Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

"Este un caz evident de discriminare si un abuz"


Dupa articolul din EVZ, autoritatile de profil investigheaza masurile de izolare a Aureliei.
In urma articolului publicat ieri de “Evenimentul zilei”, referitor la Aurelia S., eleva de 14 ani din Corobai (Gorj) careia i s-a scazut nota la purtare pentru ca a nascut, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat si a decis demararea unei anchete.

“Faptul ca fetei i s-a scazut nota la purtare sau ca s-a vehiculat ipoteza exmatricularii ori a transferarii ei la o alta scoala reprezinta un caz evident de discriminare si un abuz”, spune Asztalos Csaba Ferencs, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

“Am citit articolul publicat in “Evenimentul zilei” si tot ce pot sa spun deocamdata este ca, intr-o asemenea situatie, tanara trebuie sprijinita, nu marginalizata”, a adaugat el. La Corobai se va deplasa o comisie pentru a stabili circumstantele in care minora a fost marginalizata.

Proteste si in Gorj

Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Gorj considera ca s-a comis un abuz, deoarece Aurelia n-a incalcat niciun regulament. Constantin Preoteasa, directorul institutiei, crede ca situatia trebuie remediata de urgenta. Conducerea inspectoratului scolar judetean este si ea de parere ca a avut loc un abuz si a obtinut promisiunea directoarei scolii ca nota fetei va fi indreptata.

In satul Corobai din judetul Gorj, Aurelia S., eleva in clasa a VIII-a, a ramas insarcinata si a nascut o fetita. Evenimentul a aprins spiritele in comunitate. In sedinta de consiliu in care i s-a scazut nota la purtare, cativa profesori au sustinut cu vehementa exmatricularea ei, iar preotul satului a propus transferul fetei la o alta scoala, pentru a nu fi un exemplu negativ. (A contribuit Alin Ion)


Sursa: : Evenimentul Zilei

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_eugen | 07.05.2006 00:03 | 2272 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (5)

0 0

07.05.2006 09:05 ialyna

Cred ca ar trebui sa se stabileasca un regulament destul de clar in viitor. Copiii considera ca nu incalca regulamentul si iata unde se ajunge. Acesti copii pot da exemple negative celorlalti. Ce ar fi daca toate elevele ar face asa? Unde s-ar ajunge? Doar nu incalca nici un regulament!!!

0 0

07.05.2006 09:46 sorana

A aduce un copil pe lume nu este un exemplu negativ. Este adevarat ca varsta mamei este prea frageda, dar sa nu uitam ca Dumnezeu ne da viata.

Ce regulament ar putea interzice viata?

0 0

07.05.2006 09:53 lucky6emi

Eu cred ca e nevoie mai mult de introducerea unor ore de educatie pt familie si pregatire pt viata a copiilor...Multi dintre ei nu pot discuta cu parintii sau nu au parinti care sa-i indrume in viata de aceea se intampla astfel de accidente care le schimba viata...Intrebarea care ma framanta pe mine este :Unde au fost cei care trebuia sa-i dea sfaturi si sa-i faca educatia (fie si sexuala)inainte de a se intampla asta?Oare nu ar fi putut evita astfel de situatii? Parerea mea este ca in loc de pedepse am putea sa introducem mai multe ore de pregatire pt viata in programa scolara.Parintii sunt prinsi in lupta pt existenta sau nu exista ,educatorilor nu le-a prevazut programa sau nu au indemanarea sa abordeze astfel de subiecte delicate la clasa si tinerii nu sunt deloc pregatiti pt viata.Ce vina au ei?Doar aceea de a se fi nascut,poate!Cum ii ajutam? Depinde de noi de fiecare sa facem ceva sa le fie mai bine!

0 0

07.05.2006 15:17 grigore_geta

Interesnate opiniile dumneavoastra. Asa este. Nu trebie sa pedepsim ci sa prevenim. Toti suntem parint si educatori. Daca s-ar intampla asa ceva cu copilul nostru personal, oare tot asa l=am pedepsi, sau am incerca sa vedem ce se poate face, bineinteles, mustrandyu-ne si intrebandu-ne unde am gresit. Un copil nu trebuie eleminat daca a gresit, ci trebuie ajutat sa nu mai greseasca, sa repare sau sa-si asume greseala si sa mearga mai departe.

0 0

07.05.2006 18:56 aurela

Suntem foarte corecti cand e vorba sa pedepsim. Unde au fost preotul, dascalii, comunitatea, protectia copilului si nu in ultimul rand parintii pana la pedeapsa? Iar cu scaderea sau repararea notei la purtare chiar ca au rezolvat-o, toti. Sunt curioasa, dintre cei care acuza care are curajul sa arunce primul cu piatra?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

62 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN