Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sistemul de audienţe on-line şi telefonice iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării – un succes

Principalele probleme semnalate la adresa audiente@mec.edu.ro fac referire la Titularizare, la comunicarea dintre elev şi profesor sau la calendarul şi subiectele de la examenul de Bacalaureat. Nu s-a răspuns sesizărilor strict informative sau celor care nu prezentau o adresă de e-mail la care să fie trimis răspunsul.

„Noi încercăm să răspundem cât mai repede sesizărilor primite pe adresa de e-mail, motiv pentru care am şi desemnat o persoană care să se ocupe de gestionarea acestora. Sistemul s-a dovedit a fi extrem de util atât pentru noi, cât şi pentru cei care nu mai trebuie să străbată zeci sau chiar sute de kilometri pentru a veni în audienţă la minister", a apreciat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Mihail Hărdău.

În ceea ce priveşte audienţele telefonice iniţiate în premieră de ministrul Mihail Hărdău, acestea au fost destinate în mod special elevilor. Inaugurat în data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului, în cadrul campaniei „Ministrul Copiilor", numărul de telefon gratuit 0800-801-100 a fost pus la dispoziţia elevilor în fiecare zi de joi, între orele 15.00 şi 17.00, interval orar în care au fost înregistrate aproximativ 20 de apeluri.

Problemele semnalate ministrului Mihail Hărdău, în cadrul audienţelor telefonice, au legătură cu programa şcolară încărcată, cu transportul spre unităţile de învăţământ şi igiena din şcoli. Sesizările primite în perioada Testelor Naţionale şi a examenului de Bacalaureat au vizat subiectele de la diferite materii, afişarea rezultatelor, perioada de depunere a contestaţiilor şi calendarul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat.

„În perioada examenului de Bacalaureat am ajuns chiar şi la 60-70 de apeluri telefonice, la linia gratuită. Foarte multe sesizări au fost deja verificate de reprezentanţii Ministerului, însă multe reclamaţii s-au dovedit false. Sunt, de asemenea, mulţi care abuzează de această linie telefonică gratuită, fără să realizeze că astfel îi împiedică pe cei care au probleme reale să intre în legătură cu noi", a afirmat ministrul Mihail Hărdău.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 10.07.2006 18:43 | 507 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN