Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Licitaţia M007 s-a desfăşurat în deplină legalitate

- Ministerul Educaţiei şi Cercetării a respectat întru totul Legea achiziţiilor publice şi a gestionat, cu toată responsabilitatea, banii publici, fără a face rabat de la calitate.
- Ministerul Educaţiei şi Cercetării înţelege să păstreze echidistanţa faţă de toţi ofertanţii de manuale şi nu se amestecă nici în politica lor de preţuri şi nici în conflictele dintre edituri.
- Ne exprimăm uimirea în legătură cu faptul că reacţia vehementă a Asociaţiei Editurilor cu Profil Pedagogic, legată de criteriile şi metodologia de evaluare, nu s-a manifestat înainte de declanşarea licitaţiei, în perioada de elaborare a „Caietului de sarcini", ci după încheierea ei. Algoritmul de calcul pentru evaluarea „preţ - calitate" a fost negociat cu reprezentanţii editurilor.
- Insistăm asupra faptului că, indiferent de rezultatul evaluării preţurilor, toate ofertele ce întrunesc „punctajul minim de 50" pentru calitate pot intra pe piaţa liberă. În plus, actuala modalitate de evaluare, precum şi raportul calitate - preţ, favorizează apariţia pe piaţă a unui număr mare de manuale, ceea ce nu poate decât să favorizeze editurile.
- Comisia de evaluare admite şi îşi asumă eroarea punctării incorecte a unor oferte (greşeală reparată în urma contestaţiilor), considerând că, atunci când greşelile sunt identificate, ele trebuie corectate şi nu muşamalizate. Evaluatorii care s-au făcut vinovaţi de amintitele erori nu vor mai fi incluşi în comisii de evaluare.
- Ministerul Educaţiei şi Cercetării atenţionează asupra faptului că nu achiziţionează auxiliare didactice de la nici o editură şi dezavuează vehement insinuările şi acuzele în acest sens, ale celor care nu au câştigat licitaţia.
- Ministerul Educaţiei şi Cercetării reaminteşte faptul că programele în baza cărora s-au editat manualele au fost postate pe site încă din faza de proiect, iar specificaţiile tehnice (cl. a XI-a), precum şi întreg „Caietul de sarcini" au fost discutate şi elaborate prin consultarea cu reprezentanţii editurilor, care la vremea cuvenită, le-au aprobat.
- Achiziţia de manuale de către unităţile şcolare, în condiţiile descentralizării finanţării învăţământului preuniversitar, va fi posibilă după stabilirea unui mecanism de finanţare cu clauze clare, transparente şi fără riscul încălcării lor de către părţile contractante. În prezent, legislaţia nu permite achiziţia de manuale la nivelul şcolii.Ministerul Educaţiei şi Cercetării reconfirmă corectitudinea şi legalitatea evaluării ofertelor în cazul licitaţiei M00, şi se pune, oricând, la dispoziţia organelor abilitate de control.

Director,
Mircea MUREŞAN

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 05.04.2006 02:55 | 643 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN