmatoarele: "Redacteaza, pe o pagina distincta a foii, o scrisoare de 15-20 de randuri, adresata fostei tale colege de banca, careia sa ii descrii locul in care iti petreci aceasta vacanta". La sfarsitul enuntului, elevului i se cere negru pe alb: "Atentie! Data redactarii cererii sa fie 02.03.2006". Mai mult de jumatate dintre candidati nu a inteles ce sa scrie: ori scrisoare, ori cerere. Nici copiii nu au fost mai prejos in gafe. Memorabile sunt perlele retinute de examinatori. Acestia au aflat ca "Baltagul este o fabula scrisa de Vasile Alecsandri" si ca "Boul si furnica alergau dupa vitel". Si ca sa incheie intr-o nota optimista, un elev scrie ca "legat de ideea asta, nevasta i-a gasit osemintele si le-a pus intr-o cutie cu chibrituri" si referitor la fabula ne informeaza ca aceasta "descrie povestea unui catel amarat si prost care se deda la peregrinari gratuite in spatele boului".

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 15.03.2006 22:41 | 1150 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (1)

0 0

17.03.2006 12:24 andion

Îl parafrazez pe Albert Einstein:

Formula reuşitei la TESTELE NAŢIONALE aplicabilă oricărui elev din ROMÂNIA



"X=A+B+C" unde X-succesul la TESTELE NAŢIONALE, A - muncă, B - odihnă, C - stăpâneşte-ţi clanţa

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN