Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

INTUITEXT este sponsor oficial al Conferintei Nationale de Software Educational

Divizia INTUITEXT din cadrul Softwin este sponsorul oficial al Conferinţei Naţionale de Software Educaţional, ce va avea loc la Poiana Braşov, în perioada 5-7 mai. Evenimentul, ajuns la ediţia a IV-a, va reuni peste 80 de profesori din toate colţurile ţării, interesaţi de modul în care tehnologia informatică poate îmbunătăţi sistemul de învăţământ.


„INTUITEXT participă înca de la primele ediţii ale conferinţei şi de la an la an am observat un interes crescut al profesorilor pentru educaţia asistată de calculator. Piata liberă de soft educaţional destinat sectorului preuniversitar a avut în ultimii patru ani un volum cumulat de trei milioane de dolari şi cunoaşte o creştere anuală de circa 20%”, a declarat Sorin Guleac, Brand Manager INTUITEXT.

Conferinţa constituie singurul eveniment naţional adresat în mod explicit profesorilor din învăţământul preuniversitar, în care aceştia interactionează direct cu ofertanţii de software educaţional. Întâlnirea vizează şi un schimb de experienţă al cadrele didactice în utilizarea acestor tehnologii inovative.

INTUITEXT, liderul pieţei de software educaţional din România va prezenta în avanpremieră un produs destinat elevilor de gimnaziu. Conform reprezentanţilor INTUITEXT, noua soluţie foloseşte tehnologii educaţionale revoluţionare, ce îmbină jocul cu predarea asistată de calculator.

Tehnologiile dezvoltate de compania românescă respectă cele mai noi standarde şi tendinţe internaţionale din domeniu şi sunt rodul unei experienţe acumulate timp de 14 ani în proiecte de eLearning în afara ţării. Softwin este singura companie din afara Marii Britanii care participă la informatizarea învăţămantului din regat, într-un proiect gigant iniţiat de BBC.

INTUITEXT va prezenta, de asemenea, 2 portaluri aflate în administrarea sa. Devenit spaţiu de referinţă în sfera educaţională, www.didactic.ro este cel mai vizitat portal educaţional de către profesorii din România, cu peste 110 000 de vizitatori lunar. www.olimpiade.ro, portalul olimpiadelor şi concursurilor şcolare din România, este singurul loc virtual cu informaţii complete, de ultima oră, despre olimpiade şi concursuri, precum şi gazda comunităţii virtuale a celor mai buni elevi şi profesori din ţară.

„Cunoştinţele tale nu valorează nimic, dacă nimeni nu ştie că tu ştii” - este moto-ul conferinţei şi exprimă misiunea pe care ne-am asumat-o: aceea de a crea un spaţiu spiritual al comunicării libere şi împărtăşirii experienţei profesionale, ca o condiţie a creşterii calităţii activităţii didactice”, a declarat Alexandru Oţet, Preşedintele Asociaţiei Române de Resurse Educaţionale, organizatorii evenimentului.


###

Despre SOFTWIN

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, SOFTWIN şi-a diversificat continuu activitatea, adăugând la activitatea de bază de dezvoltare şi implementare de aplicaţii software complexe, noi soluţii şi servicii cum ar fi: ePublishing şi eContent Solutions (1993), antivirus BitDefender (1997), servicii de contact center (2000), helpdesk pentru IT (2001), soluţii SAP (2002). Cu o echipă de peste 600 de angajaţi, SOFTWIN a dezvoltat şi implementat tehnologii de vârf în peste 5000 de proiecte dezvoltate pentru parteneri din întreaga lume.

Sursa: www.softwin.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: sfetnicul | 05.05.2006 16:31 | 932 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (5)

0 0

06.05.2006 09:51 sfetnicul - Autor

Asteptam vesti de la dl Emil Onea, care, probabil, se afla la aceasta conferinta.

0 0

06.05.2006 23:23 floricaion

Concluziile deprinse cu acest prilej ar trebui sa fie publicate peste tot, oriunde colegii nostri au acces si sa fie inaintate celor care ar trebui, obligatoriu, sa tina cont de ele. Altfel, se duc banii, fara prea mare folos.

0 0

07.05.2006 21:31 dana_t

Oameni buni, de doua ore am venit de la Conferinta! Nici nu va inchipuiti cat de multe am invatat! Voi deschide subiecte de discutii pe forumul de la didactic (inv. primar, ca pe acolo navighez....) pentru toate temele care mi-au ramas in minte si m-au "miscat". De la nici o conferinta sau training n-am venit atat de "bogata sufleteste" (scuzati sablonul, asta e!) ca de la CNSE 2006. Dar, ce zic eu numai ..."sufleteste", deoarece sunt si castigatoarea marelui premiu oferit de Softwin, anume HP iPAQ hx2100. E o "jucarie" tare faina....Cu siguranta ii voi gasi loc la orele mele...

0 0

07.05.2006 23:50 sfetnicul - Autor

Felicitari! Si... te invidiez. Asteptam vestile :)

0 0

08.05.2006 12:01 emil

Ma bucur pentru succesul colegei de didactic.ro, dana_t.

Asteptam topicul nou pe forum

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN