Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hardau:"Ministerul Finantelor refuza sa dea bani pentru învatamânt"

La ultima întâlnire, de acum doua zile, liderii federatiilor studentesti reprezentative au cerut ministrului educatiei sa-si prezinte demisia, deoarece „institutia pe care o conduce nu si-a îndeplinit angajamentele asumate în acordul încheiat, în luna noiembrie 2005, cu ANOSR si USR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentilor din România si Uniunea Studentilor din România)“, asa cum a declarat Florentin Gust, presedintele USR. Pus în fata unei neasteptate cereri, Mihail Hardau a declarat direct si fara un limbaj de protocol: „Ministerul Educatiei nu produce fonduri, finantarea aflându-se la Ministerul Finantelor Publice“. Cu alte cuvinte, potrivit unui inspector din anturajul sau, „în finantarea proiectelor noastre ne lovim de tot felul de directorasi de la Finante care ne spun ca nu sunt bani pentru educatie“. Mai exact, promisiunile facute de premierul Tariceanu din perioada grevei din învatamânt se dovedesc a fi desarte, ca nu exista un fond de sustinere, iar Guvernul este incapabil sa atraga fonduri externe, singura sursa de finantare.

Speranta moare ultima
„Avem sperante ca în cursul acestei luni Ministerul Educatiei va beneficia de rectificarea bugetara prin care va primi o parte din suma de 1,1 miliarde de euro promisa. La aceasta etapa avem proiecte care acopera integral suma de 400 milioane de euro destinata învatamântului universitar“, a mai declarat Mihail Hardau. Pe deasupra, demnitarul le-a mai dovedit studentilor ca „fondul de burse a fost indexat cu 5,5% si ca sumele au fost virate în totalitate si la termen“ si „subventiile pentru camine si cantine au fost majorate la 960.000 lei pe student, în ianuarie si februarie, si sumele au fost virate la termen“. Deoarece aceasta situatie nu se regaseste concret, Hardau a concluzionat: „Ministerul nu este raspunzator de managementul de la nivelul fiecarei universitati“.
"Gardianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 14.04.2006 09:31 | 566 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN