Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Alternativa la joaca din faţa blocului

Părinţii cu posibilităţi financiare reduse şi care nu doresc să-şi lase copiii de capul lor în faţa blocului îi pot duce la cluburile şcolare existente în cele şase sectoare ale Capitalei. În cadrul acestora există cercuri de coregrafie, artă plastică, muzică, informatică, şah, educaţie ecologică, limbi străine, teatru şi jurnalism.
Pentru micuţi reprezintă o şansă de a-şi descoperi talentele ascunse şi de a deveni "mici stele" la concursurile organizate în cadrul cluburilor.



Concursuri locale şi în ţară



La Şcoala nr. 26 din sectorul 2 al Capitalei, la etajul unu, se află Clubul copiilor nr. 2. Părinţii şi bunicii aşteaptă pe hol, în timp ce micuţii aleargă de la o sală la alta. Pe pereţii clubului stau la loc de cinste o mulţime de trofee, diplome şi alte distincţii primite de şcolari la diverse concursuri organizate în Capitală şi în ţară.
Dintr-o sală din capătul holului se aud râsete şi tropăieli pe ritmuri în vogă. Aici se desfăşoară activitatea cercului de dans, unde vreo 20 de fetiţe învaţă o coregrafie nouă pentru următorul spectacol. Vizavi, în spatele unei uşi închise, o linişte aproape perfectă.
Aplecaţi asupra computerelor, prichindeii învaţă diverse lucruri despre informatica sub atenta îndrumare a profesoarei. "Copiii vin aici de plăcere, atmosfera este cu totul altfel decât la şcoală, iar pentru părinţi este o alternativa la joacă din faţa blocului", spune Cristina Tomescu, directoarea clubului.



Colaborări cu Teatrul "Masca"



La Clubul copiilor din sectorul 6, situat într-o clădire în stil vechi de pe Strada Berzei, nr. 7, pe terasa de la intrare şi în holul de la parter, acelaşi furnicar de părinţi ca si la clubul copiilor din sectorul 2. Intre timp, micuţii îşi vad liniştiţi de treburile lor, iar la sfârşitul programului sar de gâtul părinţilor şi nu mai prididesc povestind ce lucruri frumoase au învăţat ei.
În sala de sport, nişte mogâldeţe de fetiţe repetă paşii de dans pe care-i face profesoara de sport. La etaj, dincolo de uşile închise, răzbat glasurile celor care urmează cercul de muzică uşoară. "Avem foarte multe colaborări pe partea artistică: cu Teatrul "Masca", cu diferite radiouri şi televiziuni şi participăm la numeroase concursuri artistice la nivel naţional", spune Luminiţa Stoica, directoarea clubului.



Adresele cluburilor elevilor din Bucureşti

Clubul copiilor, nr. 1, str. C.A. Rosetti, nr. 30, sector 1, tel. 311.23.46,
Clubul copiilor, nr. 2, Intr. Cobiliţei, nr. 8, sector 2, tel. 210.64.32,
Clubul copiilor, nr. 3, str. Barajul Dunării, nr. 5, sector 3, tel. 340.49.22,
Clubul copiilor, nr. 4, str. Brădetului, nr. 24, sector 4, tel. 332.24.66,
Clubul copiilor, nr. 5, str. Năsăud, nr. 93, sector 5, tel. 423.01.78,
Clubul copiilor, nr. 6, str. Berzei, nr. 7, sector 1, tel. 313.29.20.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 05.04.2006 20:32 | 3056 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN