Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Mobilizare generala pentru plata profesorilor


Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, i-a avertizat pe inspectorii scolari generali ca risca sa nu-si primeasca banii pentru concediu in cazul in care nu vor achita diferentele salariale stabilite pentru perioada 2001-2004.
In ceea ce priveste plata diferentelor salariale pentru repararea prejudiciilor produse in perioada 2001-2004 in invatamantul preuniversitar, prin calculul gresit al salariilor, Ministerul Educatiei si Cercetarii a avut sarcina de a elabora metodologia de plata si de a promova o ordonanta de urgenta. In acest moment, efectuarea propriu-zisa a platilor depinde de autoritatile locale si scoli.
Pentru eliminarea eventualelor neintelegeri, conducerea MEdC a trimis la sfarsitul saptamanii trecute inspectoratelor scolare judetene o adresa prin care explica modalitatea de obtinere, la nivel local, a fondurilor necesare pentru plata acestor diferente. "Nu trebuia sa facem noi acest lucru. Fiecare inspectorat scolar trebuia sa faca solicitarea in baza normelor metodologice pe care le-am transmis noi. Dar am incercat sa-i ajutam o data in plus ca sa nu mai fie probleme", a concluzionat ministrul Mihail Hardau.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a cerut, in sedinta de miercuri a Guvernului, ministrului delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului si ministrului Administratiei si Internelor sa solicite prefecturilor sprijin pentru efectuarea, la nivel local, a platilor restante cuvenite cadrelor didactice pentru perioada 2001-2004.

Sunt judete unde s-au achitat 90% din restante

Potrivit conducerii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), referitor la plata diferentelor salariale, pentru repararea prejudiciilor produse in perioada 2001-2004 in invatamantul preuniversitar prin calculul gresit al salariilor, conducerea institutiei a elaborarat metodologia de plata si promovarea actului normativ care sa permita recuperarea respectivelor sume. Potrivit expertilor institutiei, efectuarea propriu-zisa a platilor depinde de autoritatile locale si de conducerile scolilor, dovada fiind faptul ca exista judete unde diferentele salariale restante au fost achitate in proportie de peste 90 la suta.
Totusi, pentru ca lucrurile sa se desfasoare conform graficului stabilit, Ministerul Educatiei si Cercetarii a solicitat inspectoratelor scolare judetene sa intervina acolo unde situatia o impune, astfel incat toate cadrele didactice sa-si poata recupera banii cat mai repede.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 27.03.2006 01:06 | 1514 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

27.03.2006 23:31 pdani25

Cu toate că salariile noastre , ale cadrelor sunt extrem de mici în comparaţie cu altele, unii, mai profită în diverse moduri de ,,înţelegerea " noastră!

Asta e!

0 0

28.03.2006 18:03 lilisibiu

Desi salariile noastre sunt mici, (dar multi), sumele se aduna si cei mai "mari" incaseaza dobanda pe spinarea noastra. La asa "tratament", ce ziceti de raspuns?

0 0

05.04.2006 01:41 cos_mirela

RUSINE celor care nu vor sa ne plateasca!

La DEVA , judetul Hunedoara ,nu se gasesc fonduri , decat dupa rectificarile de buget. Oare primariile altor localitati din judetul nostru , de unde au gasit fonduri?

Oare resedinta de judet este mai saraca decat celelalte localitati din judet?! Sau edililor nu la pasa intradevar de dascali?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN