Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ghidul admiterii computerizate poate fi consultat pe http://admitere.edu.ro

Ghidul Admiterii Computerizate îndrumă elevii şi părinţii spre alegerea cea mai bună şi îi ajută să cunoască mai bine algoritmul de admitere computerizată, prin ilustrarea unei situaţii concrete.
Pentru a asigura transparenţa procesului de repartizare computerizată a elevilor, Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune la dispoziţia acestora, pe situl http://admitere.edu.ro, „Algoritmul de repartizare", un document complet ce indică informaţii despre modul de repartizare a candidaţilor în licee şi şcoli de arte şi meserii, criteriile de departajare, precum şi modalitatea de calcul a mediei de admitere.
Pentru completarea realistă a fişei de opţiuni, la adresa http://admitere.edu.ro, SIVECO Romania va pune la dispoziţia elevilor aplicaţia de tip tutorial „Orientare Admitere", care va ajuta elevii să-şi ordoneze opţiunile în funcţie de preferinţe (profil, specializare, unitate şcolară) şi de mediile ultimilor admişi la respectivele specializări în anii anteriori.

Despre http://admitere.edu.ro/
http://admitere.edu.ro/ este un sub-site al Portalului Educaţional SEI (http://portal.edu.ro/), alături de http://titularizare.edu.ro/ şi http://bacalaureat.edu.ro/. Acesta conţine informaţii complete despre examenul de admitere (metodologie, calendar de desfăşurare, subiectele date la examenele din anii anteriori) şi un forum de discuţii dedicat.

Despre Portalul Educaţional SEI http://portal.edu.ro/
Portalul Educaţional SEI (http://portal.edu.ro/) găzduieşte anual afişarea rezultatelor admiterii computerizate în licee şi şcoli de arte şi meserii, repartizarea pe posturile vacante a profesorilor admişi la examenul de titularizare, rezultatele examenului de bacalaureat, site-urile web ale şcolilor şi liceelor din România. Cu 60.000 de utilizatori înregistraţi şi 14 site-uri componente, Portalul SEI este cea mai importantă comunitate virtuală din România, reunind profesori, elevi şi părinţi din toată ţara. Portalul educaţional SEI este un site al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, realizat de compania SIVECO România, în cadrul programului de informatizare finanţat de Guvernul României.

Despre algoritmul de repartizare
Repartizarea se face ordonând candidaţii în ordinea descrescătoare a mediilor pe judeţul respectiv şi încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare pâna la cel cu media cea mai mică, la una din opţiunile exprimate de candidatul respectiv. Ordonarea candidaţilor se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media generală obţinută la testele naţionale, media generala de absolvire a claselor V-VIII, media obţinută la testele naţionale la proba de limba şi literatura română, media obţinută la testele naţionale la proba de matematică şi media obţinută la testele naţionale la proba de limbă maternă, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 14.04.2006 09:49 | 1051 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN