Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Basescu ii pune pe Dobre si Hardau pe farasul remanierii

Doi ministri PD si unul PNL au intrat in vizorul presedintelui Traian Basescu pe motiv ca nu-si fac treaba. Basescu a declarat ieri ca este nemultumit de pregatirea proiectelor „la Transporturi“, si de intirzierile in derularea unor proiecte din domeniul Educatiei.

Totodata, Basescu a declarat ca pachetul de legi privind refoma in Sanatate este „un lucru care trebuie corectat“, desi a semnat promulgarea acestuia. Reactiile ministrilor vizati, dar si ale conducerii PD nu au intirziat sa apara.

Hardau da vina pe Tariceanu

Mihail Hardau, ministrul Educatiei, crede ca „este normal ca presedintele sa fie nemultumit“. „Pina si un director de scoala este nemultumit, nu numai presedintele. Din cele 1,1 miliarde de euro, care s-au promis la incetarea grevei din invatamint, am primit doar patru milioane, plus ca s-au cheltuit toti banii de la buget de pe primul semestru. Noi avem proiecte, dar ele stau pe masa Ministerului Finantelor si pe cea a Guvernului asteptind finantari. Proiectele fara bani sint vise“, spune ministrul Hardau. Ministerul Finantelor trebuie sa gaseasca peste 600 de milioane de euro pentru construirea de campusuri la scolile de arte si meserii si pentru gradinite.
Dobre si Hardau, schimbati in mai

Liderii PD sint pregatiti sa-i inlocuiasca, dupa Raportul de tara din luna mai, pe Gheorghe Dobre si pe Mihail Hardau. Liderul PD, Emil Boc, a declarat ca, „deocamdata, nu s-a discutat despre remaniere, ea nu exista pe agenda noastra. La Colegiul Director al PD din luna mai vom evalua activitatea tuturor ministrilor democrati si, in urma analizelor, vom stabili daca schimbam ceva. Remanierile politice pot interveni oricind, dar nu acum“. Ministrul Vasile Blaga, secretarul general al PD, este mai exigent decit Emil Boc.

El ne-a declarat ca „marti, la sedinta Biroului Permanent National al PD, vom analiza cele spuse de presedintele Basescu referitor la activitatea celor doi ministri“. Potrivit unor lideri democrati, Dobre si Hardau vor fi inlocuiti dupa Raportul de tara din luna mai, activitatea lor fiind de mai mult timp criticata in partid.

Nicolaescu: „Basescu trebuia sa corecteze cind a promulgat legea“
„Daca presedintele Basescu spune ca era ceva de corectat, trebuia sa afirme acest lucru atunci cind a promulgat legea“, spune Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. De altfel, ideea unor modificari aduse reformei in Sanatate nu este deloc noua. „In ianuarie, cind am prezentat forma finala, si eu, si primul-ministru Tariceanu am declarat ca probabil vom simti nevoia sa facem anumite corecturi pe masura ce reforma va fi pusa in practica. Probabil ca presedintele a simtit nevoia sa o ia inainte si a preluat ideea noastra. Sper insa ca acele corecturi la care s-a gindit sa fie in privinta intaririi exigentei legii“, mai precizeaza Nicolaescu.

"Cotidianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 16.04.2006 22:39 | 772 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

17.04.2006 12:43 andion

O solutie pentru domnul presedinte Basescu:

in locul ministrilor Hardau si Dobre sa fie numiti Vanghele si respectiv Gigi Becali.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN