Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Testele de aptitudini pentru liceu încep în 5 mai

În perioada 5 - 7 mai 2006, in Bucureşti, elevii de clasa a VIII-a vor putea susţine probele de aptitudini şi de verificare a cunoştinţelor de limba maternă sau modernă în 43 de centre, pentru a intra la liceele vocaţionale sau cu predare bilingvă.
Până pe 29 aprilie, elevii vor primi de la şcoala de care aparţin o anexă la fişa de înscriere, pentru a participa la aceste probe, fişă pe care o vor prezenta la una din cele 43 de unităţi de învăţământ unde vor susţine probele respective. Anexa va rămâne la elevi şi va fi ataşată la fişa de înscriere pentru admiterea computerizată.

În Bucureşti, centrele în care se vor susţine probele de aptitudini pentru profilul sportiv sunt: C.N. „Aurel Vlaicu”, C.T.”Media”, Gr. Şc. Ind. de Transporturi şi Căi Ferate, C.T. de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare Bucureşti, C.N. „Emil Racoviţă”, Gr. Şc. Ind. „Sfântul Pantelimon”, C.T. „Traian”, Gr. Şc. de Construcţii „Anghel Saligny”, C.N. „Octav Onicescu”, Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” şi Liceul „Mircea Eliade”.

Pentru profilul artistic- arte vizuale şi filologie există două centre: C.T. de Arhitectură şi Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu” şi Liceul Waldorf, iar pentru muzică, teatru şi coregrafie există 3 centre: Liceul de Muzic㠄George Enescu”, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” şi Liceul de Muzic㠄Dinu Lipatti”.

Centrele pentru profilul teologic sunt: Liceul Teologic Greco-Catolic „Timotei Cipariu”, Liceul Teologic Baptist „Logos”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox, Liceul Teologic Adventist, C. Romano-Catolic „Sf. Iosif” şi Liceul Teologic Penticostal „Emanuel”. Pentru profilul pedagogic proba de aptitudini se va susţine la Colegiul Naţional „Elena Cuza”.

Pentru verificarea cunoştinţelor de limba modernă există 7 centre de susţinere a probei la limba engleză, 4 pentru limba franceză, 3 pentru limba spaniolă, două pentru limba italiană şi unul pentru limba germană. Pentru limba maternă elevii pot merge la L. T. „Ady Endre” pentru limba maghiară, C. German „Goethe” pentru limba germană şi L. T. Bulgar „Hristo Botev” pentru limba bulgară.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 19.04.2006 21:37 | 1961 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN