Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hardau are o idee: istoria locurilor natale

„Exista clujeni care nu cunosc istoria Clujului, iar aici este vorba despre a ne cunoaste si despre a ne intelege pe noi insine. De exemplu, eu sint din Ocna Muresului si mi-ar fi placut sa stiu cind s-au bagat conductele de gaze in oras„, spune Hardau. Astfel, la nivelul fiecarei scoli, elevii vor invata la orele de istorie sau de dirigentie care sint oamenii care au influentat dezvoltarea orasului sau ce evenimente importante au avut loc. Scopul: „Sa se realizeze mindria natala“, cum spune ministrul Educatiei. Pina in prezent, aceasta este prima initiativa a ministrului Hardau, iar pe lista sa de asteptare se afla proiectele de un miliard de euro, lucru pentru care a fost criticat de presedintele Basescu.

A vazut in alte tari

Hardau sustine ca ideea i-a venit in timp ce a fost prin alte tari. „E un lucru bun, nu o prioritate. Asa am vazut ca se face in alte tari si mi-a placut ideea“, spune ministrul. Dar pina sa introduca orele de istorie natala, Hardau are de rezolvat investitiile de un miliard de euro promise sindicatelor din invatamint. •

"Cotidianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 27.03.2006 01:02 | 958 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ce este fotbalul?

Metode alternative de educatie

Comentarii (3)

0 0

27.03.2006 18:54 sasa

Sunt de acord cu domnul ministru. Ca lugojean, am conceput împreună cu directorul şcolii, domnul profesor de istorie Lazăr Remus şi prin contribuţia bine documentată a domunului profesor doctor Gheorghe Luchescu filmul didactic documentar "Monumente istorice din cartierul scolii noasdtre". Filmul prezintă clădirile în care au locuit : Coriolan Brediceanu, Tiberiu Brediceanu, Caius Brediceanu, Mihai Brediceanu, Valeriu Branişte, Virgil Simonescu, V.V. Delamarina, George Popovici, Anişoara Odeanu, Ion Vidu, A.C.Popovici, Filaret Barbu, Iosif Constantin Drăgan precum şi monumentele dedicate lui Eftimie Murgu şi Aurel Vlaicu. Prezentarea fiecărei clădiri este însoţită de explicarea succintă a personalităţii fostului ei locatar. Filmul a fost realizat în perioada februarie, martie a acestui an, fără a cunoaşte ideea domnului ministru, dar având acelaşi scop : conservarea mândriei natale specilice Lugojului.

Filmul a fost bine recepţionat atât de cadre didactice cât şi de elevi.

institutor Vasile Alexandru Pauliş

Şcoala Nr 4 Lugoj

0 0

02.04.2006 15:55 discobolul

da.este ceva magnific sa reeditam dragostea fata de tinutul in care te-ai nascut prin optionale realiste cu tematica zonei.In acest sens voi incerca sa propun tema -UN VEAC DE SPORT SIBIAN - care are la baza o carte de 650 pagini inca netiparita.Cu aceasta initiativa poate voi reusi sa o tiparesc cu ajutorul contributiei ministerului.Ar fii o mare realizare si o palma bogatasilor sibieni.

0 0

06.04.2006 14:04 rosioru

Este o iniţiativă excelentă. Ca profesor de istorie abia aştept s-o văd materializată. Poate aşa istoria va avea în planul cadru 2 ore/săpt. în mod obligatoriu.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 9 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

181 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN