Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Iar încep profesorii cu nemulţumirile

Potrivit protocolului încheiat între sindicalişti şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei în toamna anului trecut, Guvernul s-a angajat să promoveze în Parlament o lege privind funcţionarea învăţământului preuniversitar, al cărei text urma să fie redactat până la data de 15 aprilie 2006. Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar, Gheorghe Isvoranu, a declarat că profesorii sunt, de asemenea, nemulţumiţi că, în urma grevei din luna noiembrie, salariile nu au fost majorate corespunzător, aşa cum au promis guvernanţii. "Efectiv, Guvernul şi-a bătut joc în ceea ce priveşte elaborarea Legii salarizării cadrelor didactice, care, în acest moment, nu se află în nici un fel de stadiu. Iar despre majorări salariale, nici nu se poate pune problema; cum spunea şi domnul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, atunci când ne-am întâlnit ultima dată, suntem prea mulţi şi ar trebui să mai facem diponibilizări", a afirmat pre-şedintele USLIP. Pe de altă parte, Gheorghe Isvoranu recunoaşte că mobilizarea profesorilor din învăţământul preuniversitar în vederea boicotării testelor naţionale şi a bacalaureatului din această vară va fi "foarte dificilă", având în vedere că, prin participarea la organizarea acestor examene, profesorii supraveghetori şi cei corectori şi-ar mai putea rotunji veniturile şi aşa mici pe care le au în acest moment. (A.M. Press)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 05.05.2006 09:48 | 1194 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

05.05.2006 20:58 grigore_geta

oricat de saraci am fi, nu vom putea boicota examenele. Si asa elevii sunt destul de stresati si nemultumiti de "prestatia" unor cadre didactice. Au pierdut timp si cu greva din noiembrie, au recuperat sambata si sunt obositi...Eu una, mai ales ca fiica mea da bacul si examen la facultate, NU voi participa la nici un fel de protest care sa afecteze elevii!

0 0

06.05.2006 09:53 sfetnicul

Pe asta mizeaza si cei care nu isi indeplinesc angajamentele luate in protocol. Nu vedeti ca le faceti jocul?

0 0

06.05.2006 10:08 mariro

Nu voi face niciodata jocul celor care vor sa ne tina cu ochii in pamant! E greu atunci cand ai copii la scoala, si... toti suntem parinti! Daca parintii nu mai pot sa traiasca decent, o vor face copiii lor?

0 0

06.05.2006 13:10 irina165

de ce vorbesc altii in locul nostru? cand am fost intrebata la sfarsitul grevii trecute daca am vreau sa continui sau nu, am raspuns nu! Am fost privita urat intrucat mi-am spus parerea! Nu mai vreau sa mai trec printr-o greva de pe urma careia tot sefii sindicatelor beneficiaza!

0 0

06.05.2006 13:41 catalin19742000

^Este interesant! Iar fac profesorii greva!

Ce mai vor si astia?* Se intreba un oarecare cetatean trecut mult peste varsta batranetii... Era vai de steaua lui, dar avea logoree... Era muncitorul comunist pentru care PCR a facut de toate, pentru ca a taiat si a sapat frati ai lui, oameni... Adica a promovat in diverse functii oameni care habar nu aveau sa se semneze... Asta este Romania... Doreste tampiti care pot fi usor de condus... Asta este Romania pe care o visa Eminescu? ^Voi sunteti urmasii Romei& Niste rai si niste fameni? L-e rusine omenirii sa va spuna voua OAMENI!^ ... Mi-e scarba de tot ceea ce inseamna romanesc si crestin... Incearca sa faca din coada de caine sita de matase... Ganditi-va, oameni buni, ca totul este programat... Nimic nu lasa forte oculte sa ne inlantuie... Si cand vom fi sub suprematia lor totala... Allah sa ne dea putere..! Sunt un mic si neinsemnat profesor... Allah sa ne dea putere, celor care se fac invatatori ai legii Lui.... Multora dintre profesori le e frica... De ce ? Las" ca-i mai bine asa" Ei se fac ca ne platesc, iar noi ne facem ca muncim" A fi profesor inseamna mult... Tampitii care sunt in guvernare nu pricep lucrul acesta... Pacat... Si ei au trecut printr-o scoala... Au uitat? Sunt oligofreni?

0 0

07.05.2006 16:07 Sorina1902

You're right.We're ALL stupid.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN